Veganstvo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Anenaon

Primećen član
Poruka
555
Zdravo,

Ovim putem želim da započnem temu o veganskoj ishrani i načinu života koji ne uključuje bilo kakav vid upotrebe proizvoda životinjskog porekla.
Najpre ću početi sa razlozima zašto je veganski način života (za ljude) jedini prihvatljivi.

Konzumiranje mesa, mleka, jaja i ostalih nusproizvoda životinjske industrije nije ispravno zbog sledećih razloga:

-Nije zdravo
-Nije etički
-Ima razarajuće posledice po ekosistem i okruženje
-Odgovorno je za glad i sušu u mnogim državama širom sveta

Za sada ću stati ovde. Nisam zalazio u detalje jer mi je cilj mi je da podstaknem diskusiju kroz koju ćemo zajedno doći do univerzalnog i logičnog zaključka, ali ću rado obrazložiti sve što sam naveo ukoliko imate ikakvih pitanja u vezi sa tim. U nastavku očekujem komentare drugih članova kako bismo nastavili sa razgovorom.
Napominjem odmah da na bezobrazne/uvredljive komentare neću odgovarati i zamoliću admine da takve poruke/članove uklone sa teme.

p.s. Svestan sam da moj nastup možda deluje agresivno i unapred se izvinjavam zbog toga, ali vas molim da ovu temu ne shvatite kao lični napad, već kao plodonosnu diskusiju koja ima za cilj širenje svesti o postojećim problemima u svetu koji će vas podstaći na razmišljanje i introspekciju.

Hvala

Iz dosadašnjeg iskustva sa veganima...nemam ništa protiv da obrazložiš svoje poglede na ishranu,ali molim te uzdrži se od izjava tipa "jedini prihvatljiv" jer desetine hiljada godina progresivne omnivorske evolucije homo sapiensa pokazuju da je itekako moguć drugačiji način života sa konzumacijom namirnica životinjskog porekla. Ako već želiš diskusiju izbegavaj agresivne nastupe i pomiri se sa tim da verovatno nećemo doći do "univerzalnog i logičnog" zaključka jer ljudi imaju svoje pravo na mišljenje i pravo da odbace tvoje argumente kao i ti njihove. To je suština i smisao diskusije.

Iz dosadašnjeg iskustva sa veganima...nemam ništa protiv da obrazložiš svoje poglede na ishranu,ali molim te uzdrži se od izjava tipa "jedini prihvatljiv" jer desetine hiljada godina progresivne omnivorske evolucije homo sapiensa pokazuju da je itekako moguć drugačiji način života sa konzumacijom namirnica životinjskog porekla. Ako već želiš diskusiju izbegavaj agresivne nastupe i pomiri se sa tim da verovatno nećemo doći do "univerzalnog i logičnog" zaključka jer ljudi imaju svoje pravo na mišljenje i pravo da odbace tvoje argumente kao i ti njihove. To je suština i smisao diskusije.

gandi je pobio sve te tvrdnje jos i dobio spomenik na parlament skveru
sta ces vise:hahaha:

U potpunosti se slažem! Zato i želim da produbimo diskusiju kako bismo videli zašto pojedini argumenti (ni)su validni. Što se odnosi i na sve što ja napišem, naravno. Ovim putem naglašavam i da ću prihvatiti bilo kakve kontra-argumente u nedostatku boljeg sa moje strane. :bye:

- - - - - - - - - -

sirova ishrana i to je to
neces postati sirovina:hahaha:
ne jedem sirovo al ne prozdirem meso evo vec par godina:hahaha:

Nisam želeo odmah da navedem podele unutar te grupe kako bih izbegao konfuziju, ali je dobro što si i to spomenuo!

gandi je pobio sve te tvrdnje jos i dobio spomenik na parlament skveru
sta ces vise:hahaha:

