velicanstveni bekem

Englezi protiv Grka bez Bekama

BBC

Selektor reprezentacije Engleske Stiv Meklaren izostavio je Dejvida Bekama sa spiska igrača za prijateljsku utakmicu sa aktuelnim šampionom Evrope Grčkom.

„Prošlog ponedeljka sam obavestio Bekama o mojoj odluci. Rekao sam mu da planiram za budućnost, da pokušavam da promenim stvari, da krenem u drugom pravcu, a da tu nema Dejvida, iako ga veoma poštujem”, rekao je Meklaren na konferenciji za novinare i dodao: „Dobro je to primio, iako je bio razočaran. Međutim, dobio sam odgovor koji sam želeo - da će Dejvid nastaviti da se bori za mesto u timu, a ja mu nikada neću zatvoriti vrata.”

Bekam je bio kapiten Engleza na prethodnih 58 utakmica reprezentacije, ali je podneo ostavku na tu funkciju posle eliminacije od Portugala u četvrtfinalu ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Nemačkoj. Fudbaler Reala je u saopštenju dostavljenom agenciji Rojters izjavio da ni Meklarenova odluka da ga izostavi iz tima za duel sa Grčkom neće uticati na njegovu privrženost reprezentaciji.

„Razgovarao sam sa Meklarenom ove nedelje i potpuno razumem da novi trener želi da ostavi svoj trag na timu i gradi ga za sledeće Svetsko prvenstvo”, rekao je Bekam i poželeo sreću svom nasledniku na funkciji kapitena Džonu Teriju. Bekam je u dresu „gordog Albiona” odigrao 94 utakmice.

„Ponosan sam što sam za Englesku igrao 10 godina i moja privrženost reprezentaciji ostala je jaka kao i uvek”, rekao je Bekam.

Utakmica sa Grčkom Meklarenu će biti prva na funkciji selektora, a pomagaće mu Teri Venejbls, koji je Engleze predvodio od 1994. do 1996. godine, i Stiv Raund, sa kojim je radio u Midlsbrou. Meklaren je sa spiska izostavio i golmana Dejvida Džejmsa i odbrambenog fudbalera Sola Kempbela, a kao podršku Piteru Krauču u napadu tima izabrao je Džermejna Defoa iz Totenhema, Darena Benta iz Čarltona i debitanta Dina Eštona iz Vest Hema.

Vejn Runi je izostavljen zato što zbog crvenog kartona zaradjenog u duelu sa Portugalom na Mundijalu neće moći da igra na dve prve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2008. godine. Na spisku nema ni povredjenih Majkla Ovena, Majkla Kerika, Džoa Kola, Lelija Kinga i rezervnog golmana Roberta Grina. Napadač Arsenala, 17-godišnji Teo Volkot, preseljen je u mladu reprezentaciju.

Tim Engleske za duel sa Grčkom:
Golmani: Pol Robinson (Totenhem), Krik Kirklend (Vigan), Ben Foster (Votford).

Odbrambeni fudbaleri: Geri Nevil, Rio Ferdinand, Ves Braun (Mančetser junajted), Luk Jang (Čarlton), Fil Nevil (Everton), Džon Teri, Vejn Bridž (Čelsi), Džejmi Karager (Liverpul), Majkl Doson (Totenhem), Ešli Kol (Arsenal).

Fudbaleri sredine terena: Stiven Džerard (Liverpul), Frenk Lampard, Šon Rajt-Filips (Čelsi), Oven Hargrivs (Bajern Minhen), Aron Lenon, Džermejn Dženas (Totenhem), Stjuart Dauning (Midlsbro), Kijeron Ričardson (Mančester junajted).

Napadači: Piter Krauč (Liverpul), Džermejn Defo (Totenhem), Din Ešton (Vest Hem), Daren Bent (Čarlton).

Ma Englezi su truba bili i ostali. I bice!
Imaju to jedno ISFORSIRANO osvojeno SP 1966. kod kuce. I to je to!
SVe reprezentacije su i kasnije potvrdjivale kvalitet.Osvajale su takmicenja,cak i Francuska koja je pored titule iz 1998. osvojila i EP 2000. pa je sada opet igrala finale.
Ali Englezi NISTA!!! Nemaju cak ni jedno jedino finale posle 1966.
Najveci uspeh posle 66. im je polufinale i 4. mesto u Italiji 1990.
TRUBA!!!

Zakacilo nekog u zivom zidu,a? Ne secam se bas.
Njihov problem je sto oni rade nesto slicno nashem mentalitetu. Dizu svoje obicne igrace u nebesa.
BekEma,necu ni da pominjem.
Oven-truba
Dzerard-necu da kazem truba,ali za mene vrlo prosecan igrac. Nista specijalno on za mene ne pokazuje na terenu. On samo dolazi do izrazaja u vise nego PROSECNOM timu Liverpula.
Odbrana im jeste STRASNA,ali nema ko da da gol.
Nemaju oni vodju tima! Pravog vodju tima! I sa Eriksonom su vrlo lako i vrlo cesto padali u igri,gubili su koncetraciju i gubili se po terenu.

Englezi su nekada posle one generacije 1966.imali strashne igrache....krajem 70-tih i pocetkom 80-tih...Kigen,Bruking,Vudkok,Mariner,Hodl,Robson,Shilton,Tompson,Wilkins,MekDermot,Liniker.....pa opet nisu ni tada napravli nishta.Engleski klubovi su tada osvajali jedno 6-7 kupova shampiona zaredom(Liverpool,Aston Villa,Nottingham Forest)pa ni to nije vredelo-nisu se kvalifikovali ni 1974. ni 1978. na svetsko niti 1984.na evropsko prvenstvo a i kad jesu obichno bi ispushili u prvom krugu eliminacija.
Sada im je kvalitet znatno opao.Napad vishe nemaju,ni golmana a sredina im spada na 2-3 kvalitetna igracha(ne racunajuci Bekema koji je smejurija) i dbranu....i to je to....+ gubitnichki mentalitet(penali).Tako da oni teshko ikada u blizoj buducnosti mogu da naprave neki rezultat na reprezentativnom nivou.

Back