Velika trema

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

tebra24

Početnik
Poruka
37
Ovako, ja sam golman u futsalu i nikad nisam bio neki tremaros, ali sad imam veliku tremu. Igrali smo danas polufinale turnira i samo jedan trenutak nepaznje i covek mi postigne gol skoro sa centra, prosli smo u finale, ali od tada kao da me nesto preseklo, nesiguran sam u hvatanju i bacanju lopte i samo se tresem. Finale je u petak, moze li se do tada nekako ta trema resiti? :dash:

Ovako, ja sam golman u futsalu i nikad nisam bio neki tremaros, ali sad imam veliku tremu. Igrali smo danas polufinale turnira i samo jedan trenutak nepaznje i covek mi postigne gol skoro sa centra, prosli smo u finale, ali od tada kao da me nesto preseklo, nesiguran sam u hvatanju i bacanju lopte i samo se tresem. Finale je u petak, moze li se do tada nekako ta trema resiti? :dash:

Nemoj da posmatras finalnu utakmicu kao posebnu. Verovatno te to koci i unosi nervozu.
Gledaj na nju kao na bilo koju drugu, gde rezultat nece biti bitan vec samo ljubav prema igri.

To nije trema , vec strah.

Kod ovakvih"neuspeha" , najvaznije je ne odustati.. i nastaviti -igru.

Trema ili strah ce nestati pri sledecem uspehu..tj. kada odbranis par dobrih prilika ;)

Samo nastavi da branis... i srecno ! :vatromet:

meni se dogodilo jednom u šestom osnovne, kad sam rešavao zadatak iz matematike
na tabli...
rešim ja celu jednačinu i ostalo je samo još da oduzmem 24-11= ?
i lupam ja glavu, udarila neka blokada odjednom, oduzimam, podvlačim, znojim se,
računam na prstima...celo odeljenje palo u trans od smeha :eek: :hahaha:

tako daaa...shit happens

Ja se sećam kada sam išla na neko takmičenje u srednjoj...
Prvi krug takmičenja bio je u prepunoj učionici, znači umrla sam.
Prođemo mi u drugi krug a on se održavao u velikom amfiteatru. :mrgreen:
Tada nisam bila svesna ni svog postojanja a kamoli šta pričam. :lol:
Eh da, kad se samo setim... :aha:

Ja sam bio golman na male golove- po školskim dvorištima. Imao sam tremu pred mnogo tih naših utakmica, ali sam dobro branio. Kad počne utakmica sve je lakše-tad samo misliš kako da sačuvaš svoj gol, i nemaš problema

e da, kad smo kod već kod treme, ne mogu da zaboravim u sedmom osnovne kada
sam išau dramsku sekciju, kao ja ću da budem glumac :roll:

elem, bila neka proslava škole, i održavala se u školskoj kuhinji gde je bilo adaptirano tog dana
za tu priredbu
skupili se đaci sa roditeljima, puna "dvorana", a jedna curica i ja smo imali neki komad da izvedemo,
navodno kao muž i žena, a uloge su bile takve da se raspravljamo ooko toga zašto nisam bio u prodavnicu
da kupim namirnie nego sam eo dan gledao fudbal i tako to

izlazimo mi, aplauz i sad počinje ona sa tekstom kako i jeste, međutim, ja :sad2: u trenutku ne znam ni da beknem
kroz glavu mi sevaju misli i sećanja na moj deo teksta, ali mućak, ja zaboravio i kako se zovem, a tišinaaa u prostoriji, ne čuje se mušica,
tek samo poneko nakašljavanje i naznaka za smeh među publikom
osećam da sam tad dobio temperaturu +150 :rumenko:

i šta ću, kako ću, okrenem ja kompletno priču koja nema veze s' vezom ono što smo vežbali,
pa počnem priču kako mi se pokvario auto, pa sam ga parkirao na nedozvoljenom mestu, te mi 'pauk' odneo auto
srećom, ona se odmah snašla i uklopila se u priču..neverovatno ali dobro je ispalo, mada mi je pogled stalno išao do nastavnika
dramske sekije koji me streljao očima...čivek popizdeo načisto :hahaha:

