Verovatno nije tacna (medicinska) definicija histerije, ali histericna zena je ona kao sto neko rece dize frku bez razloga.
Frka moze biti oko toga sto nisi zvao, sto si ovo uradio onako, sto si joj odgovorio onako, sta si mislio kada si rekao ono, sta si mislio kada si rekao ono, sto si je pogledao tako, sto si ovome rekao ono, sto si onome rekao ono onako.
Stalno analizira u glavi, trazi vecito nesto lose, jer ti, kao muskarac, uvek nesto mutis i lazes, a ona je uvek u pravu i ona uvek nanjusi te muske lazi.
Umesto da pusti to sto je danas nisi zvao, mrzelo te, nisi imao vremena, lose si bio raspolozen, hteo si da se vidis sa drustvom da gledate utakmicu, ona ce misliti, on me ne voli, ima neku drugu, njemu nije stalo, e sad cu ja njemu da pokazem kako je to, sad meni nece da bude stalo, aha, pa da vidi kako je to.
Stalno neka sumnja, neke smicalice, neke igre osvete, pravljenje ljubomornim, a kada tebi neko zensko pridje, pa tek si ga onda ugasio.
Onda tu krene vredjanje, prozivanje, i njena naravno uvek poslednja, dvostruki standardi, a kada kazes sta mislis, ili ne daj boze povisis ton malo (za nju je to naravno ok, jer ona ima puno pravo da vice na tebe), ili joj kazes da nije u pravu i da treba da iskulira, onda si jeza u ledja *ebo, jer ce to shvatiti kao da ne uvazavas njeno misljenje, da je ne slusas, ne postujes, itd, itd, itd, a ti si samo umoran od svadje oko toga samo zato sto si kroz dubok uzah rekao "Ok, evo" kada ti je rekla da promenis kanal da bi gledala omiljenu spansku seriju, i sada umesto da imate fino vece zajedno, gledate TV, pojedete nesto, izadjete, ona ce da sedi kod tebe u stanu 10-ak minuta, da se duri, ode ljuta kuci i tako treci put ovog meseca.
Ostaje pitanje, sta se desava u glavi te osobe pa da se tako ponasa.