Vatra guta zgradu u Beogradu, sve vrvi od vatrogasaca!

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.080

KLIMA JE UZROK STRAHOVITOG POŽARA U BEOGRADU?!​

Vatra guta zgradu, sve vrvi od vatrogasaca! (FOTO/VIDEO)​

Screenshot_69.png

U Beogradu, na Kanarevom brdu u Ulici Pere Velimirovića, izbio je veliki požar koji je zahvatio krov stambene zgrade.

Prema informacijama sa Instagram stranice "192_rs", vatrogasci su na terenu i pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju koja je u razbuktaloj fazi.

KLIMA JE UZROK STRAHOVITOG POŽARA U BEOGRADU?!​

Vatra guta zgradu, sve vrvi od vatrogasaca! (FOTO/VIDEO)​

Pogledajte prilog 1579908

U Beogradu, na Kanarevom brdu u Ulici Pere Velimirovića, izbio je veliki požar koji je zahvatio krov stambene zgrade.

Prema informacijama sa Instagram stranice "192_rs", vatrogasci su na terenu i pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju koja je u razbuktaloj fazi.
Koja je ovo zgrada,ovog leta?Uzas

Ovde imaju opisani razlozi zasto AC moze da explodira ili se zapali:
https://www.acservice.sg/why-aircon-explode/

A ovde imas snimak nakon eksplozije frizidera :)

Zanimljivo, ali ne dovoljno informativno jer mozda su neki drugi uzroci u pitanju.
I ovo mi je bilo zanimljivo

Pradip Shah
·
Follow
B.S.M.E from Chicago Tech (Graduated 1973)

In sixty years of use I have never seen one explode. There are all kinds of safety features built in to prevent pressure build up and to cut off power to the system. BTW if you have proper wiring installed the compressor will stall if the back pressure is too high drawing locked rotor current. This in turn should trip your circuit breaker.

Air conditioners do not typically "explode" in the way that you might imagine a bomb exploding. However, there are instances where malfunctioning air conditioning units can experience failures that result in significant damage or even fire. Here are some reasons why an air conditioner might experience a failure that could be described as an "explosion":
  1. Refrigerant leak: If there is a leak in the refrigerant system of an air conditioner, the refrigerant can escape and mix with air. In certain circumstances, this mixture can become highly combustible and could potentially cause an explosion if ignited.
  2. Electrical issues: Faulty wiring, overloaded circuits, or other electrical problems can cause a short circuit or overheating within the air conditioning unit. This can lead to a fire or other hazardous situations.
  3. Pressure build-up: In rare cases, a malfunction in the compressor or other components of the AC unit could cause a pressure build-up inside the system. If this pressure is not properly released, it could lead to a rupture or other catastrophic failure.

Isto tako kod nas ima i vrlo starih erkondisna koji mozda nemaju neke 'osigurace'.

U pravu jesi, mozda, ali ja jos nisam cuo da je i jedan frizider eksplodirao.
У згради где радим, у стану изнад, пре пар година, експлодирао и запалио се фрижидер, цео стан изгорео.

Ma, fora je da moraju instalacije da budu dobre, i da treba kupovati uredjaje bar od nekih proverenih marki.
Danas je klima uredjaj svima u Srbiji neophodan, pogotovo u velikim gradovima, pa i oni ljudi koji nemaju para da srede instalacije u stanovima i/ili da kupe najnovije i kvalitetnije klima uredjaje, moraju nesto da kupe, nesto da imaju, jer jbg. Ne moze da se izdrzi.
Treba razumeti.

Ma, fora je da moraju instalacije da budu dobre, i da treba kupovati uredjaje bar od nekih proverenih marki.
Danas je klima uredjaj svima u Srbiji neophodan, pogotovo u velikim gradovima, pa i oni ljudi koji nemaju para da srede instalacije u stanovima i/ili da kupe najnovije i kvalitetnije klima uredjaje, moraju nesto da kupe, nesto da imaju, jer jbg. Ne moze da se izdrzi.
Treba razumeti.

Slazem se. Ali onda barem da neka inspekcija kaze koji idu a koji ne. Ubice nas ovaj nesredjen drzavni sistem.

