Velika Britanija imenovala specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan

Prosrpski stav Britanije i Francuske sve do kraja 1991. godine jedini je razlog zašto Milošević nije osvanuo na Interpol crvenoj poternici još za doček te iste 1991. godine.

Milošević i njegova kamarila uspeli su da na drugu stranu oteraju naše saveznike koji su i bili voljni i stvarno nas podržavali u prvoj fazi raspada SFRJ

Видео сам како су нас подржали, слали добровољце са усташким униформама и доларима. :) Уозбиљи се...

Али ти прави четници (као и горе поменути прави љотићевци) у Британији нису подржавали твог Вољеног Смрдљошевића, већ су били за Југославију Анте Марковића. Били су одушевљени његовим реформама, док је Црвени Војвода урлао са бине испред Савезне скупштине по налогу Смрдљошевићевог дебеа "Анте усташо мвш из Беогвада!". Ти си та дебеовска варијанта. Десничар из комунистичког солитера.
Ima logike, ako veliki deo bivše SFRJ gledaš kao ratni plen SRBIJE iz WW1.

Ima logike, ako veliki deo bivše SFRJ gledaš kao ratni plen SRBIJE iz WW1.
Да су се и леви и десни Срби окупили око Савезне владе Анте Марковића и његових реформи, као што су се сви Хрвати скоро без разлике окупили око национализма и Туђмана, опстала би Југославија. Данас би били угледна и поштована држава у ЕУ.

Да су се и леви и десни Срби окупили око Савезне владе Анте Марковића и његових реформи, као што су се сви Хрвати скоро без разлике окупили око национализма и Туђмана, опстала би Југославија. Данас би били угледна и поштована држава у ЕУ.
Nije bilo šanse! To je bila rastrošna država sa hordom milicajaca, vojnika, naoružanja i 'prastarih' fabrika sa barem 30% VIŠKA radnika itd....

1639563273240.png

PRVO OBRAĆANJE STUARTA PEACHA GRAĐANIMA BOSNE I HERCEGOVINE: "Danas sam u Sarajevu u sklopu moje prve posjete kao specijalnog izaslanika u BiH..." (VIDEO)

1639563158855.png

Prije 2h

Stuart Peach, specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan, obratio se videoporukom prvi put građanima Bosne i Hercegovine tokom svoje posjete ovoj zemlji.

Peach je kazao da je britanski premijer Boris Johnson tražio od njega da preuzme ovu funkciju kako bi podržao napore Velike Britanije širom regiona.

“Vlada Velike Britanije želi siguran Zapadni Balkan sa jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava. Danas sam u Sarajevu u sklopu moje prve posjete kao specijalnog izaslanika u BiH. Sjajno je ponovo biti ovdje. Ja već dugo radim u javnoj službi, na zadnjem poslu sam bio visoki oficir u NATO-u, a prije toga na važnim pozicijama u vojsci Velike Britanije”, kazao je Peach.

Kako dodaje, na trenutnoj poziciji specijalnog izaslanika spojit će lično iskustvo s najboljim iskustvima britanske diplomatije, sigurnosti i trgovinskih odnosa.

“Da pružim podršku političkim rješenjima i promovišem euroatlantske integracije. Tokom moje posjete BiH sastajem se sa visoko rangiranim političarima, agencijama za provedbu zakona, parlamentarcima i, veoma bitno, sa mladim akterima u civilnom društvu koji rade na promociji mira i pomirenja. Radujem se bliskoj saradnji sa svim partnerima uključujući i visokog predstavnika i naše međunarodne saveznike i pružanju podrške onima koji su posvećeni postizanju napretka u ovoj zemlji”, poručio je Peach.

Pogledajte prilog 1067541

PRVO OBRAĆANJE STUARTA PEACHA GRAĐANIMA BOSNE I HERCEGOVINE: "Danas sam u Sarajevu u sklopu moje prve posjete kao specijalnog izaslanika u BiH..." (VIDEO)

Pogledajte prilog 1067540

Prije 2h

Stuart Peach, specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan, obratio se videoporukom prvi put građanima Bosne i Hercegovine tokom svoje posjete ovoj zemlji.

Peach je kazao da je britanski premijer Boris Johnson tražio od njega da preuzme ovu funkciju kako bi podržao napore Velike Britanije širom regiona.

“Vlada Velike Britanije želi siguran Zapadni Balkan sa jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava. Danas sam u Sarajevu u sklopu moje prve posjete kao specijalnog izaslanika u BiH. Sjajno je ponovo biti ovdje. Ja već dugo radim u javnoj službi, na zadnjem poslu sam bio visoki oficir u NATO-u, a prije toga na važnim pozicijama u vojsci Velike Britanije”, kazao je Peach.

Kako dodaje, na trenutnoj poziciji specijalnog izaslanika spojit će lično iskustvo s najboljim iskustvima britanske diplomatije, sigurnosti i trgovinskih odnosa.

