Vegeterijanci VS mesojedi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Poruka
4.292
Ovde se vodi cesto polemika na forumu o tome da li je zdravo jesti meso, da li je bolje preci na biljnu hranu, mesojedi VS. vegetarijanci itd itd.

Ovako, jesti umereno meso divljaci i od domacih zivotinja uzgajanih na tradicionalan nacin bez koncentrata, hormona, antibiotika i sedativa je OK i ne pretstavlja nikakav zdravstveni rizik samo po sebi meso kao takvo. Naravno jesti samo meso nije dobro posto pecejem, kuvanjem, ili bilo kojom termickom obradom se gube vitamini te je neophodno da se svakodnvno jede i sveza biljna hrana.

Obzirom da u zemlji Srbiji ne postoji da se kupi meso divljaci a takodje ne postoji u prodavnicama da se kupi meso domacih zivotinja uzgajanih na tradicionalan nacin bec koncentrata, hormona, antibiotika i sedativa TO ZNACI DA DANAS NIJE ZDRAVO NI U KOJIM KOLICINAMA JESTI MESO IZ PRODAVNICA!!!! Jednostavno receno dokazano je da se od mesnih preradjevina dobija kancer kao sto se i od udisanja azbesta dobija kancer ili udisanjem radioaktivne prasine.

Idemo redom. Sta je problem sa pilecim mesom. Najveci problem sa pilecim mesom uzgajanim na industrijski nacin je to sto farmeri apsolutno ne zanima zdravlje kupaca vec im je jedino bitno da se proizvede sto veca masa mesa i da u toku uzgajanja nema bolesti, dakle da nemaju gubitke u proizvodnji. Da bi to postigli da smrtnost bude minimalna koriste antibiotike i kokcidiostatike. Problem sa kokcidiostaticima je taj sto oni razaraju stitnu zlezdu kod pilica i zbog hipotireoze se naglo goje i za 35 dana dstignu enormnu tezinu. Tim sredstvom farmeri postizu dve stvari dakle, da se smrtnost od stomacnih problema svodi na nulu a i dobiju na tezini izuzetno brzo. Medjutim problem je u tome, i to ooogroman problem sto se kokcidiostatici po pravilniku ne bi smeli da se daju duze od 3 dana i to iskljucivo malim pilicima. Ali farmeri u praksi kokcidiostatike daju 30 dana a prestanu sa davanjem samo 5 dana pred klanje tako da ta hemija ostaje u velikim koncentracijama u pilecem mesu i jajima pa konzumiranjem i ljudi unose u sebi kokcidiostatike. Kao sto kod pilica kokcidiostatici totalno razaraju stitnu zlezdu isto tako razaraju stitnu zlezdu i kod coveka. Drugi problem je sto u koncentratu imamo vestacke hormone koji se dodaju ishrani pilica pa tako te hormone jeduci meso i mi unosimo a takodje isti slucaj je i sa antibioticima kao i sa sedativima. Naime u koncentratu se dodaju i sedativi dabi pilici bili mirni i da se malo krecu kako ne bi gubili na tezini. PREMA TOME AKO NEKO ZELI DA BUDE ZDRAV MORA DA IZBACI IZ JELOVNIKA APSOLUTNO PILECE MESO KUPLJENO U PRODAVNICAMA.

Farmeri svinja takodje koriste koncentrate sa GMO sojom, hormone, antibiotike u ogromnim kolicinama takoreci svakodnevno a i daju im velike kolicine svakodnevno i sedative da bi stoka bila mirna i da bi se malo kretala da ne bi trosila energiju.

Isti slucaj je i sa govedarstvom, takodje se daju hormoni, antibiotici i sedativi a kravama muzarama se dodaje i govedji hormon rasta cime se duplo povecava proizvodnja mleka ali je taj hormon jako kancerogen i stetan kako za krave tako i za ljude koji konzumacijom mleka i mlecnih preradjevina unose taj hormon.