Kontam da je retko koga briga šta je Gandi rekao. Meso je ukusno i zbog toga ljudi vole da ga jedu, i zbog toga će ga i jesti. I boli ih uvo za moral, etiku i ekologiju, sa sve Gandijem i njegovim spomenikom. :D Ako se izmisli neka zamena za meso jefrinija od mesa možda se i odustane od ubijanja životinja radi ishrane, a do tada vi vegani možete samo da trubite po internetu bezuspešno. :D

Kontam da je retko koga briga šta je Gandi rekao. Meso je ukusno i zbog toga ljudi vole da ga jedu, i zbog toga će ga i jesti. I boli ih uvo za moral, etiku i ekologiju, sa sve Gandijem i njegovim spomenikom. :D Ako se izmisli neka zamena za meso jefrinija od mesa možda se i odustane od ubijanja životinja radi ishrane, a do tada vi vegani možete samo da trubite po internetu bezuspešno. :D

znam al nakljuce bio post:zcepanje:

Vekovima se ljudi hrane mesom i mesnim prersdjevinama,jajima,mlekom i mlecnim proizvodima.Jedino od toga nevalja sto nam tu svu hranu uvoze,ko zna odakle i pakuju u prodavnice i mesare.Inace konzumirati ovu hranu i posle toga potrositi kalorije na rad,laganu setnju ili bilo kakvu aktivnost,nikom nece smetati.Nemam nista protiv vegetarijanaca,to je njihova licna odluka,ali ima dosta toga nezdravog i u takvim proizvodima.Isto i to prolazi hemijsku obradu,ne bas sve,ali dosta toga.A razna prskanja hemikalijama dok dodje do stola,ko zna sta sve ne prodje.Plus sad je sve vise te modifikovane hrane.Tako da je sve to relativno i zavisi od organizma do organizma,sta kome bolje prija i odgovara.

Juneće meso ima sve sastojke potrebne jednom čoveku. Na svinjeće meso nije zabeležen niti jedan slučaj alergije u svetu.

Veganstvo ne garantuje i zdravlje, tako da ne znam kako može da tvrdiš da "Konzumiranje mesa, mleka, jaja i ostalih nusproizvoda životinjske industrije Nije zdravo", a da je veganstvo zdravo.

Postavi barem jedan naučni rad koji doprinosi tvojim tvrdnjama.

organizmu su potrebne mnoge materije koje postoje samo u mesu ili ih u mesu ima mnogo vise nego u biljkama

pa ako treba da biram hocu li pojeti naramak sena ili sniclu , odabracu sniclu sa kupus salatom

doduse i u vodi ima organizama koji bi se mogli nazvati zivotinje.

tako da pravo vegansvo ne postoji

to je psiholoska opterecenost zeljom da sebe predstavis na visem stadijumu razvoja od drugih , prljavih ljudi .

a i zivotinje su uglavnom svastojedi , bar ove kopnene, dok su vodene uglavnom mesojedi .

vegetarijanci.jpg

neznam dal si primetio al povecava se sve vise br ljudi koji ne jedu meso...
znaci da to nije trubenje u prazno i ta vrsta propagandeima efekata....cak mi se i svidja kao primer gde potraznja odredjujeponudu jer se svevise povecava i ponuda veganske/vegeterijanske hrane i kozmetike cak i praskova zaves i ostalih sanitarija..
inacenaovu temu bi mogla da pisem km poruke al osecam da ce se kao i svakasvesti na medjusobnu pljuvacinu...
samo cu reci u redu mi je da neko jede meso ako smatra daje to neophodno za njegovo zdravlje(svako ima prava na svoje misljenje a i ima strucnih zagovornika za obe strane)
al smatram da je lose koristiti smrt zivotinja radi svoje tasnite(kozmetika...)
kad postoje proizvodi po skoro istoj ceni koji nisu testirani na zivotinjama...
ono nisu nabijali maskaru na macku boli zeca itd...
recimo u DM koga ima nasvakom cosku ima veganske kozmetike koliko hoces...uostalom sta je 15min inforisanja gdei kako u odnosu naposledicu svojih dela,a onaje da potraznja kreira ponudu,a lepse je kad neka zivotinja pas macka zec itd..nijemorala da pati i rikne da bi mi bili lepi...

