velike razlike

neizreciva

Buduća legenda
Poruka
34.075
Kakvo vam je misljenje po pitanju kvaliteta braka dvoje supruznika koji se u jednoj ili vise stvari poprilicno razlikuju nebitno da li je upitanju razlika u godinama, vera, obrazovanje, boja koze, poreklo, finansijski status....meni s godinama takvi odnosi postaju sve zanimljiviji i divim se onima koji uspeju da pobede te razlike i zive skladno iako su u pocetku morali da pomire te razlike....

Mislim da sve to navedeno nema puno uticaja ako se dvoje nadju, upoznaju, ako su kompatibilni, ukoliko nisu tu da bi se takmicili ko ce pre do cilja vec da zajedno idu ka njemu. Ukoliko je jedan partner stariji, ima vise para, ili manje, ukoliko je druge vere, sve dok se to ne potencira, sve dok to uopste nije na stolu kao argument ili kao pitanje to nema nikakve veze... Godine ne znace nista, bas nista, ima ih od 15 kao starci a ima i od 50 kao decaci i devojcice mislim duhom, ne na nezrelost, pare ne kupuju mir i srecu, vera takodje, dok god kao sto rekoh to ne postane predmet ucenjivanja, poklapanja i preklapanja. :)

Kakvo vam je misljenje po pitanju kvaliteta braka dvoje supruznika koji se u jednoj ili vise stvari poprilicno razlikuju nebitno da li je upitanju razlika u godinama, vera, obrazovanje, boja koze, poreklo, finansijski status....meni s godinama takvi odnosi postaju sve zanimljiviji i divim se onima koji uspeju da pobede te razlike i zive skladno iako su u pocetku morali da pomire te razlike....

Kada se kaze "nepremostive razlike" najcesce se misli na razlicita interesovanja.Recimo on voli da ide u kafanu-ona ne podnosi kafanu,on voli da ide na fudbal-ona ne podnosi fudbal,ona voli da izlazi-on ne podnosi izlaske,ona voli da ide u soping-on se gnusa sopingovanja i da ne nabrajam dalje.Takve i slicne razlike najcesce dovode do cestih razmirica koje uglavnom rezultiraju raskidom ili rasvodom.
Sve ovo sto si navela je zanemarljivo.Poreklo,vera,obrazovanje,finansijski status(dokle god jedno od njih ima para) je nebitno.

Ne bih mogla da progutam da je nižeg stepenja obrazovanja od mene, da je završio neki društveni fakultet ili tako nešto, da je vernik i da insistira da se venčamo u crkvi, da je stariji od mene pet plus godina, da ne voli životinje i da je loš čovek.
E da.. i da nije glup iliti da se bolje izrazim da nema opšteg obrazovanja.
Ostalo kontam da bih mogla da prebrodim.

Sto sam starija volim jednostavnije stvari.

Ne bih se cimala sa mladjim od sebe a ni sa mnogo starijim. Ne kazem da ne uspevaju takve veze samo meni je to postalo bezveze. Valjda zato sto su se stvari izmenile pa ono sto je nekad bilo neobicno danas je cesto a ono sto je nekada bilo normalno danas izumire.

Placem na vencanjima gde se vencaju mladic i devojka dvadesetih godina, normalne razlike u godinama, iste nacije, istih ciljeva, obrazovani, pristojni sa verom da ce ostareti i umreti zajedno. Od srece.

Mislim da sve to navedeno nema puno uticaja ako se dvoje nadju, upoznaju, ako su kompatibilni, ukoliko nisu tu da bi se takmicili ko ce pre do cilja vec da zajedno idu ka njemu. Ukoliko je jedan partner stariji, ima vise para, ili manje, ukoliko je druge vere, sve dok se to ne potencira, sve dok to uopste nije na stolu kao argument ili kao pitanje to nema nikakve veze... Godine ne znace nista, bas nista, ima ih od 15 kao starci a ima i od 50 kao decaci i devojcice mislim duhom, ne na nezrelost, pare ne kupuju mir i srecu, vera takodje, dok god kao sto rekoh to ne postane predmet ucenjivanja, poklapanja i preklapanja. :)

Bas naivno razmisljanje.

moj muz i ja smo potpune suprotnosti. on je tehnicar ja sam prirodnjak; on je realan, ja romantik... on je stariji od mene... razlicite smo nacionalne pripadnosti; u braku smo 14 godina i lepo nam je. jedino u cemu smo isti - dobri smo ljudi (bar se nadam :))
mislim da bi trebala biti malo :ztongue: pa da se zaljubim u nekog ko je kao ja. mislim, volim ja sebe, ali ne mogu da volim samo sebe :)

drastično različiti karakteri i mogu da budu plus u vezi. sve ostalo povećava verovatnoću za velike glavobolje. posebno sam protiv različite nacije ili vere ako su iz našeg okruženja. ono daleko još i može da prođe...

moj muz i ja smo potpune suprotnosti. on je tehnicar ja sam prirodnjak; on je realan, ja romantik... on je stariji od mene... razlicite smo nacionalne pripadnosti; u braku smo 14 godina i lepo nam je. jedino u cemu smo isti - dobri smo ljudi (bar se nadam :))
mislim da bi trebala biti malo :ztongue: pa da se zaljubim u nekog ko je kao ja. mislim, volim ja sebe, ali ne mogu da volim samo sebe :)

:)))) zanimljivo stanoviste....