E sad u cemu je problem kod koncentrata? Problem je kod koncentrata ziva (Hg) i kadmnijum a koji u hrani dospevaju preko aditiva koji se dodaju koncentratima. Prvo i osnovno bezbedne kolicine teskih metala u hrani NEMA!! Medjutim obzirom da je mesna industrija jedna od najacih oni drze pod svoje naucne radnike i politicare (zakonodavstvo) i zato vidimo da u zakonia i pravilnicima stoje neke maksimalno dozvoljene kolicine. Ono sto je opasno sa teskim metalima je to sto izazivaju niz teskih oboljenja a prvenstveno kancer. Ono sto jos ne valja sto se tice teskih metala sto su oni kumulativni. Dakle vrlo vrlo tesko ili se neki gotovo i ne izbacuju iz organizma pa tako jeduci meso u kome imamo teske metale oni se u nasem organizmu akumuliraju pa sto vise jedemo meso to ce mo i sve vise i vise u nasem telu imati teske metale.

Suhomesnato je posebna prica i ono je em sto se pravi od mesa gore pomenutog na sve to se dodaju jos i pojacavaci ukusa, konzervansi, aditivi, boje, mirisi, itd itd sto ga cini jos vise nezdravim za ljudsku ishranu.

Riba u ribnjacima se apsolutno na identican nacin hrani i tretira kao i uzgajanje stoke te je i ona apsolutno neupotrebljiva za zdravu ishranu. Morska je takodje neupotrebljiva narocito nakon Fokusime. Recna i da ne govorimo.

Prema tome svaka diskusija izmedju vegana, vegatarijanaca i mesojeda o tome jel je zdravo ili nije zdravo jesti meso i mesne proizvodi je bezpredmetna obzirom da MESO, MESNE PRERADJEVINA, MLEKO, JAJA I MLECNI PROIZVODI U SRPSKIM PRODAVNICAMA JE OPASNO I DEFINITIVNO NEZDRAVO I JAKO JAKO JAKO JAKO JAKO STETNO ZA ZDRAVLJE.

Mnogo nije bolja situacija ni sa biljnim proizvodima po Srpskim prodavnicama jer se koriste jako stetni i opasni po zdravlje herbicidi, pesticidi, fungicida itd. Dakle meso totalno izbaciti iz upotrebe ili ako je moguce snabdevati se od seljaka u nekim velikim zabitima gde je neisplativo doterivati koncentrate ihemiju i gde se stoka hrani iskljucivo na jedino prihvatljiv nacin biljkama, a od biljne hrana gledati da se koristi organsko ali posto u Srbiji nema organske hrane narafovima onda kupovati i doooobro oprati, ljustiti jabuke pa cak i sargarepe itd. Jesti orasaste plodove jel ipak niko ne prska orah, jesti tikve, pecenke. Kupovati dakle sve ono sto se ne prska.

Izvor http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=07&dd=30&nav_id=882567

cow-in-knocking-box11.jpg

Sta traži ova tema ovde?

Jos je u davnoj istoriji način ishrane odredio koje jedinke će se razviti u danasnjeg savremenog čoveka. To su one jedinke koje su se prilagodile prvo lovačko sakupljačkom načinu ishrane, a zatim uzgajanju stoke i ishranom bogatom mlekom imlečnim proizvodima.
Tek kasnije dolazi do pojave agrikulture i ishrane bazirane na žitaricama.

Onim jedinkama koje nisu u ishrani koristile namirnice životinjskog porekla je ostalo da se razviju u ono sto danas nalazimo kao čovekolike primate.

Sta traži ova tema ovde?

Jos je u davnoj istoriji način ishrane odredio koje jedinke će se razviti u danasnjeg savremenog čoveka. To su one jedinke koje su se prilagodile prvo lovačko sakupljačkom načinu ishrane, a zatim uzgajanju stoke i ishranom bogatom mlekom imlečnim proizvodima.
Tek kasnije dolazi do pojave agrikulture i ishrane bazirane na žitaricama.

Onim jedinkama koje nisu u ishrani koristile namirnice životinjskog porekla je ostalo da se razviju u ono sto danas nalazimo kao čovekolike primate.

To jedino ako veruješ u evoluciju, ja se ne slažem sa ovim pogledom.

