Vaspitanje

Sukhoi t-50

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.071
Kako ste vaspitani kao klinci i koliko se danas pridržavate tog vaspitanja? Koliko vas je vreme promenilo, naučilo da tako ne treba ili utvrdilo na tim vaspitnim pozicijama? Koje su to vrednosti koje su roditelji usadjivali u vas?

jedino cega se secam da nisam smeo tudje da unesem u kucu,a bas razmisljam da cu klincu reci da posle vojske cukne nesto za par miliona,odrobija par god i posle zivi ko bubreg u loju po ugledu na politicare

Kako ste vaspitani kao klinci i koliko se danas pridržavate tog vaspitanja? Koliko vas je vreme promenilo, naučilo da tako ne treba ili utvrdilo na tim vaspitnim pozicijama? Koje su to vrednosti koje su roditelji usadjivali u vas?

Pozitivnije su na mene uticali filmovi, knjige i video igre nego familija.
Da je bilo samo do njih verovatno bih bio SNS bot.

Da sam se tokom izrastanja rukovodio uticajem roditelja
bio bih najveći bludnik grada Čikaga,
ili Džordž koga juri sto šest hiljada policajaca....

Nego, Bog mi je dao da kao samouk idem trnovitim stazama, ali u pravom smeru.
Bol'o je njih kur'ac za moje vaspitanje, nosili su se oni sa drugim mukama !

Nikada nije bilo nekih rigoroznih pravila i sankcija,insistirali su na lepom ponašanju,izražavanju,uzdržanosti(u smislu da nema bahaćenja),nekom pristojnom i uljudnom ponašanju.

Kada sam bila dete učili su me da se kažnjava krađa (uzimanje bez pitanja) i laž (izbegavanje istine). po toj logici ja sam za današnji trenutak življenja potpuno prevaziđena i zastarela tehnologija jer se držim svojih utabanih navika. s druge strane mama mi je usađivala poslušnost uglavnom prutićem po golim butinama, pa to i ne smatram nekim vrednostima....
Naučiti nekog da bude poslušan i krotak ponašajući se isključivo prema serviranom obrascu od deteta napravi osobu koja ni u šta ne uključuje svoj mozak i svoju kreativnost. Čak ni emociju.
Užas.
ispade da sam potpuno s****** :lol:

Back