VELESOVA KNJIGA

• Začetnik teme Začetnik teme Vril
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nego hajde o knjizi. Davno sam je procitao, ali koliko se secam, u njoj nije izneseno nista zbog cega bi se dizala ovolika frka oko njene autenticnosti... Sve ono sto stoji u knjizi je otprilike bilo poznato i pre, samo je sada u drugacijem obliku predstavljeno narodu... Zanimljivijem... Bilo mi je lakse i lepse da citam tu knjigu nego neke druge knjige o slovenskoj mitologiji, a uopste se nesto ne iskljucuju Velesova knjiga i ove druge... Forma mi je nekako simpaticnija...

Pa da.... Da je tako neka ubedljiva prica pa da se i poveruje, al Velesova knjiga? Ma daaaaaj

Meni slovenska mitologija mnogo logicnije prikazuje pstanak sveta od vase jevrejske koju ste prodali nama. Zasto bi Bog kao savrsenstvo napravio sistem da jaca zivotinja jede slabiju? Mozda tvorac tela nije onaj isti koji je tvorac duha ili duse..ali naravno ovo je samo razmisljanje, nemoj neko da me hvata za rec...

Meni slovenska mitologija mnogo logicnije prikazuje pstanak sveta od vase jevrejske koju ste prodali nama. Zasto bi Bog kao savrsenstvo napravio sistem da jaca zivotinja jede slabiju? Mozda tvorac tela nije onaj isti koji je tvorac duha ili duse..ali naravno ovo je samo razmisljanje, nemoj neko da me hvata za rec...

Ja sam ono rekao nekako ironicno... A o ovome ne znam sta da ti kazem... Pokusaj da saznas na pdf-u religija.

Ja sam ono rekao nekako ironicno... A o ovome ne znam sta da ti kazem... Pokusaj da saznas na pdf-u religija.
Otvoricu uskoro temu Mama i Tata ali do tad da kazem sledece. Po nekoj teoriji vas Jahve, a danas moze se reci i nas Jahve, mada to je dikutabilno jer zavet su samo jevreji sa njim potpusali u krvi, je u stvari bio vanzemaljac i to cini mi se reptilska rasa ili sivi? E sad, ako su oni prevarili coveka da predje u fizicko telo da bi vladali njim, zasto bi onda dosao Isus i prpopovedao o vecnom zivotu i kako je ovaj beznacajan.
Jedino resenje po teoristima je bilo da Isusa stave kao sina druge vanzemaljske rase poznate kao Lirani a za to su naveli cinjenicu da Jevreji i nisu mnogo voleli Isusa ili kako ga indijci nazivaju Isa, mada nije pouzdana ingormacija da je zaista bio u Indiji ali isto onoliko koliko i druge. I tako, teoristi zamutise, religije pricaju neku svoju ne tako logicnu pricu, nlo ljudi primecuju, vreme odmice a istina u magli, ali morate priznati da je dobro pitanje, zasto bi neko savrsenstvo napravilo sistem u kom lav ili vuk jede bespomocne ovcice ili ne tako bespomocnog bivola? Da li to sam kako neki kazu tvorac ima dva lica ili mozda postoji, pored tate i majka? Ko je majka a ko tata? Mama napravila telo a tata duh ili obrnuto...

IZBRISANA ISTORIJA SLOVENA : ISTINA ILI ZABLUDE?

Jesu li Sloveni "neistorijski" narod kao što je tvrdio Hegel? Kakve dokaze o poreklu Slovena nude savremena naučna otkrića? Kakvim falsifikatima se služila opšte-prihvaćena nordijska istoriografska škola? Gde su nam koreni? Koji su nam izvori? Da li je sadašnjost određena prošlošću? Da li nam je potrebno znanje o našoj kolektivnoj istoriji ? Šta ćemo s njim? Neka ovo budu neka od pitanja na koja se na ovom podforumu mogu tražiti odgovori ili pak postaviti pitanja, u oba slučaja nek ova tema bude za one koji u njima vide onu "tajnu vezu" sa svojom dušom.

Preklinjem vas pomozite! cuo sam da u ovoj knjizi iz Ukrajne pise o Slovenima pre VII veka! Ali da je EVropski naucnici ne prihvataju jer je kako oni kazu "ne pouzdan izvor". Da li imate ista o njoj!?!?!?!?

Ne treba ti ta knjiga da shvatis da je zvanicna istorija jedna velika laz i obmana kada se radi o srpskom narodu.
Najbolje da smo se mi doselili u 7-om veku :rotf: kakvi idiotizmi za ovcice..

Mi se nigde nikad nismo doselili, Srbi su ovde oduvek, to celom svetu i smeta...svi originalni narodi smetaju toj satanistickoj stoci iz vatikana, engleske i severne amerike.

Pozdrav svim učesnicima u ovoj temi.Neki su mi svojim duhovitim komentarima uljepsali veče.Bas vam hvala! Ovde me naveo Google, kad sam pitala "delesova knjiga" .Ja čula pogrešno pitanje jednom uvaženom i obrazovanom Ruskom čoveku, Vitaliju Pravdicevu,autoru i režiseru dokumentarnih filmova.Pitanje je bilo da li ste čitali "Velesovu knjigu"?(Ja čula: "Delesovu" ali me Google doveo na pravo mesto, Ovde.:)
Inače Vitalij je odgovorio."To je falsifikat.Legenda.Zna se i tko je napisao i zašto."
(Možete ga čuti na kraju u videu na youtubu ako neko želi.ima srpski prevod razgovora) ali drago mi je sto sam naisla na ovu veselu diskusiju:super:..i naravno nemam namjeru citati tu knjigu..

Back