Velika bibilioteka...

Ona Marge

Veoma poznat
VIP
Poruka
11.333
Starija rođaka, iz okoline Novog Sada, nedavno, po smrti njenog muža, je odlučila da njegovu dugo skupljanu i pažljivo biranu biblioteku proda. Biblioteka je puna enciklopedija, istorijskih i vrednih knjiga. On je po struci bio bibliotekar, dece nisu imali, primanja su bila velika i sve su ulagali u knjige.
Može li neko da mi da savet na koji način da dođem do najboljeg rešenja, da te knjige ne odu u totalno bescenje i da pomognem njoj. Neki antikvar, biblioteka ili neko ko bi otkupio knjige za svoje potrebe ?

Mislim da sve zavisi o tome koliko tvoja rođaka ima vremena i strpljenja.

Antikvar bi vjerovatno ponudio da kupi sve u komadu za neku sumu koja bi izgledala kao prilično velika, ali ako bi je podijelila sa brojem knjiga vidjela bi da je višestruko manja od iznosa za koji se knjige prodaju u njegovom antikvarijatu.

Dakle, ako ima vremena i malo dobre volje, neka se tvoja rođaka dobro raspita za vrijednost svake knjige (intenet knjižare su dobra adresa za to) i onda oglasi prodaju na nekom od specijalizovanih sajtova, opet, svake knjige pojedinačno. Tako će vjerovatno najviše dobiti.

Mislim da sve zavisi o tome koliko tvoja rođaka ima vremena i strpljenja.

Antikvar bi vjerovatno ponudio da kupi sve u komadu za neku sumu koja bi izgledala kao prilično velika, ali ako bi je podijelila sa brojem knjiga vidjela bi da je višestruko manja od iznosa za koji se knjige prodaju u njegovom antikvarijatu.

Dakle, ako ima vremena i malo dobre volje, neka se tvoja rođaka dobro raspita za vrijednost svake knjige (intenet knjižare su dobra adresa za to) i onda oglasi prodaju na nekom od specijalizovanih sajtova, opet, svake knjige pojedinačno. Tako će vjerovatno najviše dobiti.
Hvala, preporuči neki takav sajt, molim te.

Back