Velika dilema

kaoDaPostim

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
318
Da li stavljati svoje kreativne radove koje mozes da upotrebis da zaradis novac na javna mjesta prije trazenja interesa za tebe? Dakle, da li na forumima pisati pjesme koje su najbolje, i moze neko da ih ukrada, - cak se bojim da mi neko ne ukrade i ovo, ali cu reci recimo, pjesme "Ti si kao Biblija" - za koje bi svaki narodnjak pozeleo da su njegove, a zna se da narodnjaci najvise plagiraju, a u sustini su i dobre pjesme, i nemaju zanr, nego su cisto artisticke. Ili zaradjivati na tome? Sto je postenije.
[Inace, vidio sam da je pdf Filozofija mjesto za obozavanje morskih sundjera i Dnozna Loka, pa sam stavio temu ovdje o moralnom pitanju, koja bi trebala da je tamo kao dio "Etike" kada bi postojao taj pdf.]
PS.
Uporedi: Ibrahim Tatlises - Tek Tek | Kemal Malovic - Tek Tek

pa zaradi ako mozes, sto da ne, kao da je danas lako doci do para. mada neki ljudi i lepe pesme pisu javno i dzabe
zavisi valjda sta hoces a ako hoces na estradu mozes da razmislis kojim putem. mozda se preko neceg izreklamiras pa dobijes neke ponude. to su valjda strategije i sta hoces
ali da, mozes da protracis neke svoje stvari i da ostanes bedan i sam ako ne pazis

'''ti si kao biblija i narodnjak?? je l si ti cuo da u narodnjacima pominju bibliju? to mozda za neke svirke studenata teologije. kod nas se biblija nesto i ne pominje u muzici?? mozda bogorodica ali bas je tresh. al dobro udri ko zna
mozda za jeh. svedoke ali to pitaj monu-ariannu
mozda zameni biblija u jevandjelje pre to

Poslednja izmena:
"...Ti si kao biblija, dobro osvestana...", provociram sa time mijesanjem Biblije u narodne pjesme onu Pink.Pearl, nemam zelju da pricam sa njom na PP, ali posto znam da mi prati teme i da mora da komentarise...
Kako se to "ako ne pazis" pazi kada stavljas radove da budu dostupni javnosti bez novcanog osiguranja?
A kako da se reklamiram, onda nemam mogucnost da izvredjam nekoga pa da me banuju, jer moram da cuvam nick, a to mi ne odgovara sa etickog stanovista.

al se pominju islamski motivi: masala, ramazan, aga, hadzija, zapisano je (mektub), itd.
masonska terminologija: mjesec, ljiljan bijeli, danica
sektasenja: "vidio sam u snu ljiljan bjeli, crne konje i svatove bez pjesme"
i mediteranski paganizam: "sto bi dala bjela vilo da si mene prije znala"
MISLIM CAK I MAGIJA:
"ja bih dala vezen jastuk, na jastuku ime tvoje, na jastuku ime tvoje, - ime tvoje, ime moje, da se dvoje razgovore..."
Pa zasto onda ne moze da se prica i o Bibliji?
"Ti si kao Biblija" pali u kafanama kod religioznih cetnika ravnogoraca!

Poslednja izmena:
i ja sam imao slicne dileme i jos ih imam oko raznih ideja koje sam postavljao p netu a nisam zastitio nekim autorskim pravima
, ali verujem stici ce karmicka kazna onog ko ukrade moju ideju jer je moja vratice mi se kao bumerang nekako
protiv sam inace tih autorskih prava, ti nisi iz cistog belog praznog prostora dobio tu ideju, vec su drugi ljudi uticali na tebe, a na njih neko drugi treci... tako da je haos primarno stanje pisci biblije mogu da te tuze,
npr. juce sam cuo da warner brothers planira da zabrani i tuzi svakog za izvodjenje pesme.. happy birthday to you... ukoliko im ne plate.

Da li stavljati svoje kreativne radove koje mozes da upotrebis da zaradis novac na javna mjesta prije trazenja interesa za tebe? Dakle, da li na forumima pisati pjesme koje su najbolje, i moze neko da ih ukrada, - cak se bojim da mi neko ne ukrade i ovo, ali cu reci recimo, pjesme "Ti si kao Biblija" - za koje bi svaki narodnjak pozeleo da su njegove, a zna se da narodnjaci najvise plagiraju, a u sustini su i dobre pjesme, i nemaju zanr, nego su cisto artisticke. Ili zaradjivati na tome? Sto je postenije.
[Inace, vidio sam da je pdf Filozofija mjesto za obozavanje morskih sundjera i Dnozna Loka, pa sam stavio temu ovdje o moralnom pitanju, koja bi trebala da je tamo kao dio "Etike" kada bi postojao taj pdf.]
PS.
Uporedi: Ibrahim Tatlises - Tek Tek | Kemal Malovic - Tek Tek

Ako mozes da zaradis neke pare slobodno, niko ti ne brani. Laibach ne veruje u autorska prava i ljudima dobro ide, okupe publiku u velikom broju na svakom koncertu.
To je jedini primer za koji znam, rizik je veliki raditi nesto uzdajuci se u poverenje velikog broja ljudi koje ne poznajes i sa kojima nikada u zivotu nisi imao kontakt bilo koje vrste.
Mozes ili da uspes kao oni ili da veliki broj ljudi bude upoznat sa tvojim radovima i da samo nekolicina njih zna ko je pravi autor.

Znaci, snowtrooper je ipak za zastitu prava, i navodi dobre razloge. Pa druga tema onda: da li je onda uopste biti dobro na forumu, mestu gdje niko nece da pokaze ono najljepse sto zna i cuva od tih genijalnih umova, a ostaju obicni?

Znaci, snowtrooper je ipak za zastitu prava, i navodi dobre razloge. Pa druga tema onda: da li je onda uopste biti dobro na forumu, mestu gdje niko nece da pokaze ono najljepse sto zna i cuva od tih genijalnih umova, a ostaju obicni?

Nismo se razumeli.
Zastita tvojih autorskih prava je samo tvoja odluka, drugi na nju mogu da uticu savetodavno ako im ti zatrazis savet.
Da li ces biti na forumu je takodje tvoja odluka.
To sto niko ne pokazuje ono najlepse je zbog toga sto ili to ne zeli (plasi se) ili jer nema sta da pokaze.
Iskreno da imam sta lepo da pokazem to bih i uradio. Umetnost je lepsa kada se radi iz ljubavi prema njoj samoj nego iz cisto materijalnih razloga.

Tebi je krajnji cilj da te pozovu na farmu ,očigledno...
Ne znam kako da ti pomognem osim možda savetom da napišeš nešto veoma lepo i
pošalješ recimo Harisu Đinoviću...Ako se njemu svidi-prošao si...
Ono s biblijom,belom vilom i vezom na jastuku ostavi za seljobere...:manikir:

Back