Велика Црна Гора

• Začetnik teme Začetnik teme zike
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zike

Elita
Poruka
21.673
Да ли се слажете са идејом формирања велике Црне Горе, видим има Велика Србија, Велика Словенија, Велика Албанија... па реко да отворим тему и за ЦГ. Она би обухватала читаво балканско полуострво, осим Србије од које се недавно отворила, а мало и да изнервирамо ове партиЈоте

Да ли се слажете са идејом формирања велике Црне Горе, видим има Велика Србија, Велика Словенија, Велика Албанија... па реко да отворим тему и за ЦГ. Она би обухватала читаво балканско полуострво, осим Србије од које се недавно отворила, а мало и да изнервирамо ове партиЈоте

nikad veca:whistling:...http://www.dejanlucic.net/images/Red Croatia1.jpg

Велика Црна Гора би по границама била једнака Великој Србији... а Београд би био њен главни град, тако да не видим никакав смисао у томе јер би, окрени-обрни, опет нестало ове мале Црне Горе. :confused:

Crna Gora je vec Velika:

- svi Crnogorci zive u jednu drzavu
- osim Crnogoraca pripojili smo teritorije na koje zive Bosnjaci, Hrvati, Albanci, Srbi i ostali narodi kojih skupa ima vise no Crnogoraca (ali nam nista ne mogu).
- ratovali smo s Japanom i dobili tamo dje smo se mi borili: http://www.montenegrina.net/pages/p...svj_rata/crnogorci_u_rusko_japanskom_ratu.htm

Posle I Svetskog rata trebalo je formirati dve srpske drzave-Veliku Srbiju i Veliku Crnu Goru.
To je bio ruski plan..
Crnoj Gori je trebalo pripojiti Skadar i okolina-Metohija je vec bila deo Crne Gore-Dubrovnik i Istocna Hercegovina -Sarajevo i Romanija i Podrinje do Visegrada..
Velikoj Srbiji ostatak do Karlobaga-Karlovca i Virovitice..
To je dobro resenje-albansko i muslimansko pitanje bi bilo reseno...

Колико сам ја чуо запад спрема ПЕДЕРАЦИЈУ у коју би ушле Албанија, БРЈМ Македонија, КиМ и Црна Гора.............

Nebuloze, ali bilo bi dobro sledetje:

Ekonomska unija Dunavsko - Egejska
- Madjarska + Ceska + Slovacka + Srbija + Makedonija + Grcka, eventualno Rumunija (dobro zbog Crnog mora i energenata)

Ekonomska Dunavsko - Jadranska unija:

Austrija + Slovenija + Hrvatska + BIH + CG + Albanija, eventualno Kosovo

mene bi npr.interesiralo zasto su crnogorci tako visokog rasta.

molim bez sprdnje..

Ne znam, ali je to bilo odavno tako. Ima ona prica kad su se Hrvat, Srbin i Crnogorac prepirali ko ima najviseg djeda. Srbin veli: "U moga djeda je bilo dva metra". Hrvat na to kaze: "To je nista. Moj djed je bio visok 3 m i 25 cm." Crnogorac ih upita: "A jesu li vasi djedovi pipali nesto meko gore?" Ovi vele: "Jesu".
- E to su bila m.u.d.a moga djeda.

Више волим "Балканску" са Србијом, Српском, Црном Гором, Бугарском и Грчком (или без Бугарске) и неку средњоевропску са Мађарском и Аустријом.

Ne znam, ali je to bilo odavno tako. Ima ona prica kad su se Hrvat, Srbin i Crnogorac prepirali ko ima najviseg djeda. Srbin veli: "U moga djeda je bilo dva metra". Hrvat na to kaze: "To je nista. Moj djed je bio visok 3 m i 25 cm." Crnogorac ih upita: "A jesu li vasi djedovi pipali nesto meko gore?" Ovi vele: "Jesu".

ozbiljno pitam,kad vidim djukanovica,krivokapica,bulatovica.....i da ne nabrajam,nema nitko ispod dvametra..:eek:

ima li neki naucni rad koji se bavio tim fenomenom?

Не може "Србин и Црногорац". Може само Херцеговац и Црногорац, или Шумадинац и Црногорац итд...

pogledaj crnogorca pa sumadinca..dva nespojiva svita.
drzi ih samo vira/pravoslavlje na okupu,tj.drzalo ih.;)

Е, да те питам кад смо већ на теми, који народ је виши, Хрвати или Далматинци? Мени се Хрвати чине мало виши растом и светлије пути... Далматинци су ми више медитеранског типа, не знам да ли грешим? :???:

Е, да те питам кад смо већ на теми, који народ је виши, Хрвати или Далматинци? Мени се Хрвати чине мало виши растом и светлије пути... Далматинци су ми више медитеранског типа, не знам да ли грешим? :???:

dobra kontra,:mrgreen:,Hrvati su se u 7.stoljecu naselili
prvo u dalmaciji,tocnije njezino zaledju dal.zagora,ercegovina.

pa su onda mic po mic se selili u panoniju(slavonija,zagorje....)
i mesali si sa romsnskim stanovnistvom,kara-vlasima,koj ce nekoliko
stoljeca kasnije postati i srbi:mrgreen:

i eto ti na,visoki slavenski Hrvati + vlasi jednako Hrvati panonije.
znaci barem za pola metra manji od nas juznjaka.:hahaha:

Back