Veliki-mali problem

exkluziva

Početnik
Poruka
2
Cao!
Ovde sam nova i nadam se da se obracam na pravu adresu-na neki nacin?!
Imam jedan problem,a ne znam s kim bih ga podelila.....
Ja imam 33 god.,moj muz 42,u braku smo vise od dve god. i zivimo u inostranstvu.
Problem i do svadje uvek dodje kad ja spomenem bebu .Ustvari mi dok setamo, razgledamo, planiramo,dogovaramo se....sve je ok,ali kad treba da se "radi"- slabo.
On meni deluje nezainteresovano, a u poslednje vreme "ponos" mu nesto opada. Ja sam se zabrinula,pokusala da razgovaram s njim po tom pitanju i predlozila mu da kupi neki biljni preparat ili caj ili u krajnjem slucaju ode kod lekara. Naravno on je sve odbio,jer je s njim navodno sve uredu. Mene krivi da:
- na njega vrsim pritisak
-uticem negativno
-da sam zacrtala da to sad treba da se desi ...I da je sve to uzrok.
Ja stvarno svim srcem zelim jedno dete. Ovde nemam nikoga svog,prijatelje,trenutno ne radim,zivimo u manjem mestu..... i jedna beba bih mi vratila osmeh na lice.
Nadam se da cete me razumeti na neki nacin,a ako gresim dajte neki dobar savet kako da postupam dalje,a ako gresim prihvatam i kritike.:dontunderstand:

Nemoj pogresno da me shvatis, ali praviti bebu samo zato sto ti ne znas sta ces sa sobom je budalastina. A tvog muza potpuno razumem, zene znaju itekako da stvore presiju partneru kad im proradi materinski instinkt. 'oladi ti malo... nadji neki hobi, zanimaciju... najlepse bebe se prave kad su mama i tata ispunjeni i opusteni a ne prisiljeni. :bye:

Poslednja izmena:
Logicno je da u tvojim godinama zelis dete.Ne verujem da ga zelis samo zato sto nemas sta drugo raditi,vec si se lose izrazila,pa te pogresno shvatismo.E,sad,kriticne jesu godine,da ti imas 25,rekla bih ti opustise ima vremena,pusti nek se samo dogodi,ali bez uvrede,tebi vreme curi.
Jedino resenje je da otkrijes pravi uzrok pada muzevljeve muskosti!Ako je do sada sve funkcionisalo kako treba,pa odjednom nastali problemi,onda je psihogeno zbog tvog pritiska.Ako od pocetka vasi sexualni odnosi nisu bili ucestali i cesti,sto je normalno za novopeceni par,onda on ima problem.
Muskarci su preosetljivi kada je njihov"ponos"u pitanju,te tesko zele razgovarati o tome,te ti preporucujem da ti sama bez mnogo price,napravis,ali da to deluje neplanski,romanticno-erotsku atmosveru.Zavodi ga ne kao domacica,vec kao zena,plesi,obuci nesto izazovno,otvori vino....ma zensko si svaka to ima u sebi,samo se opusti!Ne forsiraj bebu,vec nacini da te muz sexualno zeli.Ako to ne upali,ondak niste jedno za drugo.

Cao!
Ja imam 33 god.,moj muz 42,u braku smo vise od dve god. i zivimo u inostranstvu.
Problem i do svadje uvek dodje kad ja spomenem bebu .Ustvari mi dok setamo, razgledamo, planiramo,dogovaramo se....sve je ok,ali kad treba da se "radi"- slabo.
On meni deluje nezainteresovano, a u poslednje vreme "ponos" mu nesto opada. Ja sam se zabrinula,pokusala da razgovaram s njim po tom pitanju i predlozila mu da kupi neki biljni preparat ili caj ili u krajnjem slucaju ode kod lekara. Naravno on je sve odbio,jer je s njim navodno sve uredu. Mene krivi da:
-uticem negativno
Ja stvarno svim srcem zelim jedno dete. Ovde nemam nikoga svog,prijatelje,trenutno ne radim,zivimo u manjem mestu..... i jedna beba bih mi vratila osmeh na lice.
Nadam se da cete me razumeti na neki nacin,a ako gresim dajte neki dobar savet kako da postupam dalje,a ako gresim prihvatam i kritike.:dontunderstand:

Prvo trebali ste pricati o tome pre braka dok ste bili u vezi..bar izmedju redova da vidis jel zainteresovan..u svakom slucaju ga ne mozes kriviti jer da tebe on pozuruje isti bi odgovor dobio

Cao!
-uticem negativno

kupi macku

imas jos vremena za bebu i niej sad to stani-pani....prvo treba da vidite uzrok njegovog problema sa potencijom...problem je sto on to odbija i sto tebe krivi za to....vasi razgovori nisu konstruktivni i sa tim stavom koji imate do resenja necete doci.....u raskoraku ste i sto pre dodjite do razumevanja i tek tada, kad resite probleme pokusajte da razmisljate i o deci.....

