To što ja jesam Srpkinja nema veze sa konstatacijama u mom prethodnom komentaru. Milošević se nikada nije zalagao za Veliku Srbiju, ali jeste insistirao na tome da Srbi imaju pravo da žive u istoj državi. Zato su Srbi tako odlučno branili Jugoslaviju... rasuti po eks-ju prostoru Srbima je bilo stalo da je sačuvaju. Ne zbog sentimenta, ne zbog vas - već zbog sebe.
S pobedom HDZ, s izopštavanjem Srba iz spiska ravnopravnih naroda u Hrvatskoj - bilo je jasno da Hrvatska kreće putem nezavisnosti... Vi ste sebi dozvoli i dali pravo da odlučite da se izdvojite iz Jugoslavije, a Srbima ste uskratili jednako logično pravo da se odvoje od vas. Jugoslavija se mogla cepati po republikama, ali zato granice republika bile neprikosnovene.
Izvini molim te, ali i ja lično, da mi je srpska kuća bila u Hrvatskoj - bih uzela balvan i pljunula na ta vaša pravila, pravo i pravdu --- i ako već ne mogu da zadržim vas, borila bih se da se pridružim svom narodu.
Ako su sa dela teritorije na kome su Srbi bili većinsko stanovništvo, Hrvati proterivani - i to je zločin, ali to ne umanjuje vašu krivicu i vaš zločin.
Srbi su rat izgubili, vi dobijate i medijski rat - ali iskustvo kaže - da istina ne ćuti večno.
Nema svrhe da meni prodaješ te doskočice iz falš hrvatske istorije i nema svrhe da nam spočitavaš naše greške kako bi umanjila hrvatske. Svako nosi svoj krst.
Domovinski rat i branitelji je marketing, epp... suština je nešto drugo. Uostalom, bez obzira na Tomislave ili već koga...da nije bilo grešaka Tita i Slobe još dugo bi ste vi čekali da budete svoji na svome. Bez Srba.
odgovoriti cu ti sutra, mrzi me danas...