Veliki albanski lobista postao Trampova desna ruka

S1MCRO

Elita
Poruka
23.741
Veliki albanski lobista postao Trampova desna ruka FOTO

Nakon ostavke Dena Koutsa, američki predsednik Donald Tramp imenovao je teksaškog kongresmena Džona Retklifa na mesto nacionalnog direktora obaveštajne službe.

Kako navodi „Top čenel“, 53-godišnji Retklif lojalan je predsedniku Trampu, prenosi "Sputnjik".

Prema pisanju „Top čenela“, Retklif je inače snažno vezan za albansku zajednicu u SAD i prepoznat je kao zagovornik priznavanja nezavisnosti Kosova.

Godine 2016. Retklif je prisustvovao nacionalnom ekonomskom forumu albanske dijaspore, na kome je održao govor i pokazao znak velikoalbanskog orla.

Retklif se takođe pojavljivao na sastancima zajedno sa Majkom Pandelijem, albanskim ministrom za dijasporu, i Fatmirom Medijuom, bivšim albanskim ministrom odbrane.

EAq7uDBXUAEqM0j

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2019&mm=08&dd=01&nav_category=78&nav_id=1572704

1032767_tramp-poster_po-s.jpg

62527_bilbord3_f.jpg

107350703559c0faee828c1954277536_orig.jpg

61925_seselj60_f.jpg

Mislim da bi svakom Srbinu trebala da pište jaja i za Retklifa i za Trampa. Imamo mnogo većih problema.

Tako su tokom 90-ih Cobetu i drugovima pištala jaja za to šta misle u Vašingtonu, a Šešeljuga se sprdao na račun USA u Maksoviziji. Kasnije se ispostavilo da je takav pristup pogrešan.

Ali još tragičnije je da ni posle 20 godina nismo uspeli da se pomerimo sa mrtve tačke.

Kako to da šiptarija ima toliko američkih političara na svojoj strani a mi ni jednog?

Takođe, živo me zanima kako se osećaju ovi Šešeljugini vitezovi danas.

Tako su tokom 90-ih Cobetu i drugovima pištala jaja za to šta misle u Vašingtonu, a Šešeljuga se sprdao na račun USA u Maksoviziji. Kasnije se ispostavilo da je takav pristup pogrešan.

Ali još tragičnije je da ni posle 20 godina nismo uspeli da se pomerimo sa mrtve tačke.

Kako to da šiptarija ima toliko američkih političara na svojoj strani a mi ni jednog?

Ти постављаш питања, као да неспособна елита деце комунизма не влада Србијом ...

Brate, nema tu šta - pare! Pare koje šiptari imaju a mi ne. Šta briga nekog tamo Retklifa za interese neke male muslimanske zajednice na jugoistoku Evrope. Znači šiptari su našli prave ljude kod kojih su novcem lobirali u pravo vreme, uz, sasvim je moguće, podršku naših pojedinih političara koji su takođe bili podmićeni.

Mislim, da me ne shvatite pogrešno, ali mi nekako podsećamo na onog Bosanca iz vica što je uzeo učešće u grupnom seksu i posle nekog vremena ukapirao da je svaki put on taj koji duva.

Ни близу ...

То што деца комунизма не знају да упале светло да не би народ пушио 3х, 4х или н-пута, нема неке корелације које покушаваш да успоставиш !

Brate, nema tu šta - pare! Pare koje šiptari imaju a mi ne. Šta briga nekog tamo Retklifa za interese neke male muslimanske zajednice na jugoistoku Evrope. Znači šiptari su našli prave ljude kod kojih su novcem lobirali u pravo vreme, uz, sasvim je moguće, podršku naših pojedinih političara koji su takođe bili podmićeni.

To se isto pričalo i u vreme bombardovanja. Zar je moguće da smo toliko gubavi i nesposobni da za ovih 20 godina zaradimo te pare i pridobijemo neke moćne ljude na svoju stranu.

Ne znam, izgleda mi kao da nešto nije u redu sa nama.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ali naslov teme ... Idi bre preseče me , ja pomislila AV stavio potpis, pa razmišljam šta iz offica da pokupim od hladnog oružja i da pojurim gađati izdajnika

Dragi moji slabije kapirajući prijatelji, ovakav čovek na tom mestu je moćnije oružje nego svi avioni, helikopteri i oklopnjaci koje smo dobili i nismo dobili od braće Rusa.

To se isto pričalo i u vreme bombardovanja. Zar je moguće da smo toliko gubavi i nesposobni da za ovih 20 godina zaradimo te pare i pridobijemo neke moćne ljude na svoju stranu.

Ha, nisi valjda tek sad shvatio da sa nama nešto nije u redu :lol: Pa cela Srbija se verovatno isto to pita - kako to da se 20 godina nismo pomerili sa mrtve tačke.
Verovatno, zato što postoje ljudi i države koji u svetu legitimno lobiraju za Srbiju (Izrael, Rusija, Kina) dok sa druge strane imaš države a i još uvek domaće korumpirane političare koji su i dalje na platnom spisku kod Haradinaja i ekipe, pa onda cela priča ima taj neki polu pat položaj.

Jesmo, jer bi onda trebali da zažmurimo na krupnu korupciju, da nas neke babe ne prosvetljavaju civilnim društvom i da svaka šuša ne može da zapišava državu.

To ima cenu, 90-tih smo sve to imali da bi nam država funkcionisala u sankcijama ...pa znaš i sam kako se taj period ovde tretira

Da bi siromašna država kao naša podmazivala bogata američka d.upta morali bi da živimo još bednije nego danas. .

milosevic je iznosio milijarde , bilo je tu para za lobiranje

ali eto oni jednostavno vise zele nesto , njihove elite i bogatasi se vise trude oko nekih stvari

politicari se bore za to

a i stanovnistvo je na istoj strani

milosevic je iznosio milijarde , bilo je tu para za lobiranje

ali eto oni jednostavno vise zele nesto , njihove elite i bogatasi se vise trude oko nekih stvari

politicari se bore za to

a i stanovnistvo je na istoj strani
Da, verovatno je bilo para ali ne za lobiranje interesa države nego za njihove lične potrebe - jahte, zgrade, koku, kuurve, cele gradske kvartove, firme.... To je bitna stavka. Tako se, naravno, i danas radi.

Da, verovatno je bilo para ali ne za lobiranje interesa države nego za njihove lične potrebe - jahte, zgrade, koku, kuurve, cele gradske kvartove, firme.... To je bitna stavka. Tako se, naravno, i danas radi.

Opšte je poznato da je SM sa onim svojim saradnicima kao Živadin Jovanović vezivao jahtu u Portofinu dok su oko njih skakutale golišave manekenke
Kupovali su kvartove u Soho-u, pa su od njih videli Mišković, Bogoljub , Hamovići i slični ...

Back