Вечни живот складиштењем сећања на клауду

a dobro, ako ne podležemo starosti i bolesti, zašto bi želeli takav život
jer bi ujedno bili i - besmrtni
Е то је кључ теме. Зашто би желели? Можда у почетку јер не знамо како то изгледа? Да посматрамо развој цибилизације. Да се сећамо времена у којем смо ми живели, а да видимо после 300 година како изгледа живот. Али у свему томе постоји једна ужасавајућа мисао. Немање потомства. Колико год да је пристало за клауд алтернативу, толико их је и остало. Остали су изумрли.

Е то је кључ теме. Зашто би желели? Можда у почетку јер не знамо како то изгледа? Да посматрамо развој цибилизације. Да се сећамо времена у којем смо ми живели, а да видимо после 300 година како изгледа живот. Али у свему томе постоји једна ужасавајућа мисао. Немање потомства. Колико год да је пристало за клауд алтернативу, толико их је и остало. Остали су изумрли.

nema potrebe da želimo to ako nećemo da ostarimo, razbolimo se i umremo
sasvim je izlišno misliti o tome ako nam je postojanje kao besmrtnoj jedinki omogućeno

e sad, jedino ako ne misliš na radoznalost, kako bi to bilo, da se odrekneš ovog života i nastaviš da postojiš u nulama u jedinicama,
da isključiš mogućnost fizičkog delovanja, ili da se se odrekneš ovog života zarad nekog života u zapamćenim informacijama na serveru

sasvim je izlišno misliti o tome ako nam je postojanje kao besmrtnoj jedinki omogućeno

e sad, jedino ako ne misliš na radoznalost, kako bi to bilo, da se odrekneš ovog života i nastaviš da postojiš u nulama u jedinicama,
da isključiš mogućnost fizičkog delovanja, ili da se se odrekneš ovog života zarad nekog života u zapamćenim informacijama na serveru
Да, радозналост. Постоје филмови који су ту и тамо начели ову идеју. Але не и читав склоп који сам презентовао као идеју. Ако неко има, напишите ми листу филмова који се тичу конкретно овакве тематике.

Mislim da bi kvalitet takvog "života" mogao da bude samo lošiji, jer je dosta stvari u regularnom ograničenom životu vrednovano i značajno upravo iz te njegove vremenske ograničenosti. Verujem da bi u nekom trenutku sigurno moralo da preraste u patnju. Mada, ako dodje do toga, ako već imamo takvu mogućnost, možemo izbrisati određena osećanja i iskustva, i da ih proživljavamo ponovo ispočetka, i to možda i ne bi bilo tako loše.
Ne preteruj! Većina ljudi do 'starosti' i tako živi kao da će da žive beskonačno dugo!

Ako si besmrtan, pojam potomstva postaje zanemariv problem?

Ideja je da to napraviš kada umireš od neizlečive bolesti i slično? Kao što se neki daju zamrznuti nakon smrti....

Pa moguce je isto kolko i zagrobni zivot u Raju.
Осим што је овде искључено постојање Бога. Постојимо само ми као бесмртници који смо пронашли начин да надиграмо смрт. Мени би то можда било интересантно неколико стотина година док не одлучим колико је заиста то вредно.

novi nivo dosade

ljudi ne znaju sta ce sa nekim slobodnim satom , pa gledaju zadruge i slicne gluposti

a kamoli da im das milione godina

novi nivo dosade

ljudi ne znaju sta ce sa nekim slobodnim satom , pa gledaju zadruge i slicne gluposti

a kamoli da im das milione godina
Ко зна, можда их те године науче нечему што је било недовољно за кратак живот. Људској знатижељи никада краја. Зато смо се и развили као цивилизација и још увек се развијамо. Стално тежимо да знамо више и више. А да имамо бесмртност?

Nema nista gore od toga da svesno bice zna da mora da umre. Religija je nastala zbog toga.
Па знаш како, зависи. Неки људи се не боје смрти. Рекао је давно велики самурај Јапана, ако не највећи:
"To win any battle, you must fight as if you are already dead." - Miyamoto Musashi

Back