Velike upale misica

• Začetnik teme Začetnik teme N00e
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

N00e

Početnik
Poruka
3
Sta god da radim sljedeci dan imam velike upale misica
Ako hodam sat vremena ,noge me bole sljedeca dva dana
Ako napravim 5 sklekova prsa me bole sljedeca 5 dana itd.....
Misici su mi propali skroz i jedva se krecem,udebljao sam se 25 kila od kad je to pocelo
Bio sam kod neurologa,endokrinologa i imunologa i kod njih su mi svi nalazi dobri
To je ocito neka neotkrivena bolest kojoj su simptomi velike upale misica,a posljedica toga je propadanje misica i debljanje(zbog nemogucnosti koristenja misica)
sta da radim?

Verovatno ih duže vreme slabo ili uopšte ne koristiš
Za početak - pešačenje.

Najbolje je koristiti savete iz joge za to,
tj. 4 - 2 - 4 - 2, ili još bolje 4 - 4 - 4 - 4 (koraka).

Tj, dok lagano šetaš ovo gore da Ti
bude ritam disanja:
udah .- zadržavanje vazduha - izdah - zadržavanje vazduha

Inače, kod svih upala mišiča
svakako boli, ali ako vežbaš
bol će svakog dana biti manji
i brzo će nestati

Poslednja izmena:
vidi, debljanje nije zbog nemogucnosti koriscenja misica, nego zbog hrane
previse unosis u odnosu na malu potrosnju
prvo smanji unos i napravi kalorijski deficit, a onda kreni polako da vezbas
za pocetak posto su ti potvrdili da si zdrav, vezbaj u bezbednoj zoni
nemoj da pesacis jedan sat, nego pola od toga..smanji trenazno opterecenje i racunaj da ce za skidanje kg da ti treba duze vreme

Probao sam vec sa vjezbama disanja,takoder sam probao unositi glutamin,magnezij,dumbir i sve vitamine u obliku sumecih tableta ali nije pomoglo
Razlog mojih upala misica nije trening nego bolest
Debljanje nije zbog prehrane,jer manje jedem u odnosu na prije nego zbog nemogucnosti koristenja misica

Probao sam vec sa vjezbama disanja,takoder sam probao unositi glutamin,magnezij,dumbir i sve vitamine u obliku sumecih tableta ali nije pomoglo
Razlog mojih upala misica nije trening nego bolest
Debljanje nije zbog prehrane,jer manje jedem u odnosu na prije nego zbog nemogucnosti koristenja misica

pa ti onda imas neku distrofiju?

vidi, debljanje nije zbog nemogucnosti koriscenja misica, nego zbog hrane
previse unosis u odnosu na malu potrosnju
prvo smanji unos i napravi kalorijski deficit, a onda kreni polako da vezbas
za pocetak posto su ti potvrdili da si zdrav, vezbaj u bezbednoj zoni
nemoj da pesacis jedan sat, nego pola od toga..smanji trenazno opterecenje i racunaj da ce za skidanje kg da ti treba duze vreme

Не иде то тако Диве, смањиш унос хране а тело се брани успораавњем метаболизма, и ускоро си отромбољен, са још мање мишића и више сала, и при томе ниси ни за шта.

Не иде то тако Диве, смањиш унос хране а тело се брани успораавњем метаболизма, и ускоро си отромбољен, са још мање мишића и више сала, и при томе ниси ни за шта.

ide, ide
povecas proteinski unos, smanjis ugljenohidratni i ubrzas metabolizam
ali unos odrzavas na nivou potrosnje bazalnog metabolizma

ajde bre ne kukumavci ko baba neka nego cepaj to povecavaj ponavljanja i na znoj

A sta ako ima neku distrofiju? Onda "kao baba" ima da najeb.e 200% uz tvoj pametni savet.

- - - - - - - - - -

Koju distrofiju imam ?
Nisam pod stresom
Kad je to tek pocelo unosio sam puno proteina ali nije pomoglo

Znas koliko puta sam ovo cuo, a zapravo kada sam preracunao i video sta ljudi jedu i kako se hrane, tu nije bilo ni p od unetih proteina, a tek kolicno se od toga loseg unetog ugradilo....

Koju distrofiju imam ?
Nisam pod stresom
Kad je to tek pocelo unosio sam puno proteina ali nije pomoglo

Преиспитај себе, да ли си можда хронично преморен? Или си то био последњих месеци? Па је ово рефлексија.Да ли си претеривао у тренингу ако си тренирао.
Могуће је да тело с тим упалама хоће да ти каже нешто.

A sta ako ima neku distrofiju? Onda "kao baba" ima da najeb.e 200% uz tvoj pametni savet.