Polako, počeće razlike da isplivavaju ...
Prvo stidljivo, a onda sve agresivnije
i na kraju - KRAJ !!!

Najinteresantniji deo tek onda dolazi,
KAD SE ZAPITAŠ (i on, naravno)
GDE SU TI I SA KIM GODINE PROŠLE ......

Polako, počeće razlike da isplivavaju ...
Prvo stidljivo, a onda sve agresivnije
i na kraju - KRAJ !!!

Najinteresantniji deo tek onda dolazi,
KAD SE ZAPITAŠ (i on, naravno)
GDE SU TI I SA KIM GODINE PROŠLE ......

:eek::eek::eek:
Da li je to neka pretnja... ili razgovor sa vidovnjakom? Ne razumem. Ja napisah da nase razlike postoje, postojale su i pre 15 godina i iste su i danas. Nisu one nigde duboko pa da isplivaju, a ako nekad i dodje kraj sigurna sam da cu uvek znati gde i sa kim su mi prosle godine.
Ja zivim sada i ovde i uzivam u zivotu :)

:eek::eek::eek:
Da li je to neka pretnja... ili razgovor sa vidovnjakom? Ne razumem. Ja napisah da nase razlike postoje, postojale su i pre 15 godina i iste su i danas. Nisu one nigde duboko pa da isplivaju, a ako nekad i dodje kraj sigurna sam da cu uvek znati gde i sa kim su mi prosle godine.
Ja zivim sada i ovde i uzivam u zivotu :)

Drago mi je zbog tebe .... Sačekaj još 5-10-pa i 15 godina ....
Kad prestane da radi "hemija"
pa krene džangrizsvost, ljubomora,
pa bolesti i "bolesti" ....

Ne želim da se svađam pa nema potrebe da svađu provociraš,
niti pretim, niti sam vidovita,
jednostavno, proživela sam sve o čemu pričaš
trudila se iz sve snage da održim makar iluziju, ako ni zbog čega drugog, a ono zbog dece, dok ne porastu ....

Ako si iskrena pre svega prema sebi,
priznaćeš (sama sebi, mene, a verujem i sve druge na forumu osim nekolicine perverznjaka to baš ne interesuje) da nije baš sve
"kao što je nekad bilo"...

:bye:

ne znam cime provociram svadju. samo sam odgovorila, a verovatno nisam trebala...
takodje ne znam zasto za dzangrizavost i ljubomoru partneri moraju da se razlikuju... ko je dzangrizav dzangrizav je i tako, da ne trosim reci za bez veze...
mogu samo jos da kazem, da bih se prilicno uplasila kad bih jednog dana shvatila da zivim sa nekim ko je isti kao ja... isto razmislja, isto izgleda :zeek: ???
mada kazu da supruznici posle duzeg zajednickog zivota pocnu da lice jedno na drugo (mozda i da se svadjaju :lol:)

Ako si iskrena pre svega prema sebi,
priznaćeš (sama sebi, mene, a verujem i sve druge na forumu osim nekolicine perverznjaka to baš ne interesuje) da nije baš sve
"kao što je nekad bilo"...

:bye:
Niko od nas nije kao što je nekad bio i potpuno je prirodno da se menjamo, a sa nama se menja i naš odnos.
Kao što je više ljudi na temi napisalo, najvažnije je da su supružnici razumni ljudi i da shvataju da su promene neminovne.
A razuman čovek se uklapa u te promene inače ne bi opstao na planeti. Menja se sam život, životne okolnosti, a kamoli ljudi.

Tako da bi moj odgovor bio da verujem u različitosti, jedina razlika koja nije pomirljiva je razum.

tu nema kvaliteta

nije ti valjda krenula frka s dečkom ?

Tema je "Velike razlike" ....
Zavisi šta ko podrazumeva pod "razlikama" šta pod "malim", a šta pod "velikim" .... Razlikama, naravno ....

Dakle, tebi je lepo, meni još lepše ....

:zag:

Имам пример своје комшинице која изводи бесне глисте са вегетаријанском исхраном а има мужа који чезне за кафанским месиштем.

Back