Slazem se. Ali onda barem da neka inspekcija kaze koji idu a koji ne. Ubice nas ovaj nesredjen drzavni sistem.
Kakva, crna, inspekcija....to u Srbiji sluzi samo da te vlast kazni kad im se zameris....
Meni zao ovako, jer to se vidi da bukti potkrovlje neko, a stanovi u potkrovlju su uglavnom rezervisani za siromasnije ljude. Zao mi sirotinje.

Kakva, crna, inspekcija....to u Srbiji sluzi samo da te vlast kazni kad im se zameris....
Meni zao ovako, jer to se vidi da bukti potkrovlje neko, a stanovi u potkrovlju su uglavnom rezervisani za siromasnije ljude. Zao mi sirotinje.
Nemam reci. Zaista.
mozda je nadogradnja (mada se ja ne secam da je na kanarevom brdu to nesto bilo popularno)

E pa nece moci ove noci, sad je tu u pricu usao crv sumnje posle bezbriznosti jedne budale.

Uvek je tako, prvo si bezbrizan, jer ti neko nesto nije rekao, pa kad saznas, onda postanes sumnjicav i pun briga za opste dobro domace zajednice.
Ако тако гледаш, свет је препун опасности. Може да ти падне саксија на главу са комшијине терасе и убије те. Алтернатива је да не излазиш из собе :mrgreen: Или да прихватиш да живиш са опасностима које те окружују :D
Статистика ти иде у прилог, фрижидери врло ретко експлодирају, типа један у милион, тако да ти је рецимо ујед комарца потенцијално много већи ризик :mrgreen:

Ако тако гледаш, свет је препун опасности. Може да ти падне саксија на главу са комшијине терасе и убије те. Алтернатива је да не излазиш из собе :mrgreen: Или да прихватиш да живиш са опасностима које те окружују :D

Статистика ти иде у прилог, фрижидери врло ретко експлодирају, типа један у милион, тако да ти је рецимо ујед комарца потенцијално много већи ризик :mrgreen:

Ja to sa saksijom stalno citiram. Mozes da budes zdrav ko dren i izadjes u prodavnicu da kupis mleko i zavali te saksija u glavu i cao baj baj prvi akord na harfi. Citao sam jednu pricu o tamo negde u tropima, neki nasi sto su oplovili svet, i tamo gde rastu kokosovi orasi, pa pitali domorodce kako beru orahe a oni kazu 'rodna godina je kad sami padnu' pa ih pitali (posto su te palme prilicno visoke) 'kako se ne bojite da vam padnu na glavu?' a oni rekli - 'to se desava samo zlim i losim ljudima' Tako sam ja preneo tu pricu kuci, i to sto me jos nije pogodila saksija u glavu pripisujem da je zbog toga sto nisam zao i los. Razunam mehanizam je isti.

Ja to sa saksijom stalno citiram. Mozes da budes zdrav ko dren i izadjes u prodavnicu da kupis mleko i zavali te saksija u glavu i cao baj baj prvi akord na harfi. Citao sam jednu pricu o tamo negde u tropima, neki nasi sto su oplovili svet, i tamo gde rastu kokosovi orasi, pa pitali domorodce kako beru orahe a oni kazu 'rodna godina je kad sami padnu' pa ih pitali (posto su te palme prilicno visoke) 'kako se ne bojite da vam padnu na glavu?' a oni rekli - 'to se desava samo zlim i losim ljudima' Tako sam ja preneo tu pricu kuci, i to sto me jos nije pogodila saksija u glavu pripisujem da je zbog toga sto nisam zao i los. Razunam mehanizam je isti.
Тако је. Аналогно томе, не треба да се плашиш ни експлозија фрижидера :D

Тако је. Аналогно томе, не треба да се плашиш ни експлозија фрижидера :D
Ih da se plasim, ne plasim se ja ni struje (ne zvali me dzaba teslino unuce - znas sta je to...) ali sad su oni na listi osumnjicenih, a posto ja imam lep istorijat bizarnih dogadjaja u svom zivotu, nista ne fali malo balkanskog spijuna. Pogotovo ovi strani uredjaji:hahaha:frizidar je zapadnjacki a moj AC ima i wifi, i ja sam vec podugo sumnjicav da on reportira moje aktivnosti pekingu preko neta (klima je kineska). Ko zna kako frizider i AC spijuniraju jedan drugog. Jos ako se ukljuci i EU usisivac. Ozbiljna obavestajna rabota. Samo da ne pocnu da ratuju!

Back