- - - - - - - - - -

Zdravo,

Ovim putem želim da započnem temu o veganskoj ishrani i načinu života koji ne uključuje bilo kakav vid upotrebe proizvoda životinjskog porekla.
Najpre ću početi sa razlozima zašto je veganski način života (za ljude) jedini prihvatljivi.

Konzumiranje mesa, mleka, jaja i ostalih nusproizvoda životinjske industrije nije ispravno zbog sledećih razloga:

-Nije zdravo
-Nije etički
-Ima razarajuće posledice po ekosistem i okruženje
-Odgovorno je za glad i sušu u mnogim državama širom sveta

Za sada ću stati ovde. Nisam zalazio u detalje jer mi je cilj mi je da podstaknem diskusiju kroz koju ćemo zajedno doći do univerzalnog i logičnog zaključka, ali ću rado obrazložiti sve što sam naveo ukoliko imate ikakvih pitanja u vezi sa tim. U nastavku očekujem komentare drugih članova kako bismo nastavili sa razgovorom.
Napominjem odmah da na bezobrazne/uvredljive komentare neću odgovarati i zamoliću admine da takve poruke/članove uklone sa teme.

p.s. Svestan sam da moj nastup možda deluje agresivno i unapred se izvinjavam zbog toga, ali vas molim da ovu temu ne shvatite kao lični napad, već kao plodonosnu diskusiju koja ima za cilj širenje svesti o postojećim problemima u svetu koji će vas podstaći na razmišljanje i introspekciju.

Hvala

posle cu ti taksativno pobrojati gde se slazem a gde se ne slazem sa tobom..

- - - - - - - - - -

organizmu su potrebne mnoge materije koje postoje samo u mesu ili ih u mesu ima mnogo vise nego u biljkama

pa ako treba da biram hocu li pojeti naramak sena ili sniclu , odabracu sniclu sa kupus salatom

to je psiholoska opterecenost zeljom da sebe predstavis na visem stadijumu razvoja od drugih , prljavih ljudi .

a i zivotinje su uglavnom svastojedi , bar ove kopnene, dok su vodene uglavnom mesojedi .

pa pazi zavisi..u sv sl moz ti da jedes jaja sir i mleko al danejedes meso...

- - - - - - - - - -

al najzanimljiviji mi jeodos prema zivotinjama kao ok je jesti prase(koje jeprema nekim merilima u rangu ili pametnije od kera)al kad vide da kinez pojede kera to je jao strasno...isto kao kad mi tata kaze ne bi nikad jeo konjetinu to je plemenita zivotinja..

- - - - - - - - - -

i inace msm da bi trebalo otvoriti neki podforum vegeterijanstvo itd gde mogu dasedele recepti misljenja predlozi za kozmetiku i sl..

neznam dal si primetio al povecava se sve vise br ljudi koji ne jedu meso...
znaci da to nije trubenje u prazno i ta vrsta propagandeima efekata....cak mi se i svidja kao primer gde potraznja odredjujeponudu jer se svevise povecava i ponuda veganske/vegeterijanske hrane i kozmetike cak i praskova zaves i ostalih sanitarija..
inacenaovu temu bi mogla da pisem km poruke al osecam da ce se kao i svakasvesti na medjusobnu pljuvacinu...
samo cu reci u redu mi je da neko jede meso ako smatra daje to neophodno za njegovo zdravlje(svako ima prava na svoje misljenje a i ima strucnih zagovornika za obe strane)
al smatram da je lose koristiti smrt zivotinja radi svoje tasnite(kozmetika...)
kad postoje proizvodi po skoro istoj ceni koji nisu testirani na zivotinjama...
ono nisu nabijali maskaru na macku boli zeca itd...
recimo u DM koga ima nasvakom cosku ima veganske kozmetike koliko hoces...uostalom sta je 15min inforisanja gdei kako u odnosu naposledicu svojih dela,a onaje da potraznja kreira ponudu,a lepse je kad neka zivotinja pas macka zec itd..nijemorala da pati i rikne da bi mi bili lepi...