“Da pružim podršku političkim rješenjima i promovišem euroatlantske integracije. Tokom moje posjete BiH sastajem se sa visoko rangiranim političarima, agencijama za provedbu zakona, parlamentarcima i, veoma bitno, sa mladim akterima u civilnom društvu koji rade na promociji mira i pomirenja. Radujem se bliskoj saradnji sa svim partnerima uključujući i visokog predstavnika i naše međunarodne saveznike i pružanju podrške onima koji su posvećeni postizanju napretka u ovoj zemlji”, poručio je Peach.

Jadni britanci! I tokom WW2 su slali specijalne izaslanike koji su navodno zaključili da trebaju Tita podržati! Koga će sada podržati kada su Titovi partizani pocrkali? :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

1639570948190.png

Pič: Velika Britanija želi bezbedan Zapadni Balkan, s demokratskim institucijama i vladavinom prava

Pič: Velika Britanija želi bezbedan Zapadni Balkan, s demokratskim institucijama i vladavinom prava 1

Beta danas 11:40

Specijalni britanski izaslanik za Zapadni Balkan Stjuart Pič izjavio je da vlada njegove zemlje želi bezbedan Zapadni Balkan „s jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava“.

„Britanski premijer Boris Džonson tražio je da preuzmem ovu poziciju kako bi podržao napore Ujedinjenog Kraljevstva širom regiona. Vlada Velike Britanije želi bezbedan Zapadni Balkan s jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava“, kazao je Pič u svojoj poruci građanima BiH.

On je naveo da je „sjajno ponovo biti u Sarajevu“, ističući da će spojiti „lično iskustvo s najboljim iskustvima britanske diplomatije, bezbednosti i trgovinskih odnosa, kako bi pružio podršku političkim rešenjima i promociji evroatlantskih integracija“.

„Tokom posete BiH sastajem se s visokorangiranim političarima, agencijama za sprovođenje zakona, parlamentarcima i veoma bitno, mladim akterima u civilnom društvu koji rade na promociji mira i pomirenja“, istakao je Pič.

Dodao je da se raduje bliskoj saradnji sa svim partnerima, uključujući i Visokog predstavnika Kristijana Šmita i britanske medjunarodne saveznike u pružanju podrške onima koji su posvećeni postizanju napretka u BiH.

„Ja već dugo radim u javnoj službi, na poslednjem poslu sam bio visoki oficir u NATO-u, a pre toga na važnim pozicijama u vojsci Velike Britanije, između ostalog i komandant Generalštaba oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva“, naveo je Pič.

Velika Britanija imenovala specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan

50789_ap19016479457829_s.jpg

02/12/2021

Premijer Velike Britanije Boris Džonson imenovao je Stjuarta Piča za specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan.

Pič je ranije ove godine podneo ostavku na mesto predsedavajućeg vojnog komiteta NATO, a ranije je bio kao načelnik štaba odbrane Ujedinjenog Kraljevstva, saopštila je ambasada Velike Britanije u Prištini. Kao specijalni izaslanik premijera, Pič će sarađivati sa liderima Zapadnog Balkana i drugima širom regiona, kao i sa saveznicima u SAD i Evropi na podršci i jačanju regionalne stabilnosti.

Njegov rad će, navodi se u saopštenju, uključivati promovisanje jakih demokratskih institucija i otvorenih društava, pomaganje u suočavanju sa ozbiljnim i organizovanim kriminalom i drugim zajedničkim bezbednosnim izazovima, podsticanje rešavanja nasleđenih pitanja poput ratnih zločina i nestalih lica.

"Velika Britanija će nastaviti da predvodi rad na unapređenju rodne ravnopravnosti i implementaciji Inicijative za sprečavanje seksualnog nasilja u sukobima. U Bosni i Hercegovini (BiH), aktivnosti Stjuarta Piča će podržati rad međunarodnog visokog predstavnika Kristijana Šmita, koji i dalje ima punu podršku Ujedinjenog Kraljevstva", navela je ambasada.

Što se tiče Srbije i Kosova, on će sa partnerima raditi na podršci dijalogu Srbije i Kosova, uz posredništvo Evropske unije, navodi se u saopštenju. Džonson je, povodom imenovanja Piča, istakao da je Velika Britanija duboko posvećena evropskoj bezbednosti, a Zapadni Balkan se suočava sa najvećom pretnjom svojoj stabilnosti i bezbednosti u protekle dve decenije.

"Imamo dužnost da učinimo sve što možemo da očuvamo pomake postignute mirom i dijalogom – ne smemo dozvoliti bilo kakav povratak nasilju i podelama iz prošlosti. Veliko iskustvo i stručnost Stjuarta Piča će ojačati međunarodne napore da se zaštiti mir i promovišu evroatlantske integracije u ovom ključnom regionu", naglasio je Džonson.
"Zajedno sa međunarodnim partnerima, Ujedinjeno Kraljevstvo radi na rešavanju svih pretnji stabilnosti u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom koji je podstakao teško stečeni napredak u Bosni i Hercegovini u proteklih 26 godina", stoji u saopštenju ambasade.

link

Добро нам дошао дир Сер Пич! Народи Босне пресрећни су што им Ти долазиш! А и Београд & Приштина Ти се радују, и већ оштре своја гушчја пера за потписивање Правно-Обавезујућег споразума!
Simpatičan je ovaj Pič kao bombardovanje.