- - - - - - - - - -

Znas koliko puta sam ovo cuo, a zapravo kada sam preracunao i video sta ljudi jedu i kako se hrane, tu nije bilo ni p od unetih proteina, a tek kolicno se od toga loseg unetog ugradilo....
a jeli tetka sto se ti tu kao nesto unosis i streciras oko saveta za koje mislis da su jedino tvoji ispravni,sta tebe zabole samozvani psiholoze idi mu gajbi pa daj dijagnozu

Idi par meseci na lagano pesacenje,pa posle bar 10 puta iste duzine,povecaj za 100 m.Polako posle predji na plivanje,ali uz trenera.Telo ne sme da bude pod upalom,t.j. misici.Moras prvo sacekati da se to smiri,pa kreni u setnju.Najbolje bi bilo ujutro dok nisu velike vrucine.Posle toga blage vezbe u vodi i plivanje ce da ti vrati misicnu masu,a da spadne teret.Samo ne moze to preko noci.Ti si verovatno nekad nesto trenirao,pa prestao.zato je doslo do tog problema.

Idi par meseci na lagano pesacenje,pa posle bar 10 puta iste duzine,povecaj za 100 m.Polako posle predji na plivanje,ali uz trenera.Telo ne sme da bude pod upalom,t.j. misici.Moras prvo sacekati da se to smiri,pa kreni u setnju.Najbolje bi bilo ujutro dok nisu velike vrucine.Posle toga blage vezbe u vodi i plivanje ce da ti vrati misicnu masu,a da spadne teret.Samo ne moze to preko noci.Ti si verovatno nekad nesto trenirao,pa prestao.zato je doslo do tog problema.

ovo pravi strasan problem, i to mogu da shvate jedno oni koji su prosli nesto slicno

ja imam discus herniju od prosle godine i jaku upalu oba ishiadicna nerva
do prosle godine sam bila aktivna u obimu u kome su to aktivni sportisti, a onda zbog bola samo jednog dana stala
telo trazi akciju, a nerv ne da
poslednjih mesec dana sam na jakim fizikalnim terpijama, osecam da idem ka zalecenju..od potpunog mirovanja ubacim setanje samo
i posto nemam mere, u 36h predjem 20km laganim hodom..desetak km sam hodala 4 sata..znaci lagano da sporije ne moze
i dobijem takve bolove da sam plakala na terpiji
sad ponovo mirovanje, pa kretanje takvo da pocinjem od 500m dnevno
za mene koja je u danu plivala po 10km, pesacila po 42km je ubistveno
dusa bi, al nerv kaze - stani gde si posla

a jeli tetka sto se ti tu kao nesto unosis i streciras oko saveta za koje mislis da su jedino tvoji ispravni,sta tebe zabole samozvani psiholoze idi mu gajbi pa daj dijagnozu

Zasto lazes ? Gde mislim dasu "jedino moji ispravni" ? Sta tebe zabole samozvani "strucnjaku" za bicikle? Izvini, neznalica si za sve pa ne mogu ni da te nazovem "samozvani nesto vise" ?

Dakle, kod ovog slucaja moze biti da je neutreniran, moze biti da se radi o patologiji, a moze biti i treci razlog - nesto iz sfere psihopatologije - Neurastenija, Psihosomatske tegobe itd.

Jer nije normalno ovo sto on navodi. Ili niej uopste objektivno ovako kako on navodi, pa se pekmezi i izmislja, tera bes neki. Ili zapravo je opravdano da kukumavci i zali se - neurastenican je.

Ja sam u obzir, za razliku od tebe uzeo u razmatranje sve okolnosti i moguce slucajeve i u skladu sa tim dajem komentar i preporuku, dok ti kao prava neznalica mislis uvereno 100% da je uzrok u tome sto ne trenira jako pa treba jace, a onda sam ti napisao lepo u komentaru - A sta ako zaista ima neku distrofiju i patologiju? Onda je jace treniranje i bilo kakvo treniranje totalno pogubno, i ima da nayebe uz tvoj savet 200%.

Sta je od ova tri kod njega, treba da utvrdi nekoliko razl. strucnjaka.

Eto vidis, zato su moji saveti ispravni a tvoji neispravni, zato sto sam ja strucan i imam uvid u mnogo vise stvari nego sto imas ti, kome je najveca naucna primena - kako namontirati sajlu na biciklu i pritegnuti kocnice.

- - - - - - - - - -

Можда јој далеко пос'о, а фирма не плаћа превоз...

Ma daj, ne zajebavaj, ko ide na posao, ujutru rano pesaceci 42km?

42 km pesacila? Normalna si ti bre? :mrgreen::roll:

sto ne uvbatis u ruke bar reket ko Djokovic, kad si vec nabiflala bolju kondiciju od njega, da zaradis bar milione, i ne platis porez ni 1% Srbijici? :mrgreen::lol:

pa jesam, to su one planinske vikend ture
rajaca, pa do drazine pecine i nazad do planinarskog doma
tacno toliko ima, 21km u jednom pravcu
kao maraton
sto kaze ccaterpillar, pesacili smo 7 i po sati sa nekom pauzicima
i taman zacrtamo da za jedan vikend predjemo 100km i shebem nerv

Back