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

pa pazi zavisi..u sv sl moz ti da jedes jaja sir i mleko al danejedes meso...

- - - - - - - - - -

al najzanimljiviji mi jeodos prema zivotinjama kao ok je jesti prase(koje jeprema nekim merilima u rangu ili pametnije od kera)al kad vide da kinez pojede kera to je jao strasno...isto kao kad mi tata kaze ne bi nikad jeo konjetinu to je plemenita zivotinja..

- - - - - - - - - -

i inace msm da bi trebalo otvoriti neki podforum vegeterijanstvo itd gde mogu dasedele recepti misljenja predlozi za kozmetiku i sl..
konja trebali jesti zbog gvozdja al pre jeo cveklu na sto nacina:mrgreen:

Nažalost, za apatiju i selektivno slepilo ne postoji dovoljno dobar argument kojim bi se podstakla promena kod pojedinca. I to će uvek biti slepa ulica.
Ali čak i onda, ta osoba je u obavezi da prethodno ZNA šta se odvija iza tih zidova i bude upućena kako je to meso stiglo na njihov tanjir. Ako i pored toga odluči da jede, na svu žalost, tu nema mnogo toga što bi moglo da opovrgne takvu odluku. Na svu sreću, takvim ljudima ne želim da se bavim jer je to jednosmerna komunikacija.

- - - - - - - - - -

Veganstvo je stvar izbora. Lično mislim da je veganski i vegeterijanski način ishrane zdraviji od ovog uopbičajenog ali nemam toliko volje da se istih pridržavam.

Za ljude je to stvar izbora. Životinje nemaju tu privilegiju da biraju. A to govori PUNO.

Juneće meso ima sve sastojke potrebne jednom čoveku. Na svinjeće meso nije zabeležen niti jedan slučaj alergije u svetu.

Veganstvo ne garantuje i zdravlje, tako da ne znam kako može da tvrdiš da "Konzumiranje mesa, mleka, jaja i ostalih nusproizvoda životinjske industrije Nije zdravo", a da je veganstvo zdravo.

Postavi barem jedan naučni rad koji doprinosi tvojim tvrdnjama.

Što se tiče prve izjave, ne znam koliko si upoznat sa pandemijom čuvenog svinjskog gripa. Mislim da ti to može približiti situaciju.
Izvora je u izobilju, nedostaje samo strpljenje da se pročita bilo koji od njih do kraja:

Izvor 1: https://news.usc.edu/59199/meat-and-cheese-may-be-as-bad-for-you-as-smoking/
Izvor 2: http://animalsciencejournal.usamv.ro/pdf/vol55/a56.pdf
Izvor 3: http://archinte.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1134845
Izvor 4: http://garytaubes.com/2012/03/science-pseudoscience-nutritional-epidemiology-and-meat/
Izvor 5: http://www.zoeharcombe.com/2012/03/red-meat-mortality-the-usual-bad-science/

http://www.onegreenplanet.org/news/the-secrets-out-the-reason-red-meat-is-so-bad-for-our-health/
http://www.bustle.com/articles/137865-8-reasons-meat-is-bad-for-you-yes-even-chicken
http://www.celestialhealing.net/physicalveg3.htm
(Ova poslednja tru nisu naučni radovi, ali sadrže vrlo zanimljiv pregled onoga što bi te zanimalo)

Javi mi šta misliš o svakom od navedenih, pojedinačno, voleo bih da detaljnije prodiskutujemo sva pitanja u vezi sa navedenim.