Pič: Velika Britanija želi bezbedan Zapadni Balkan, s demokratskim institucijama i vladavinom prava

Specijalni britanski izaslanik za Zapadni Balkan Stjuart Pič izjavio je da vlada njegove zemlje želi bezbedan Zapadni Balkan „s jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava“.
Klovnovi.
Zaboravili da je kolonijalno doba proslo a mi nismo nikada bili njihova kolonija.
Hu kers sta "Britanija zeli"

1639579640502.png

"BUDUĆNOST BIH JE U EUROATLANTSKOJ ZAJEDNICI": Peach se sastao s Schmidtom i Nelsonom

Ambasada SAD-a u svojoj Twitter objavi poručila je da se raduju zajedničkom radu s Peachom i ambasadorom Fieldom, kao i visokim predstavnikom Schmidtom na "očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine te podršci institucijama i građanima u borbi protiv korupcije i unaprjeđenju reformi potrebnih za bolje ekonomske perspektive".

1639579700288.png

Prije 1h

Specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan Stuart Paech sastao se danas u Sarajevu s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom te američkim ambasadorom Ericom Nelsonom.

U njegovoj pratnji bio je britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Matthew Field.

Ambasada SAD-a u svojoj Twitter objavi poručila je da se raduju zajedničkom radu s Peachom i ambasadorom Fieldom, kao i visokim predstavnikom Schmidtom na "očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine te podršci institucijama i građanima u borbi protiv korupcije i unaprjeđenju reformi potrebnih za bolje ekonomske perspektive".

Klovnovi.
Zaboravili da je kolonijalno doba proslo a mi nismo nikada bili njihova kolonija.
Hu kers sta "Britanija zeli"
Najbolja je vrhunska SRAMOTA britanaca: Dozvoljavaju da Staljin preko Tita stavi svoju boljševičku šapu na MONARHIJU Jugoslaviju, i još nateraju Petra na onaj proglas preko radio Londona o stavljanju monarhista na raspolaganje boljševicima! :zcepanje:

Pogledajte prilog 1067633

"BUDUĆNOST BIH JE U EUROATLANTSKOJ ZAJEDNICI": Peach se sastao s Schmidtom i Nelsonom

Pogledajte prilog 1067634

Prije 1h

Specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan Stuart Paech sastao se danas u Sarajevu s visokim predstavnikom Christianom Schmidtom te američkim ambasadorom Ericom Nelsonom.

U njegovoj pratnji bio je britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Matthew Field.

Zamišljam da Sarajevo još držimo pod opsadom i NIJE nas briga šta se dešava i ko šta lupeta u toj kotlini! Mogu biti i ko zna čiji neokolonijalni REZERVAT! z:lol:

Poslednja izmena:
1643412821495.png

BRITANSKI AMBASADOR STAVIO SVIMA DO ZNANJA: "Nećemo dozvoliti negativno nastrojene aktere da rasparčaju ovu zemlju!"

Ostajemo posvećeni budućnosti BiH, kaže ambasador Matthew Field.

kavazovic_field_merhamet_aa4[1].jpg

Prije 4h

- Članovi Odbora britanskog Parlamenta za vanjsku politiku boravili su u BiH kako bi bolje razumjeli kontekst i kako Velika Britanija može podržati pozitivne promjene, izjavio je Matthew Field, ambasador Velike Britanije u BiH.

Field je istakao da je posjeta ovog uticajnog odbora još jedan znak snažne posvećenosti Velike Britanije bezbjednosti, stabilnosti i dobrobiti BiH, saopšteno je iz britanske Ambasade u BiH.

- Trenutna putanja kretanja bi trebala brinuti sve one kojima je stalo do mira, regionalne bezbjednosti i zaštite ljudskih prava. Ostajemo posvećeni budućnosti BiH. Ne možemo i nećemo dozvoliti negativno nastrojene aktere da rasparčaju ovu zemlju, niti da ponište napredak ostvaren u proteklih 26 godina, kaže Field.

Predsjedavajući Odbora Tom Tugendhat poručio je da je već 30 godina Velika Britanija posvećena bezbjednosti i prosperitetu građana BiH, prenosi Srna.

On je naglasio da je ova posjeta dio niza aktivnosti koje britanski Parlament organizuje, pokazujući snažan interes za BiH i širi region.

- Iako prepoznajemo ozbiljne prijetnje koje neki akteri, spoljni i unutrašnji, i dalje donose, veoma smo ohrabreni radom civilnog društva, nezavisnih medija i lidera na lokalnom nivou, istakao je Tugendhat i dodao da odlaze sa idejama i prijedlozima na koji način Velika Britanija može još više pomoći silama dobra u BiH.

Delegacija Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta završila je trodnevnu posjetu BiH, gdje je, između ostalog, razgovarala sa predstavnicima civilnog društva, medija i poslovnog sektora, kao i sa izabranim zvaničnicima, uključujući članove Predsjedništva BiH.

Back