Vegeta, mit ili stvarnost?

Sve zavisi kako se definiše, ali u Japanu samo 3.6 posto ljudi ima masivnu gojaznost, dok je u Americi taj procenat preko 35%.

(to je BMI preko 30)

E sad, isto tako ovi prvi jedu više MSG-ja nego Amerikanci.

Mi smo valjda negde u sredini i u jednom i u drugom.
Meni to govori da je u pitanju neka kombinacija činilaca od kojih je MSG jedan, a Japanci slabije koriste drugi.
HFCS može biti?

Bogati Amerikanci su uglavnom tanji, a siromašni uglavnom deblji.

Ali opet, oni nisu Japanci i ne jedu toliko MSG kao Japanci.
Sve si rekao....to je svuda tako ,
Uzmimo hranu u Srbiji ,
Ako hoces da ubacis povrce u skrobni i mesni obrok, ima da kosta, skoro isto kao sve ostalo..
Paprika 200, paradajz 200, tikvice koje su sica 100, sargarepa obicno je 100 sad nesto tuljavi muljavi , ali kvalitet je 100, iznenadjuje me kupus mada on nije medju kvalitetnim povrcem, ali drzi cenu 100 sto je mnogo i samo pokazuje da postoje fiksni troskovi i koliki su...
Sve moze da se vidi na svakom mestu ....samo ako znas sta da gledas i kako da povezujes..

Zato nije tesko videti sta je Srbija i ko su Srbi...pa nek se ljute ...bolje da se koriguje na vreme nego da nas znaju svi u svetu kao najvecu seljanu i bezobrazne turiste...kao da je to bitno , nebitno je, ali je samo jedan detalj..

Moguće. Oni generalno jedu zdravije nego Ameri.
Jjedu manje, jer su manji i tako su razvili kulturu obroka...stvarno jedu manje...
Kad vidis njihove kuce, pitas se ljudi kako se ne smrznete vi ovde...
Pregrade kao da su havaji a ne Japan...jos nisam provalio jer nisam isao licno , ali gledas video materijale, domacice postuju svoje recepte, sta kuvaju kako kuvaju pa vidis i gde kuvaju , vidis saru mraza na prozoru , a ovamo izmedju soba simbolika, od pregrada....Tacno pocnes da razmisljas gde je golfska struja, u Britaniji gde su debeli zidovi ili u Japanu gde su tanki zidici..

Back