Vekovima se ljudi hrane mesom i mesnim prersdjevinama,jajima,mlekom i mlecnim proizvodima.Jedino od toga nevalja sto nam tu svu hranu uvoze,ko zna odakle i pakuju u prodavnice i mesare.Inace konzumirati ovu hranu i posle toga potrositi kalorije na rad,laganu setnju ili bilo kakvu aktivnost,nikom nece smetati.Nemam nista protiv vegetarijanaca,to je njihova licna odluka,ali ima dosta toga nezdravog i u takvim proizvodima.Isto i to prolazi hemijsku obradu,ne bas sve,ali dosta toga.A razna prskanja hemikalijama dok dodje do stola,ko zna sta sve ne prodje.Plus sad je sve vise te modifikovane hrane.Tako da je sve to relativno i zavisi od organizma do organizma,sta kome bolje prija i odgovara.

Samo zato što je neko to radio u prošlosti, ne znači da je to dobro/normalno/poželjno. Ako nas je istorija ičemu naučila, to je da su ljudi tokom svog društveno-tehnološko-intelektualno-duhovnog razvoja radili mnoštvo glupih stvari. Prosto rečeno.
Seti se da su pojmovi kao što su ljudske žrtve, ropstvo, nacizam, seksizam, rasna podela itd jednom takođe bili društveno prihvatljivi šabloni ponašanja. Poželjni, čak.
Što se tiče drugog dela tvog komentara, svakako da ima dosta nezdrave hrane i među onom koju vegeterijanci (pretpostavljam da se ovo odnosi i na vegane, premda tu ima razlike) koriste za prehranu, ali je GMO jedna nezavisna tema (ako se na to odnosi). Ali hoću da znaš da se oko toga slažemo. :)

Poslednja izmena:

Pretpostavljam da se ovo odnosi na ono klasično pitanje o anemiji prouzrokovanoj deficitu gvožđa, kalcijuma, natrijuma, magnezijuma, belančevina itd.
Ako želiš, mogu ti proslediti listu naučnih radova koji se bavi tom temom, ali je daleko praktičnije da ti to vizuelnim putem približim:

Gvožđe:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/54/28/fa/5428fa12cba9abfd260f3a92fc558e7a.jpg

Magnezijum:
http://www.thegracevine.com/uploads/1/1/7/2/11727560/5399979.jpg?900

Proteini:
http://blog.naturalhealthyconcepts.com/wp-content/high-protein-foods.jpg

Kalcijum:
https://simplyfantasticbooks.files.wordpress.com/2013/06/plant-foods-that-contain-calcium.jpg

Ovde imaš podeljeno po svakoj od navedenih:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/54/75/7f/54757f7b088d4082a45143c98053de2c.jpg

Nisam hteo da postavim slike jer su prevelike, a niko ne gleda kad je nepregledno.
Uzgred, ovo su sve dokazane stvari. Ako ima potrebe za tim, podeliću s tobom vezana istraživanja. Dalje od toga ne mogu.

Takođe, da li znaš koja je supstanca daleko potrebnija za normalno funkcionisanje organizma, a koja manjka većem delu populacije (naročito kod ljudi koji većinski jedu meso)? Uštedeću nam vreme, u pitanju su vlakna. Tačnije, biljna vlakna.

Odgovor na tvoju drugu nedoumicu-veganstvo nastoji da ne (zlo)upotrebljava bilo koju vrstu svesnog, osetnog i bića receptivnog na bol, što uključuje i vodene životinje. Ne vidim zašto bi to bilo izostavljeno.
Dok se ja lično ne trudim da se izdvojim od drugih (u suprotnom se ne bih ni mučio da pišem ovolike poruke), veganski način ishrane je, per se, superioran zbog toga što je za njega potrebno aktivno učestvovanje u svesnom donošenju odluka da ne naškodiš drugome, te je samim tim i zaslužniji.