Kad čovek ode u lov, ulovi životinju koja živi i hrani se u prirodi, ubije je, iseče i termički obradi po želji i potom je pojede - to je donekle i razumljivo, jer je to, da kažemo, nekakva zaostavština pojedinih pripadnika mnogih prethodnih generacija ljudi na planeti. Ali to ne znači da su svi ljudi u svakom trenutku istorije imali meso na stolu kao obaveznu namirnicu, niti znači da su svi ljudi redom jeli meso k'o blesavi.
Ovo što imamo danas sa tripom mesa kao osnovne životne namirnice, to nema veze sa zdravim razumom. Životinje koje se masovno gaje isključivo sa jednim ciljem - da budu ubijene i postanu hrana. Samlevene leševe životinja su nazvali koštano brašno, i time između ostalog hrane žive životinje koje kasnije treba da postanu čovekova hrana. To je potpuna perverzija i besmisao.
Da se o tome ne bi previše ili uopšte razmišljalo, smišljaju se i lepe etikete 'veganska propaganda', iako ovo nema nikakve veze sa veganskom propagandom, jedino što treba da se propagira jeste upotreba zdravog razuma. Čovekovo telo je fabrika proteina, i kao osnovni materijal potrebne su mu aminokiseline za izgradnju proteina. Životinjski proteini su gotovi, izgrađeni, složeni proteini koji čoveku uopšte nisu potrebni ili neophodni. Zamislite da imate svoju fabriku, svoj proizvod pravite od početnih sirovina, i onda vam negde u sred procesa proizvodnje na proizvodnu traku sa poluproizvodima uleti gotov proizvod drugog proizvođača...šta biste radili u toj situaciji? :lol:
Jedno od težih psiholoških cepanja uma se neprimetno događa kod male dece, kada tokom detinjstva bez ikakvog razmišljanja, prihvataju da je sasvim normalno da jedne vrste životinja odgajamo, mazimo, pazimo, grlimo i volimo, a druge vrste životinja da odgajamo, koljemo, sečemo, pečemo i jedemo.
U svakom slučaju, Priroda ima poruku koja uvek i u svakom trenutku važi za sve mesoždere širom sveta - ''Verovali li ne, vi ste ljudska bića i ebo vas onaj ko vas je ubedio da ste životinje'' :lol:

Ahaha... No, not again!
Meso je sigurno dobra hrana...msa biljkama treba biti oprezan, svaki covek ponaosob ima nesto sto moze, a nesto ne moze.
Neki ljudi ne podnose ni mlecne proizvode, ni jaja... Meso je jedina sigurna hrana, ne racunam mesne preradjevine.
Mesne preradjevine su pune zla, ali i secera kao vrhunske forme prehrambenog zla.

Ahaha... No, not again!
Meso je sigurno dobra hrana...msa biljkama treba biti oprezan, svaki covek ponaosob ima nesto sto moze, a nesto ne moze.
Neki ljudi ne podnose ni mlecne proizvode, ni jaja... Meso je jedina sigurna hrana, ne racunam mesne preradjevine.
Mesne preradjevine su pune zla, ali i secera kao vrhunske forme prehrambenog zla.

Ne znam koliko ti je poznato da je svaka ispoljena emocija propraćena adekvatnim biohemijskim reakcijama u telu, kako kod ljudi, tako i kod životinja. Sa te strane posmatrano, svaki put kada se otisneš u avanturu ždranja termički obrađenih delova mrtve životinje, ne samo što dobijaš masu nepotrebnih proteina i ostalih sr.anja, uz to dobijaš i zapečeni biohemijski zapis straha, agonije, jada i paranoje koje je životinja osećala neposredno pred klanje :lol: Zato ne treba da čudi kako je tako lako ljude manipulisati putem straha - ako ne primiš vakcinu umrećeš, ako ne jedeš mleko i meso majkaćeš :lol:

Ljudi, jedini problem je sto se danas koriste razni otrovi za proizvodnju mesa.
Do pre 50 godina se nisu koristili.
Inace mislim da je potpuno izbaciti meso greska.

Tacno tako! Ti otrovi se nalaze isto i u biljkama. Jedno vreme nisam jela lososa zbog radijacije... Ali ta radijacija je svuda, sada vec u svoj hrani, pa sam nastavila da jedem divljeg lososa jer nema gde da pobegnemo... Nesto moramo da jedemo.

