Većina nevakcinisane dece nema antitela nakon preležanog kovida

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.646
399839345623a2ca89f568398375984_v4 big.jpg

Počevši od oktobra 2020., istraživači u Teksasu regrutovali su 218 osoba starosti između pet i 19 godina koji su se oporavili od kovid infekcije u nekom trenutku u prošlosti.Svaka od njih je dala tri uzorka krvi, u intervalima od tri meseca. Više od 90 odsto je bilo nevakcinisano kada su se upisali u studiju, prenosi Reuters.

Prvi test krvi pokazao je antitela povezana sa infekcijom samo kod jedne trećine dece, objavili su istraživači u onlajn izdanju Pediatrics.
Šest meseci kasnije, samo polovina onih sa antitelima ih je još uvek imala. Studija je osmišljena da otkrije prisustvo antitela, koja su samo jedna komponenta odbrane imunskog sistema, a ne količina antitela.

Nivo zaštite čak i kod onih sa antitelima je nejasan. Istraživači nisu pronašli razlike na osnovu toga da li je dete bilo asimptomatsko ili je imalo ozbiljne simptome.
"Neki roditelji misle da samo zato što su njihova deca imala kovid 19, da su sada zaštićena i ne moraju da se vakcinišu", rekla je Sara Mesaja iz UTHealth škole javnog zdravlja u Dalasu i dodala da će deci vakcina pružiti dodatni zaštitu.

https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2022&mm=03&dd=24&nav_id=2127036

Pogledajte prilog 1125427

Počevši od oktobra 2020., istraživači u Teksasu regrutovali su 218 osoba starosti između pet i 19 godina koji su se oporavili od kovid infekcije u nekom trenutku u prošlosti.Svaka od njih je dala tri uzorka krvi, u intervalima od tri meseca. Više od 90 odsto je bilo nevakcinisano kada su se upisali u studiju, prenosi Reuters.

Prvi test krvi pokazao je antitela povezana sa infekcijom samo kod jedne trećine dece, objavili su istraživači u onlajn izdanju Pediatrics.
Šest meseci kasnije, samo polovina onih sa antitelima ih je još uvek imala. Studija je osmišljena da otkrije prisustvo antitela, koja su samo jedna komponenta odbrane imunskog sistema, a ne količina antitela.

Nivo zaštite čak i kod onih sa antitelima je nejasan. Istraživači nisu pronašli razlike na osnovu toga da li je dete bilo asimptomatsko ili je imalo ozbiljne simptome.
"Neki roditelji misle da samo zato što su njihova deca imala kovid 19, da su sada zaštićena i ne moraju da se vakcinišu", rekla je Sara Mesaja iz UTHealth škole javnog zdravlja u Dalasu i dodala da će deci vakcina pružiti dodatni zaštitu.

https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2022&mm=03&dd=24&nav_id=2127036
zapratio sam link za b92 tekst. Tamo navode izvor Rojters. Otišao sam da pročitam original na Rojtersu
https://www.reuters.com/business/he...r-covid-gsk-vaccine-shows-promise-2022-03-21/

gde, izmedju ostalog, kaže ovako

"Počevši od oktobra 2020. godine, istraživači u Teksasu regrutovali su 218 ispitanika starosti između 5 i 19 godina. Svaki je dao tri uzorka krvi, u intervalima od tri meseca. Više od 90% je bilo nevakcinisano kada su se upisali u studiju. Prvi test krvi pokazao je antitela povezana sa infekcijom koja ukazuju na oporavak od COVID-19 kod jedne trećine dece, objavili su istraživači onlajn u petak u Pedijatriji. Šest meseci kasnije, 96% onih sa antitelima ih je i dalje imalo. Studija je osmišljena da otkrije prisustvo antitela, koja su samo jedna komponenta odbrane imunog sistema, a ne količina antitela. Nivo zaštite čak i kod onih sa antitelima je nejasan. Istraživači nisu pronašli razlike na osnovu toga da li je dete bilo asimptomatsko, ozbiljnosti simptoma, kada je imalo virus ili zbog težine ili pola."

očigledno je da b92 promoviše dezinformaciju gde selektivno izvlače pojedine reči i rečenice koje odgovaraju njihovom narativu

Studija na koju se pozivaju (prestižni UTHealth) je napravljena da proveri prethodne glasine. U originilnom članku, Rojters kaže:

"Mala studija objavljena ranije ovog meseca u JAMA Netvork Open sugeriše da većina dece zaražene korona virusom nakon toga nema antitela u krvi. Činilo se da je samo 37% dece razvilo antitela, u poređenju sa 76% odraslih, iako je virusno opterećenje bilo slično u dve grupe, otkrili su ti istraživači."