i na kraju, ja onako u toj agoniji, kao završavam sa tekstom, i zavlačim ruku u džep od sakoa(brat mi ga je pozajmio da izgledam kao ozbiljan, bračni čovek,
s'tim da mi je bio veći za tri broja, rukavi dugački i otego se do kolena :hahaha: ) , vadim cigaretu i upaljač :eek:

ne znam koji mi je đavo bio da to uradim, valjda zbog treme pa sam se bio pogubio i nisam znao šta radim, i ja je zapalim :mrgreen:

mislim, nisam pušio aktivno u to vreme, samo sam pućkao radi fazona..i kad videh šta uradih,
ja onako ljutito bacam cigaretu na pod, gazim je i povičem: "*ebem ti cigaru" :gace:

i mogu reći slobodno da smo bili uspešni, aplauz je bio nebeski, smeh do suza, a meni srce otišlo u grlo :sad2:

a ćuti, tad sam bio manji od makovog zrna, ne računam tahikardiju i temperaturu od milion stepeni :hahaha:

sve u svemu, izvukoh živu glavu...i kasnije sam imao tako uloge u školskim predstavama,
ali sam bio valjda oguglao od ove sramote pa je bilo bolje :)

cirni 2-3 rakice imam za tebe extra sljivku

e da, kad smo kod već kod treme, ne mogu da zaboravim u sedmom osnovne kada
sam išau dramsku sekciju, kao ja ću da budem glumac :roll:

elem, bila neka proslava škole, i održavala se u školskoj kuhinji gde je bilo adaptirano tog dana
za tu priredbu
skupili se đaci sa roditeljima, puna "dvorana", a jedna curica i ja smo imali neki komad da izvedemo,
navodno kao muž i žena, a uloge su bile takve da se raspravljamo ooko toga zašto nisam bio u prodavnicu
da kupim namirnie nego sam eo dan gledao fudbal i tako to

izlazimo mi, aplauz i sad počinje ona sa tekstom kako i jeste, međutim, ja :sad2: u trenutku ne znam ni da beknem
kroz glavu mi sevaju misli i sećanja na moj deo teksta, ali mućak, ja zaboravio i kako se zovem, a tišinaaa u prostoriji, ne čuje se mušica,
tek samo poneko nakašljavanje i naznaka za smeh među publikom
osećam da sam tad dobio temperaturu +150 :rumenko:

i šta ću, kako ću, okrenem ja kompletno priču koja nema veze s' vezom ono što smo vežbali,
pa počnem priču kako mi se pokvario auto, pa sam ga parkirao na nedozvoljenom mestu, te mi 'pauk' odneo auto
srećom, ona se odmah snašla i uklopila se u priču..neverovatno ali dobro je ispalo, mada mi je pogled stalno išao do nastavnika
dramske sekije koji me streljao očima...čivek popizdeo načisto :hahaha:

i na kraju, ja onako u toj agoniji, kao završavam sa tekstom, i zavlačim ruku u džep od sakoa(brat mi ga je pozajmio da izgledam kao ozbiljan, bračni čovek,
s'tim da mi je bio veći za tri broja, rukavi dugački i otego se do kolena :hahaha: ) , vadim cigaretu i upaljač :eek:

ne znam koji mi je đavo bio da to uradim, valjda zbog treme pa sam se bio pogubio i nisam znao šta radim, i ja je zapalim :mrgreen:

mislim, nisam pušio aktivno u to vreme, samo sam pućkao radi fazona..i kad videh šta uradih,
ja onako ljutito bacam cigaretu na pod, gazim je i povičem: "*ebem ti cigaru" :gace:

i mogu reći slobodno da smo bili uspešni, aplauz je bio nebeski, smeh do suza, a meni srce otišlo u grlo :sad2:

:rotf::rotf::rotf:

Kakav si ti klinac bio, smejurija.:ok:

Trema ?
Nešto nije u redu !

Kao prvo, moraš da treniraš više !
Koliko više ?
Dok ne budeš siguran u sebe !

Kao drugo - neko te maleriše,
al' to nije tako bitno.
Vrati se na ono prvo !

Pre svega hvala svima. Poslusao sam savete i pobedili smo 3-1. E sad ovako jos jedno samo pitanje kad smo vec ovako u razgovoru. Uvek kad primimo gol, svi gledaju u mene i mene okrivljavaju za sve, to nekad stvarno zna da mi srusi samopouzdanje. Sta da radim u tim situacijama?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back