- - - - - - - - - -

Ne znam koliko ti je poznato da je svaka ispoljena emocija propraćena adekvatnim biohemijskim reakcijama u telu, kako kod ljudi, tako i kod životinja. Sa te strane posmatrano, svaki put kada se otisneš u avanturu ždranja termički obrađenih delova mrtve životinje, ne samo što dobijaš masu nepotrebnih proteina i ostalih sr.anja, uz to dobijaš i zapečeni biohemijski zapis straha, agonije, jada i paranoje koje je životinja osećala neposredno pred klanje :lol: Zato ne treba da čudi kako je tako lako ljude manipulisati putem straha - ako ne primiš vakcinu umrećeš, ako ne jedeš mleko i meso majkaćeš :lol:
pajseru jedan prigradski
I biljke su ziva bica i kao takva imaju emocije

LLjudi danas sam pronaso jos jednu biljnu hranu koja ima malo toksina od industrije i nije GMO jos uvek i daje 8% vise energije od psenice i svega 3.5% manje energije od pirinca a to je JECAM!!!!! Ono sto je najbitnije potpuno zamenjuje pirinasc koji je krcat hemijom i koji dolazi iz kine a poznato je da kinezi koriste u nenormalnim kolicinama hemiju a takodje je na nasem trzistu sav pirinac GMO. Dakle jecam moze da se jede i kao hleba, i da zameni u potpunosti otrovan pirinac na nasim rafovima prodavnica znaci za sarme i za sve. A osim toga ko boluje od problema sa zelucem, ima pecenje, bol, gorusicu jedenjem jecma skuvanog u vodi ali onako na gusto leci se kao rukom odneseno. Osim toga jecam ima i vitamin B17 tako da je odlicna prevencija protiv kancera. A takodje zbog prskanja zbog transporta i da bi duze trajao po magacinima pirinac kao i pasulj se prskaju veoma opasnim hemikalijamakoje unistavaju sluznicu zeluca pa imamo bolesti zeluca a sa jecmom to nije slucaj. Osim toga i pasulj ne trebate kupovati iz prodavnica jer je GMO i prskan teskom hemijom da bi dugo trajao na rafovima a unistava zeludac.

Poslednja izmena:
Kamen u bešici može biti različitog sastava. Ako je oksalat, nastaje od sastojaka povrća tako da oboleli ne bi trebalo da jede lisnato povrće, krompir, čini mi se žitarice, ostalog se ne sećam.
U vreme kada sam imao taj kamen da nisam jeo meso mogao sam samo da umrem od gladi!

Inače sam uvek bio pristalica veganskih i vegetarijanskih jela ali samo ako u njima ima dovoljno mesa!:hahaha:

P.S. Imam utisak da se ova tema ponavlja na različite načine. Kao da se pojavljuju veg(etarij)anski fanatici koji hoće po svaku cenu da nas prevedu u svoju veru.

Kamen u bešici može biti različitog sastava. Ako je oksalat, nastaje od sastojaka povrća tako da oboleli ne bi trebalo da jede lisnato povrće, krompir, čini mi se žitarice, ostalog se ne sećam.
U vreme kada sam imao taj kamen da nisam jeo meso mogao sam samo da umrem od gladi!

Inače sam uvek bio pristalica veganskih i vegetarijanskih jela ali samo ako u njima ima dovoljno mesa!:hahaha:

P.S. Imam utisak da se ova tema ponavlja na različite načine. Kao da se pojavljuju veg(etarij)anski fanatici koji hoće po svaku cenu da nas prevedu u svoju veru.

