Vatikan

• Začetnik teme Začetnik teme Kaj
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dr.koki:
Jos jedna tema o Vatikanu, pa mi ne mozemo bez vatikana. Ne brinite se imamo i mi iste stoke kod nas u drzavi samo se zovu SPC. Isti su po svim odlikama(pedofili, silovatelji, ubica, podstrekivaci ratova, inhibitori napretka, lopovi) samo ovi nasi imaju bradu i malo manje para.
Не свиђају се ни мени многе појаве у СПЦ. Напротив. Врло их осуђујем.

Штавише - врло сам незадовољна њима.

Нити сам, ја лично, неки, како би се рекло "класични верник".

Али, не можеш генерализовати, и таквим именима називати... "стока".

Јер, треба одвојити њу, као институцију, и њену , нарочито историјску, улогу, као и то, и шта она значи у традицији Срба.

Ја то, напросто - морам да поштујем.

Као што поштујем и све те, како рекох, "класичне вернике", њихова осећања, јер на то имају права, као и ја на своје.

Norma Kampl:
Не свиђају се ни мени многе појаве у СПЦ. Напротив. Врло их осуђујем.

Штавише - врло сам незадовољна њима.

Нити сам, ја лично, неки, како би се рекло "класични верник".

Али, не можеш генерализовати, и таквим именима називати... "стока".

Јер, треба одвојити њу, као институцију, и њену , нарочито историјску, улогу, као и то, и шта она значи у традицији Срба.

Ја то, напросто - морам да поштујем.

Као што поштујем и све те, како рекох, "класичне вернике", њихова осећања, јер на то имају права, као и ја на своје.

Pa ja ni jednu religijsku instituciju ne postujem jer su uvek isli protiv logike i gusili nauku a uvek su imali povlascen tretman od glupih ljudi koji su na vlasti. Jer glupom coveku je lakse objasniti da je zemlja centar svemira nego neko tamo sunce. Ili da se ljudi mogu spasiti molitvom a ne nekom tamo medicinom koja je protiv boga.

dr.koki:
Pa ja ni jednu religijsku instituciju ne postujem jer su uvek isli protiv logike i gusili nauku a uvek su imali povlascen tretman od glupih ljudi koji su na vlasti. Jer glupom coveku je lakse objasniti da je zemlja centar svemira nego neko tamo sunce. Ili da se ljudi mogu spasiti molitvom a ne nekom tamo medicinom koja je protiv boga.
Да. У принципу је, поједностављено речено, тако.

Зашто би, било која црква, узимала себи право да нам, рецимо, буде некакв "посредник" с Богом?

Али, то је већ ипак друга тема. Једно општије и комплексније питање.

Али, ми имамо и ово, као реалност. Са свим својим негативностима и позитивним странама.

Претходна ера (задњих 2.000 година), била је ера Рибе - Хришћанства,

сада улазимо у еру Водолије, која за собом повлачи многе промене, већ

је много тога у ових задњих педесетак година промењено... Религије ће

у овом облику, изгубити на значају.

Карактеристике Ере Водолије

Ера Водолије је доба када "ништа не може да се сакрије". То је време када се не влада помоћу тајни или помоћу великог бизниса. Системи комуникација омогућавају свакоме да види шта се дешава у свакој нацији и свакој корпорацији. Нема више костура скривених у ормарима, нико нема потребу да се крије иза неистина, наши морални судови се заснивају на саосећању и разумевању.

Ера Водолије је донела телефон, радио, телевизију, сателите за комуникацију, авионе, ракете, путовања у свемир, различите технолошке направе које треба да повежу све народе ове галаксије. У овој ери простор и растојање постају мање конкретни. Можемо да превазиђемо простор. Не ограничава нас растојање.

Ера Водолије доноси магнетофоне, видео рекоредере, филмове, технологије које могу да сачувају запис о прошлошти, који могу да докажу да прошлост не мора више да буде само у прошлости. У Ери Водолије превазилазимо ограничења времена. Ускоро ћемо да бацимо поглед на ово.

Карма нас, на свој начин, одувек учи да су сви народи један народ. Они који покоравају и тлаче неку расу, класу или пол, враћају се у следећем животу као припадници баш те расе, класе и пола. Па, сада се кармичке лекције завршавају. Полако схватамо да не постоје инфериорна људска бића. Енергија ере Водолије доноси и спознају да смо сви једно и да су сви индивидуализовани аспекти Бога.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back