- Poruka
- 69.293
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Doprinos temi ,molim...Ljuba Grande.Instikt su klimava kolica, ali kad se savlada, bude dobra voznja.
![]()
Pa dadoh.Doprinos temi ,molim...
Не мораш ништа да знаш, сасвим је довољно да реагујеш на оно што видиш, ако имаш воље.Pa dadoh.Jes da je tu preko puta, al slabo sta znadem od medijali i Ljubinku.
![]()
И у томе је сличан старим мајсторима. То се у историји сликарста зове horror vacui - страх од празног простора.To je tačno.Ljuba takođe slika na način tako da popunjava svaki delić
platna nebrojenim detaljima.
Nisam to znala. Onda i ja imam taj problem..jer i kod mene je sve popunjeno.И у томе је сличан старим мајсторима. То се у историји сликарста зове horror vacui - страх од празног простора.
Не мораш ништа да знаш, сасвим је довољно да реагујеш на оно што видиш, ако имаш воље.
Pa, evo... Kad posmatram njegove slike, u prvi mah mi se ucine kao bajkovit, oniricni haos. A onda, recimo, primetim jedan detalj, kao nekakav detektiv, kojiTo je tačno.Ljuba takođe slika na način tako da popunjava svaki delić
platna nebrojenim detaljima.
Doprinos temi ,molim...
Hvala na cenjenoj analizi slika Ljube Popovića..cenim tvoj doprinos temiPa, evo... Kad posmatram njegove slike, u prvi mah mi se ucine kao bajkovit, oniricni haos. A onda, recimo, primetim jedan detalj, kao nekakav detektiv, koji
kao da mi otvori celu kompoziciju. Taj detalj mi bude kao nekakav kljuc slike. Od njega povucem liniju kruznog toka ka ostalim detaljima koji u tom kljucu dobiju smisao i vezu - tad mi se stvori veliki svet te slike.Kad bih bas naduvao celu stvar, rekao bih da ta linija koja spaja detalje zapravo spirala i to ona cuvena, `zlatni presek`, mada sumnjam da je tako...
![]()
Svet slike tako otvoren obicno ima veze sa emotivno-filozofskim dozivljajem coveka i sa njegovim kapacitetima spram covecansta, obicno u formi ljubavi, kolektivnog nesvesnog ili zenske osecajnosti i velikodusnosti, gde se mogu ocitati brojni arhetipi, narocito Jungova Anima.
![]()
![]()
Ljuba Popović je bio poznat po izuzetno intenzivnom i intimnom kontaktu sa svojim platnima,Na slikama Ljube Popovića možda nećete pronaći inspiraciju za kostime, s obzirom na to da je većina njegovih figura naga, ali ćete sigurno pronaći malo magije, ezoterije i pogleda koji se pružaju u druge svetove. Oni najhrabriji i najskloniji plavoj boji uvek mogu da probaju i da se maskiraju u neku od njegovih slika!