Znači neko je sugerisao da im se čini da nema antitela, ali kada su uradili praviu studiju, uvideli su da i nakon 6 meseci 97% dece i dalje ima antitela.

Znači neko je sugerisao da im se čini da nema antitela, ali kada su uradili praviu studiju, uvideli su da i nakon 6 meseci 97% dece i dalje ima antitela.
2 moje dece opet imaju koronu, uradjen test kod doktora, jedno pored korone ima i virus b tip [vec je bolje], a evo konacno sam i ja dobio [uradio sam kucni test], bas me groznica prodrmala

prvi put sam je docekao spreman, a sada me uhvatila na prevaru, uopste nisam bio svestan da i dalje hara, da zato neki opet nose maske na poslu

dete je opet donelo iz skole, ali vec je bolje, ne rece nista za groznicu koja mene drma, a prosli put su me samo bolele koske, zglobovi, ali sam tada bio negativan,a deca sva pozitivna - iz toga sledi da moze da se ima 2 puta korona, narocito deca, ali ne izgleda da je opasna, kasljuckanje i mrljavost, a temperatura je blaga

videcemo da li ce zena opet da se izvuce kao prosli put kada ju je mimoisla nekim cudom, a mene samo okrznula [zglobovi]

Poslednja izmena:
Pa covid je razorniji od kuge...
U masti da .

2 moje dece opet imaju koronu, uradjen test kod doktora, jedno pored korone ima i virus b tip [vec je bolje], a evo konacno sam i ja dobio [uradio sam kucni test], bas me groznica prodrmala

prvi put sam je docekao spreman, a sada me uhvatila na prevaru, uopste nisam bio svestan da i dalje hara, da zato neki opet nose maske na poslu

dete je opet donelo iz skole, ali vec je bolje, ne rece nista za groznicu koja mene drma, a prosli put su me samo bolele koske, zglobovi, ali sam tada bio negativan,a deca sva pozitivna - iz toga sledi da moze da se ima 2 puta korona, narocito deca, ali ne izgleda da je opasna, kasljuckanje i mrljavost, a temperatura je blaga

videcemo da li ce zena opet da se izvuce kao prosli put kada ju je mimoisla nekim cudom, a mene samo okrznula [zglobovi]
Za svo ovo vreme korona ludila imao sam samo nazeb .

Šest meseci kasnije, 96% onih sa antitelima ih je i dalje imalo.
2 moje dece opet imaju koronu
OVA NAJSTARIJA JE DIGLA DZEVU DA SE NE SETAM SVUDA, A NEMA KORONU ZNACI SAMO 1 DETE I JA od nas 5 kuci
to znACI DA OSTALO 2 DECE IMA ANTITELA OD PROSLOG PUTA, kada ja nisam imao korunu, samo su je deca imala

MISLIM i da ovo 1 dete da nema alergije prolecne ne bi dobilo koronu, a mene je uhvatila korona na prevaru, mislio sam da je prosla

Poslednja izmena:
Sedi uživaj ta korona je bogom dana danas odmoriš, bolovanje, svi te zovu i pitaju kako si, brinu 🤗
ma, nema ko da brine, i sta ima za mene da iko brine kada mi nije nista osim temperature, opet 38? sad kAZE 37
bolovanja isto nema vise za koronu, ali kako mi kazu i koliko da sedim, mozda je samo 5 dana, ja cu da odsedim

Prisustvo antitela, a ni njihov nivo u serumu nisu validan pokazatelj imunosti na ovaj virus.

