Velike, ali bas velike pare.

Jel mislite da bi vas velike pare iskvarile? Kad kazem velike.. mislim na... lupam, dobijes sedmicu na Evrolotou... koja je negde od 100 do 200 miliona evrica...
Sta bi se promenilo u vasem zivotu? (osim ociglednih materijalnih prilika). Mislim pre svega na... miran san, savest, psihu?

Na razmisljanje me podstako jedan stariji cikica sa kojim sam se ispricao u vozu... prema njegovom misljenju, najbolje je biti >>srednja<< klasa. Nit' imas problema ko siromasi (dal cu imati sutra za hleb, dal' cu moci da platim struju, da skolujem dete).. nit' go bogatasi (dal' ce neko da me opljacka ili ubije zbog para, da me optuzi da sam neposteno dosao do bogatstva, dal ce ljudi da se druze sa mnom samo zbog para itd..)..
Valjda je najbolje imati dovoljno da mozes da zivis lagodno i zivotom dostojnim coveka.. ali opet ne previse... jer ako imas previse prestajes da radis, da se trudis.. i pretvaras se u zaglupelu lenstinu.

Sta vi mislite?
O tako velikim parama ne smem ni da pomislim, zivim sa onim sto imam - od danas do sutra!

Smatram da nije do para toliki problem, koliko do ljudi. Hocu reci, nisu pare proklete, pa da se svi magicno razbole kad im u ruke dodje veca kolicina novca. Jednostavno su neki ljudi zeljni, neki zlobni, a neki psihicki labilni, pa su pare samo katalizator njihovog mentalnog rusenja. Ali kod tih ljudi, to ne moraju biti samo pare, moze nesto drugo da okine obarac u glavi.

Sto se mene tice, ja smatram da se ne bih preterano promenio. A sto se tice savesti i straha da me neko optuzi da sam to zgrnuo na pogresan nacin, taj strah bi bio opravdan ukoliko zaista jesam koristio lose metode. Ali ako dobijem 200.000.000 na lotou, ne vidim problem sa savescu.
A sto se tice pljackanja, uvek mogu platiti privatno obezbedjenje ako dobijem toliki novac, zar ne?

ja te pare ne mogu ni da zamislim, to je kao kad ne mozemo da zamislimo da je svemir ogroman ili beskrajan...
mislim da ako si normalan ili dobar na prvom mestu, velike pare mogu da te ucine samo boljim, ako si djubrence, bices jos vece sa paraama.

Svemir mi je baš nekako jasan i blizak, osećam se kao kap u okeanu naspram svemira, tu sam O.K. ali veeeelike pare, to nikako ne mogu da zamislim. Kad nekad nako bezveze maštamo, šta bi bilo kad bi bilo, moji mladunci kažu da bih ja to brzo razdelila i još ostala dužna:zcepanje: možda i bih, blage veze nemam, ipak bih kao čikica iz uvodnog posta, volela da budem nako u sredini, da imam, a da nije nikom trn u oku, a, da, uh ala bih volela jedan bazen u dvorištu:rumenko::rumenko::rumenko:

Jel mislite da bi vas velike pare iskvarile? Kad kazem velike.. mislim na... lupam, dobijes sedmicu na Evrolotou... koja je negde od 100 do 200 miliona evrica...
Sta bi se promenilo u vasem zivotu? (osim ociglednih materijalnih prilika). Mislim pre svega na... miran san, savest, psihu?

Na razmisljanje me podstako jedan stariji cikica sa kojim sam se ispricao u vozu... prema njegovom misljenju, najbolje je biti >>srednja<< klasa. Nit' imas problema ko siromasi (dal cu imati sutra za hleb, dal' cu moci da platim struju, da skolujem dete).. nit' go bogatasi (dal' ce neko da me opljacka ili ubije zbog para, da me optuzi da sam neposteno dosao do bogatstva, dal ce ljudi da se druze sa mnom samo zbog para itd..)..
Valjda je najbolje imati dovoljno da mozes da zivis lagodno i zivotom dostojnim coveka.. ali opet ne previse... jer ako imas previse prestajes da radis, da se trudis.. i pretvaras se u zaglupelu lenstinu.

Sta vi mislite?

Mislim da je u pravu...:)

Nikad ne bih voljela da dobijem sedmicu na lotu...Možda koji manji dinar,ali velike pare...ne bih...Mislim da nagle promjene,ni u čemu,pa ni u materijalnom bogatstvu nisu dobre....Pogotovo za ljude koji nisu naučili živjeti sa tolikim parama...A mene bi taj novac više opterećivao,nego što bi mi donosio spokoj...Tako da i ne igram loto,u strahu da ne dobijem sedmicu...:lol:

Pa sta, neka salje njen novac njena stvar... Sto se uvek uporedjujete sa siromasnijima?
Ona salje u zlatnim kutijama pozivnice, a neko ko je bogatiji od nje slace u kutijama od platine ili belog zlata :D

Da...Koliko djece gladuje u svijetu i spram njih smo mi truli bogataši,pa ipak ne pomogosmo nikome...Nikad ne smatram da ako je neko bogat da on mora da pomaže siromašnijim...On to može,ako hoće i može,ali ako neće ne mora...Njegov novac,njegova stvar...On ga je zaradio ,valjda ga zna i potrošiti,bez našeg dobronamjernog savjeta...Ne ulazim sad u to kako je zarađen,da li pošteno ili ne...Ali to opet nije moja stvar i na njegovoj je savjesti...Ja samo mogu da gledam sebe i šta bih ja uradila...Treba poći prvo od sebe...Malo ili mnogo,sve je relativno...Ne znači automatski da je loša osoba,ako šalje zlatne pozivnice,ni da je dobra samo zato što je siromašna...

Evo sad,i kad bih htjela,ja ne vidim na koji način bih mogla da pomognem npr.gladnoj djeci Somalije?

Poslednja izmena:
Mislim da je u pravu...:)

Nikad ne bih voljela da dobijem sedmicu na lotu...Možda koji manji dinar,ali velike pare...ne bih...Mislim da nagle promjene,ni u čemu,pa ni u materijalnom bogatstvu nisu dobre....Pogotovo za ljude koji nisu naučili živjeti sa tolikim parama...A mene bi taj novac više opterećivao,nego što bi mi donosio spokoj...Tako da i ne igram loto,u strahu da ne dobijem sedmicu...:lol:

Ma daj, nema šanse da ti poverujem. Ja bih se sigurno usrala u gaće da dobijem sedmicu na loto-u, ali nema šanse da ne bih volela. I mislim da bih umela svašta dobro sa tom lovom da uradim, i to brže no što bi iko pomislio da me ucmeka zarad para. A meni lično bi bio dovoljan bazenčić u mom malenom dvorištu:hahaha: ne mora da bude mLogo velik, nema mesta, ali bih ga napravila dubokooooog pa da sa gornje terase ladno uskačem, sve 'nako, zapušim nos i skočim na noge pa šta mi bog da.

Back