Na tvoje treće pitanje se lako može dati odgovor jednostavnim poređenjem ljudske anatomije sa karnivornim i herbivornim životinjama. Čovekovi zube više nalikuju onima kod krave, konja, majmuna i drugih biljojeda nego kod mesoždera poput lava, hijene, ajkule i dr. Smatram da nije potrebno da okačim slike navedenih životinja pošto svi znamo kako one izgledaju. :D
Da, i svi mesožderi ne mogu mrdati vilicu u horizontalnom smeru, dok biljojedi mogu. Čik pogodi kojoj grupi čovek pripada!
Takođe, ako uporediš dužinu digestivnog trakta čoveka sa onim kod mesoždera i biljojeda, naići ćeš na jedno zanimljivo otkriće.

Čini mi se da sam odgovorio na sve tvoje nedoumice. Slobodno napomeni ako sam nešto ispustio.:bye:

- - - - - - - - - -

Analogno ovome, ma koliko puta jeo, opet ćeš jednom da ogladniš. Mislim da to prilično objašnjava sve.
Takođe, pored toga što (potencijalno, vrlo je smelo garantovati da sigurno hoćeš) imaš veću opasnost od dobijanja raznih oblika raka i srčanih udara, razlika je u tome što na tom...životnom putu nisi naškodio nikome da bi zadovoljio svoj apetit. A to se računa.

- - - - - - - - - -

Nema problema, spreman sam da saslušam sve što imaš da kažeš. :)

Ovaj poster je logicka greska.

Nisam vegan, poznat sam po veoma jakoj kritici tih sektaskih maloumnima (tako pisem o njima stereotipno, jer nisam upoznao do sada ni jednog ok), ali jednostavno ova meme slika nema veze sa temom, niti je logicki dosledna.

Ovo je logicka greska Non sequitur, ili - 'ne sledi".

Niko ovde ne zastupa tezu da "Ako se zdravo hranis, neces umreti", pa si nas sad zajebao ovom slikom, ti npr koji se ne hranis zdravo.

I ne radi se samo o pukom umiranju, a to precutkujete uvek. Radi se o KVALITETU ZIVOTA. Da, svi cemo umreti nekada, ali dok sam ziv, ne moram bar da budem sto vise bolestan, a sigurno hoces ako se NEZDRAVO HRANIS, matematickom progresijom te nuzno stize bolest.
Ako se i zdravo hranim a stigne me bolest, onda bar ne mora najgori oblik bolesti i najveca bol, koja ce sigurno biti ako se i NEZDRAVO HRANIS.

Zdravo se hranim, kritikujem vegane kojima nedostaje vitamin b12 u mozgu i koji krisom jedu meso nocu kada niko ne gleda, ali nemojmo ih napadati nekim smesnim meme posterima koji u sebi kriju logicku gresku i ruse samo Strawman argument "Ako jedes zdravo neces umreti nikada", koji ni jedan vegan nije izjavio ikada.

Ziveti kao retard i unistavati svoje zdravlje nezdravom ishranom samo zato sto cemo svi mi na kraju umreti, i time pokusavati doskociti raspamecenim veganima koji se ponasaju kao dobro organizovana sekta ili sns botovi je krajnje idiotski i debilno, nelogicno.

I btw, da se ne bi lozili vegani, kada kazem "zdrava ishrana" ne mislim pod tim veganska ishrana, jer ona nit je zdrava nit je ishrana nego mucenje za telo, i to moze izdrzati samo veoma dobro bogat covek koji ce uz tu svoju ishranu koristiti i gooomile suplemenata, kao prosecan profesionalni bodibilder, da bi nadomestio sve ono sto mu fali u ishrani.

Najbolji i najjaci, nutritivno gledano aminokiselinski sastav u nekom proteinu je u zivotinjskom proteinu. Tacka.

Ovaj poster je logicka greska.