ti se ne plasis od otrova u industrijskom mesu? Ne plasis se teskih metala, gmo soje i kukuruza koji razaraju repoduktivne organe i za varenje i izaziva dokazano kancer, antibiotika. sedativa, vestackih hormona u velikim kolicinama itd itd itd... Jeste zatrovana e i biljna hrana ali biljna hrana moze da se probere tipa orasasti plodovi, bundeve, debelo ljustiti jabuke i sargarepe, zitarice su ok osim pirinca, ne kupovati pasulj, krompir , jagode, maline itd, svesto ne moze da se debelo oljusti. Znaci biljke se i mogu naci zadovoljavajuceg kvaliteta ali meso NE osim ako ne palis dzip i ides po zabitima da se snabdes zdravim mesom i mesnim preradjevinama

ti se ne plasis od otrova u industrijskom mesu? Ne plasis se teskih metala, gmo soje i kukuruza koji razaraju repoduktivne organe i za varenje i izaziva dokazano kancer, antibiotika. sedativa, vestackih hormona u velikim kolicinama itd itd itd... Jeste zatrovana e i biljna hrana ali biljna hrana moze da se probere tipa orasasti plodovi, bundeve, debelo ljustiti jabuke i sargarepe, zitarice su ok osim pirinca, ne kupovati pasulj, krompir , jagode, maline itd, svesto ne moze da se debelo oljusti. Znaci biljke se i mogu naci zadovoljavajuceg kvaliteta ali meso NE osim ako ne palis dzip i ides po zabitima da se snabdes zdravim mesom i mesnim preradjevinama
Smatram da je s moje strane dovoljno što nikoga ne primoravam niti ubeđujem šta da jede.
Meša Selimović je rekao: "Boj ovna, boj se govna - pa kada ću da živim?"
Da li je jedini cilj života plašiti se? Cilj mog života svakako nije!

Zanimljivo je kako se seje opšti strah: te otrovno je meso, te otrovna je voda, te otrovi na sve strane, pa onda "opasna zračenja" (za koja do danas nema dokaza!), uopšte opasnost na sve strane. Ni jedna od njih nije posebno značajna ali se njima stalno ispiraju usta "čistunaca".
S druge strane o opasnosti koja je naučno dokazana, i postoje stotine hiljada stranica dokaza, niko ni reč! Evo pitam sve čistunce koji se plaše otrova i zagađenja, da li su ikada rekli ijednu reč o štetnosti duvanskog dima?
Ne samo što nisu nego su mnogi od njih proizvođači tog dokazanog otrova!
O čemu onda uopšte pričati i ko je tu dvoličan i pomodar?

Vegetarijanci su po iskustvu koje sam ja stekao razmenjujući postove uglavnom teži psihotičari.

Sve bi bilo u redu da svoju fiksaciju ne pokušavaju agresivno da nameću okolini.

Zaista nemam ništa protiv da jedu samo ludaje ako im se to dopada, al ne vidim čemu agresivnost u obrazlaganju te psihoze?

Štetan je i alkohol i duvan i meso i voće i povrće i vazduh i voda.

Sve je štetno, ali normalan čovek se trudi da živi umereno i trudi se da jede što je moguće kvalitetnije i raznovrsnije što podrazumeva upotrebu svih namirnica i uzdržavanje od onih koje nam ne prijaju iz bilo kog razloga uključujući tu i one psihološke..

Što se tiče glavnog ubice šećera, on spada u vegetarijnsku varijantu , a navodni dušebrižnici nikako da ga spomenu. Sva pažnja usmerena im je na priču o mesu.

Vegetarijanci su po iskustvu koje sam ja stekao razmenjujući postove uglavnom teži psihotičari.

Sve bi bilo u redu da svoju fiksaciju ne pokušavaju agresivno da nameću okolini.

Zaista nemam ništa protiv da jedu samo ludaje ako im se to dopada, al ne vidim čemu agresivnost u obrazlaganju te psihoze?

Štetan je i alkohol i duvan i meso i voće i povrće i vazduh i voda.

Sve je štetno, ali normalan čovek se trudi da živi umereno i trudi se da jede što je moguće kvalitetnije i raznovrsnije što podrazumeva upotrebu svih namirnica i uzdržavanje od onih koje nam ne prijaju iz bilo kog razloga uključujući tu i one psihološke..

Što se tiče glavnog ubice šećera, on spada u vegetarijnsku varijantu , a navodni dušebrižnici nikako da ga spomenu. Sva pažnja usmerena im je na priču o mesu.

Ja sam vegetarijanac.
Da li sam ikada agresivno nametao taj svoj stav okolini?
Generalizacija nije baš pametna stvar.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back