Prvo, antitela normalno padaju nekoliko nedelja/meseci nakon infekcije/vakcinacije, ali je imunski sistem (onaj ćelijski memorijski deo) spreman da u narednom kontaktu sa istim izazivačem
OK ONDA NISU ANTITELA, VEC T CELIJSKI IMUNITET, i sada smo se konacno namerno razboleli, i prosli put smo se mi roditelji zbog dece namerno izlagali, ko ce da bezi od dece, jel tako, samo nas korona nije htela ONDA kad i decu?
pre 5 ili 6 meseci [kada ste 1.put culi za omikron] su nam samo deca bila bolesna svo 3, a mi roditelji nismo mogli da se razbolimo, dok evo ovih dana 2 od 3 dece se ne razboljevaju uopste, a 1 da ali ne kao mi odrasli [rekoh da krivim sklonost ka alergijama]
zena i ja smo rastureni 2 noci blaza groznica, testovi pozitivni, niko vakcinisan
Namerno zanemaren najvažniji detalj u imunologiji, petparački američki instituti i časopisi uglavnom koji životare od plaćenih reklamama za suplemente
da, ja sam se tada bas hvalio da mi odrasli ne mozemo da se razbolimo jer uzimamo svakakve suplemente i da smo se tako spremili i odoleli... sada smo se opustili, i capila nas korona

ja mislim isto ovako da smo samo prolongirali sticanje prirodnog imuniteta zastitom:

They only pushed cases into the future, as the CCP discovered when positive tests appeared all over Shanghai, leading to 7 weeks of brutal lockdowns.
https://www.zerohedge.com/geopolitical/new-rift-between-who-and-china
The problem is acute: vast numbers in China likely need to acquire natural immunity via exposure.

ali sada krece najzanimljiviji deo:
na zapadu priznajemo polako da je zakljucavanje bila greska, ali kinezi to nece da priznaju, idu do kraja sa zero covid

The lockdown policy likely puts a damper on the achievement of endemicity. That means long-term damage to China’s future.

Sensing this problem, the head of the WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus, offered a mild criticism:

“Considering the behavior of the virus, I think a shift will be very important,” adding that he had discussed this point with Chinese scientists.
What happened next is truly fascinating: Tedros’s comments were censored all over China and searches for the name Tedros were immediately blocked within the country.

na zapadu se svi peru, kao da smo mi gradjanstvo sami trazili zakljucavanje
It’s not just Tedros and Gates who are trying to flee their advocacy of lockdowns. Anthony Fauci himself denied that the United States ever had “complete lockdowns”—which is technically correct but not because he didn’t demand them

Poslednja izmena:
očigledno je da b92 promoviše dezinformaciju gde selektivno izvlače pojedine reči i rečenice koje odgovaraju njihovom narativu

Studija na koju se pozivaju (prestižni UTHealth) je napravljena da proveri prethodne glasine. U originilnom članku, Rojters kaže:

"Mala studija objavljena ranije ovog meseca u JAMA Netvork Open sugeriše da većina dece zaražene korona virusom nakon toga nema antitela u krvi. Činilo se da je samo 37% dece razvilo antitela, u poređenju sa 76% odraslih, iako je virusno opterećenje bilo slično u dve grupe, otkrili su ti istraživači."

To nije stari B 92,to je izvor dezinformacija,i plaćenici koji svesno plaše narod
A problem su i oni koji ih svesno podržavaju i lobiraju za besumucnu vakcinaciju

Previše istraživanja i " istraživanja " , previše loših interpretacija novinara ,previše senzacionalizma, previše loših interpretacija onoga što oni prenesu.
Imunitet je kompleksna , individualna stvar i ne meri se (samo) količinom antitela .
Naprotiv , količina antitela ne pokazuje njihovu realnu efektivnost. ELISA testovima koji se rade masovno može se izmeriti njihov broj , ali ne i "kvalitet".
U praksi,i u nekom proseku , imunitet nakon preležanog kovida otprilike traje godinu dana , ali i to je samo moj lični zaključak. Imam i slučajeve kada je trajao 3 meseca , i one kada je trajao duže.
Potrebno je vreme da se uradi kvalitetnija statistika.

Back