Imam dve dobre ideje.
Prvo maci posle jela je
dobro trljati guzu wc papirom i postaviti gde treba da vrsi nuzdu {jer i mame ih tako lizu, imaju refleks] to sam videla na televizoru kod malih lavica.
Ono sa lavićima su bile vlažne maramice (verovatno bez mirisa). To sam ja radila sa malim mačićima bez majke, ali sam koristila vaticu nakvašenu toplom vodom. Treba nastaviti sve dok cica ne obavi nuždu, a posle čistom vatom sve obrisati.
Mace se navikavaju na svoj WC tako što ih prvih dana, čim primetiš da se mače uzvrpoljilo, odmah odneseš u posudu i ne puštaš iz nje dok ne obave. Ako je obavilo nuždu negde dalje, treba TO pokupiti toalet papirom i staviti u WC da za sledeći put miriše "kako treba". Ako maca insistira da piški na mestu koje se njoj dopada - idealno bi bilo da joj se i toalet tamo postavi.
Svakako im treba kupiti neki granulirani posip za WC, jer nacepkan papir ne može sve da upije a ni jedna maca ne želi da iskvasi šapice. Ni onaj pesak sa građevine nije dobar, suviše je sitan pa ga na šapicama razvuku po celoj kući.
Dok smo mi imali male mačiće, kada im sipam čiste granulice to je bila radost do bola. Sve tri su naglavačke uskakale u kutiju, valjale se i kopale do besvesti.
Osim toga, dok su mačići mali ni WC se ne oseća, ali kada porastu - bogami - miriše kao u štali. Zato je savršen onaj naparfemisani posip, ja sam uzimala lavandu, i stvarno je bilo super.