Vatrogasci spasili psa zaglavljenog u uskoj cevi, a zatim naplaćuju vlasniku bezmalo 10.000 evra

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.199
Francuz koji je putovao kroz Švajcarsku bio je zaprepašćen kada je dobio račun od 9.241 švajcarski franak (oko 9600 evra) od vatrogasaca koji su spasili njegovog kućnog ljubimca nakon što se pas zaglavio u podzemnoj cevi dok je jurio lisicu.

1699134090949.png

Da li je ovo u redu?

Poslednja izmena:
čekaj da vidimo šta se ustvari desilo...

Pre nekoliko meseci, Alian Chichignoud, 25-godišnji Francuz koji putuje Evropom sa svoja tri kućna ljubimca, prošao je kroz stresno iskušenje nakon što je jedan od njegovih kućnih ljubimaca nestao u Švajcarskoj.

Gaja, 12-godišnji Džek Rasel terijer, potrčala je za lisom u blizini grada Vaulruza i nije se vratila. Gaja je nestala u petak, a Alijan i njegova druga dva kućna ljubimca psi, Boicka i Zuni, proveli su skoro dva dana tražeći je. Tek u nedelju ujutru Boicka je čula Gajine prigušene krike koji su dopirali sa jedne rešetke pored puta i upozorila svog gospodara. Pas se zaglavio sa lisicom koju je jurio u veoma uskoj cevi, i Alijan je vrlo brzo shvatio da će mu trebati pomoć da je izvuče.

Pošto nije mogao sam da dođe do podzemne cevi, Lajan je pozvao hitnu pomoć, a tim vatrogasaca je poslat da mu pomogne. Nakon procene situacije, vatrogasci su mladog Francuza obavestili da je za dolazak do cevi potrebno više ljudi, kao i specijalizovana mehanizacija i da će na kraju platiti troškove operacije. Očajnički želeći da vrati svog voljenog psa, Alen je prihvatio bez razmišljanja, ali nije imao pojma koliko će Gajino spasavanje biti skupo...

To i meni prošlo kroz glavu.
Znači, pusti psa da crkne.

A šta da se dete zaglavilo?

Ne pustiš psa da crkne, prodaš bubreg :mrgreen: ( tužno je, ali i krajnje ironično u kojem svetu živimo pa mi praštajte malog zelenog )

Valjda imaju tu mrvu humanosti da spase dete, imao ili nemao neko pare.

Back