VELIKA SRBIJA

• Začetnik teme Začetnik teme vlace
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa bas o tome mu ja non stop i pricam! uzese himnu kao drzavnu, i promenuse stihove i izbacise Srbiju, i srbstvo iz njih! ma njima se cestiti crnogorci prevrcu u grobovima,daj boze da njegus nemoze da vidi sta mu ucinise od njegovog rodnog mesta... ali polako, nije ovo prvo turcenje u srbskoj istoriji i nisu ovo prve poturice! mi opstasmo, a za ove poturice neka se mule mole, ja necu!

a kako pocinje gosrski vjenac? kome ga posveti veliki njegus? ''prahu oca srbije'' ali ovaj nas deckic izgleda nije citao to cuveno srpsko delo, koje napisa slavni njegus, srbin od glave do pete po sobstvenom pisanju!

THE_GLAWAT:
nemam živaca da se raspravljam više s vama i da jedno te isto cukam po 10 puta da biste shvatili ajte pričajte npr. o cijenama nafte :)

Па кад смо те покопали аргументима...
Е, да, како ти разумеш српску ћирилицу, ја сам мислио да се "матерњи језик" пише латиницом?

crnogorski jezik ....dobra sala! a kako se na crnogorskom kaze "ja volim burek" ? kad odem da narucim! a kada je avijacija sto si se onda uhvatio politike? i nisi poklopljen cinjenicama? pa aj onda odgovori sto vam u himni na tri mesta se pominje srbija? zasto ste svi vi izrodi nastavili ono sto je fasista sekula drljevic 41 zapoceo, zasto njegus za sebe kaze da je srbin? zasto valtazar bogisic kaze za sebe da je srbin, zasto kralj nikola za sebe kaze da je srbin? vi nemate kontinuitet sa tim ljudima, sa tim velikanima, vi imate kontinuitet sa poturicama, koji su se turcili i menjali veru za veceru! a vi ste je promenili za uzinu! i pocni da ucis turski i albanski , trebace ti

1.Ti očigledno nijesi upoznat sa likom Sekule Drljevića.On je bio najveći izdajnik Crne Gore 1918 ( bio je bjelaš) a onda u narednih 10 god mijenja politiku.
Dalje što se jezika tiče npr da sad da dođeš u CG i da pošneš da pričaš sa mnom i da ja počnem da pričam narodskijem govorom 100 % sam siguran da me nebi sve razumio.Ali i Srpski i Crnogorski i Hrvatski i tkz. Bošnjački sve je to isti jezik.
Albanski neću da učim (ne gotivim ih) a Turski ovdje neće nikad više nikom trebat.
Mi smo stvorili svoju naciju jer smo 500 god bili fizički odvojeni od Srbije ako me razumiješ (pričam o Staroj CG završio si istoriju to bi trebalo da znaš).Današnji otpor u CG prema Srbiji potiče od perioda 1918-1926 koji se rasplamsao tokom 90-tih kao otpor pogubnoj Srpskoj politici.
I mani me se više.

THE_GLAWAT:
1.Ti očigledno nijesi upoznat sa likom Sekule Drljevića.On je bio najveći izdajnik Crne Gore 1918 ( bio je bjelaš) a onda u narednih 10 god mijenja politiku.
Dalje što se jezika tiče npr da sad da dođeš u CG i da pošneš da pričaš sa mnom i da ja počnem da pričam narodskijem govorom 100 % sam siguran da me nebi sve razumio.Ali i Srpski i Crnogorski i Hrvatski i tkz. Bošnjački sve je to isti jezik.
Albanski neću da učim (ne gotivim ih) a Turski ovdje neće nikad više nikom trebat.
Mi smo stvorili svoju naciju jer smo 500 god bili fizički odvojeni od Srbije ako me razumiješ (pričam o Staroj CG završio si istoriju to bi trebalo da znaš).Današnji otpor u CG prema Srbiji potiče od perioda 1918-1926 koji se rasplamsao tokom 90-tih kao otpor pogubnoj Srpskoj politici.
I mani me se više.
pa da , sekula drljevic je najveci crnogorski, tj srpski izdajnik, i on je sve to sto vi radite danas! ne da te necu ja razumeti kada pocnes da pricas taj narodski, nego te nece razumeti ni ovi u prvom selu do tebe! a kako ste to bili fizicki odvojeni 500god? ne da niste bili odvojeni, nego ste bili deo srpskog naroda, i cim su se stekli uslovi, napravili ste drzavu zajedno sa nama , niko vas nije terao na to, vec je to bilo logicno i skroz normalno da isti narod zivi u istoj drzavi!

Napravilli državu sa vama nismo nego ste nas vi 1918 okupirali ukidajući sve Crnogorske organe vlasti, i organizovali nekakvu Podgričku skupštinu koja je bila nelegalna a čak dosta članova te skupštine su bili državljani Srbije.Zelenaši su se takođe zalagali za zajed. državu sa Srbijom ali ne bezuslovno.Vi ste nam zaboli nož u leđa.

THE_GLAWAT:
Napravilli državu sa vama nismo nego ste nas vi 1918 okupirali ukidajući sve Crnogorske organe vlasti, i organizovali nekakvu Podgričku skupštinu koja je bila nelegalna a čak dosta članova te skupštine su bili državljani Srbije.Zelenaši su se takođe zalagali za zajed. državu sa Srbijom ali ne bezuslovno.Vi ste nam zaboli nož u leđa.
Ne da lupas nego nisi normalan!

Da ste Crnogorci nekakav poseban narod bili bi ste drzava zadnjih nekoliko vekova a takodje bi ste imali posebnu crkvu koja je SPC oduvek bila i koja je svedocila da Crnogorska nacija nikada nije postojala. Vi ste Srbi Zetski i ko zna jos koji od pre Turaka i to su istorijske cinjenice - Srbija je u tim predelima bila oduvek. Kraljevinu ste dobili zahvaljujuci turcima a naciju zahvaljujuci komunistima sto su u stvari svi Crnogorci. Moje licno misljenje je da nam ne trebate uopste i mnogi Srbi su docekali svoju samostalnost sa radoscu. Jos kada bi ste otisli sa fakulteta i iz Srpske politike....

THE_GLAWAT:
I mani me se više.
Pa da odemo svi mi zajedno u Vranje, Leskovac ili Nis i oni da pocnu da pricaju svojim 'narodskim' niko ih nece razumeti da li to znaci da oni ne pricaju srpski ili ja ne pricam srpski?? crnogorski=srpski=hrvatski=bosanski mozda najbolje, posto svi svi nacionalno skrenuli, da se zove juznoslovenskim jezikom.

THE_GLAWAT:
I mani me se više.

ха ха ха :lol: :lol: :lol:

Ајде да будемо мало озбиљни...
Није ми криво ни што сте се оцепили - боље вам је без нас, Боже мој...
Није ми криво ни што сте прошле године избацили Фламонгосе, шта сад...
Али ми је НАЈЖАЛИЈЕ што ФАЛСИФИКУЈЕТЕ ИСТОРИЈУ, проглашавате неку самопризнату "ЦПЦ" :confused: и измишљате некакав ЦГ језик :confused: ??? Па ви говорите само једним од јужних српских дијалеката...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back