Nisam vegan, poznat sam po veoma jakoj kritici tih sektaskih maloumnima (tako pisem o njima stereotipno, jer nisam upoznao do sada ni jednog ok), ali jednostavno ova meme slika nema veze sa temom, niti je logicki dosledna.

Ovo je logicka greska Non sequitur, ili - 'ne sledi".

Niko ovde ne zastupa tezu da "Ako se zdravo hranis, neces umreti", pa si nas sad zajebao ovom slikom, ti npr koji se ne hranis zdravo.

I ne radi se samo o pukom umiranju, a to precutkujete uvek. Radi se o KVALITETU ZIVOTA. Da, svi cemo umreti nekada, ali dok sam ziv, ne moram bar da budem sto vise bolestan, a sigurno hoces ako se NEZDRAVO HRANIS, matematickom progresijom te nuzno stize bolest.
Ako se i zdravo hranim a stigne me bolest, onda bar ne mora najgori oblik bolesti i najveca bol, koja ce sigurno biti ako se i NEZDRAVO HRANIS.

Zdravo se hranim, kritikujem vegane kojima nedostaje vitamin b12 u mozgu i koji krisom jedu meso nocu kada niko ne gleda, ali nemojmo ih napadati nekim smesnim meme posterima koji u sebi kriju logicku gresku i ruse samo Strawman argument "Ako jedes zdravo neces umreti nikada", koji ni jedan vegan nije izjavio ikada.

Ziveti kao retard i unistavati svoje zdravlje nezdravom ishranom samo zato sto cemo svi mi na kraju umreti, i time pokusavati doskociti raspamecenim veganima koji se ponasaju kao dobro organizovana sekta ili sns botovi je krajnje idiotski i debilno, nelogicno.

I btw, da se ne bi lozili vegani, kada kazem "zdrava ishrana" ne mislim pod tim veganska ishrana, jer ona nit je zdrava nit je ishrana nego mucenje za telo, i to moze izdrzati samo veoma dobro bogat covek koji ce uz tu svoju ishranu koristiti i gooomile suplemenata, kao prosecan profesionalni bodibilder, da bi nadomestio sve ono sto mu fali u ishrani.

Najbolji i najjaci, nutritivno gledano aminokiselinski sastav u nekom proteinu je u zivotinjskom proteinu. Tacka.
jel ti ja rekoh da je konopljin protein bolji od wheya
al nema veze to preciscena surutka
ti ne ne jedes svinjetinu sto se tangiras
cepaj jaja i piletinu to ti ovde ko vegetarijanstvo:mrgreen:

jel ti ja rekoh da je konopljin protein bolji od wheya
al nema veze to preciscena surutka
ti ne ne jedes svinjetinu sto se tangiras
cepaj jaja i piletinu to ti ovde ko vegetarijanstvo:mrgreen:

Nije bolji. Nema jaceg proteina of proteina surutke....

Zasto se tangiram>? Zato sto religijski vegani ne dozvoljavaju ni to da jedes. Ne daju ti ni da popijes casu mleka jednom u 3 meseca. Eto, ni to ne moze. To bi njima bilo kao kada bi Jehovin svedok 1 u 20 godina primio krv prilikom operacije.
NE moze bre. Ne dozvoljava religiozna sekta.
Prema tome, da l ja jeo svinjetinu i one odvratne mesne preradjevine Matijevica il pio 1 casu mleka jednom u 3 meseca a izmedju bio na veganskoj dijeti, NJIHOV CILJ NIJE ISPUNJEN, njihov mesija nece biti srecan.

Ne moze, mora da budes kao oni, da sledis religioznu dogmu.

A "zdravlje" i briga za bolesti i nase telo je tu samo paravan iza koga se kriju da bi proguravali svoje religiozne ideje i uverenja.
Sledeci slicni njima su ti sangejzeri sektasi, pa onda i bretarijanci.

Ima ih koliko god zelis.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back