za pocetak nabavi sebi kucnog ljubimca..
a onda stani i razmisli..da li vas dvoje imate ono sto je potrebno da ostatk zivota mozete da provedete sami (u slucaju da ne daj boze ne mozete da dobijete dete)..da li zelis njega kao takvog pored sebe ili ti je bitan momenat reprodukcije..
kad saznas odgovor znaces i sta treba dalje da radis..
ovako ces unistiti ono lepo izmedju vas jer ces vas razdvojiti sa ZADATKOM da pravite dete u trenutku kad treba da podelite vase emocije..
neke stvari si uradila na pogresan nacin..
to sto je stariji, ne znaci i da je zreliji :lol: moras da imas vise takta..;)

sta fali tome sto neko zeli dete izmedju ostalog i zato sto je usamljen ???
sta vise to znaci da ce to dete samo imati vise paznje nego dete koje nije bas planirano, i 'desilo' se usput.
osuli ste paljbu bez razloga.svakako da devojka ne zeli dete kao igracku i nece joj dosaditi kao igracka...

exkluziva treba da ustanovis da li tvoj muz ne moze zbog pritiska sa tvoje strane ili zbog zdravstvenog stanja.
u svakom slucaju razgovorom ce te zajedno najbolje naci resenje . i jedan i drugi razlog nisu veliki problem i nepremostiva prepreka samo trebate naci zajednicki jezik. :)

sta fali tome sto neko zeli dete izmedju ostalog i zato sto je usamljen ???
sta vise to znaci da ce to dete samo imati vise paznje nego dete koje nije bas planirano, i 'desilo' se usput.
osuli ste paljbu bez razloga.svakako da devojka ne zeli dete kao igracku i nece joj dosaditi kao igracka...

exkluziva treba da ustanovis da li tvoj muz ne moze zbog pritiska sa tvoje strane ili zbog zdravstvenog stanja.
u svakom slucaju razgovorom ce te zajedno najbolje naci resenje . i jedan i drugi razlog nisu veliki problem i nepremostiva prepreka samo trebate naci zajednicki jezik. :)

fali to sto usamljenost nije dobar razlog da se radja dete..dete se radja kada te proradi instikt i osetis da si u stanju da rodis, podignes, vaspitas, budes mu oslonac i pustis ga da zivi svoj zivot..
upravo to - vise paznje moze da bude opasno u ovom slucaju..
detese radja da bi se podiglo kao posebna jedinka, a ne da popuni rupu u nasem zivotu kad smo usamljeni..

Ja mislim da on, na žalost neće ni ženu nu bebu, i da bi najradije bio sam i slobodan. Ili bi neku drugu ženu.
Kao nepopravljivi roomantik po meni gde ima ljubavi ima svega...ovde mi se čini da toga nema sa njegove strane...
Drugo, on čovek radi, a muškarac kao muškarac, ako ga nečim smaraš (samo sediš kući i smiljaš od dosade - tako on razmišlja) onda bude još gore...a verovatno i po sebi znaš kako je kada te neko na nešto tera.
Ajd savet kao iz časopisa - probj da mesec dana ne pomeneš ni B od bebe, probaj da budeš vedra, raspoložena, kada dođe sa posla malo pričajte o nečemu (ne o tome šta je komšinica rekal, i šta je bilo seriji), budi mirišljava, doterana (umereno), pomazi ga u prolazu, daj mu neki kompliment....idi negde malo bez njega a da zna da si otišla...i tako te ženske fore :cool: da bi dobila na kraju šta hoćeš, mislim ako ga voliš, i ako želiš da provedeš život sa njim, i ako zaista želiš njegovu decu...a ako stvarno misliš da bi te dete spasilo u smislu ispunjenja vremena i dobijanja njegove naklonosti - ovo prvo Da ispunjeno bi ti bilo vreme sigurno, ovo rugo NE ,tj Nema šanse....
Promeni se malo ti, razmisli, angažuj se oko drugih stvari da vidiš kako će da ti bude lepo, i neće ti biti dosadno, i nećeš zavisiti od njega što je najbitnije. Ebeš takvog muža.

Cao!
-uticem negativno
Најкраће:
Никада се сви услови неће савршено скоцкати па да ће он или форумаши/форумашице да ти препоруче сад је време за бебу.
За њега је све то оправдање властите немоћи(еј, има 42 године, када ће имати бебу, са 72???).
Као што је већ речено вероватно си се лоше изразила о разлогу за бебу с твоје стране, мало шта вреди од чекања других, осим тога твој положај би након трудноће био, у Немачкој, солидан.

fali to sto usamljenost nije dobar razlog da se radja dete..dete se radja kada te proradi instikt i osetis da si u stanju da rodis, podignes, vaspitas, budes mu oslonac i pustis ga da zivi svoj zivot..
upravo to - vise paznje moze da bude opasno u ovom slucaju..
detese radja da bi se podiglo kao posebna jedinka, a ne da popuni rupu u nasem zivotu kad smo usamljeni..

pa instinkt i govori kroz takav osecaj usamljenosti

Back