Ne vidim problem da devojka odradi muski posao, nekako mi je i to bolje, nego da sedi, lakira nokte, pocisti prasinicu, skuva rucak i to je to.
Ima i tu posla, da se razumemo, ali sigurno nije 6h. Ako dodamo na to i decu, i posao, pa zna da se otegne.
Mislim da je on tu samo lenj i razmazen, jer farbanje prozora nije nesto tesko sto devojka ne moze da odradi zbog manjka fizicke snage, ali eto, moze da joj pomogne da to odrade zajedno a ne noge u vis.
Kako vaspitati, mislim da je na roditelju, ali mislim da ne vaspitavaju musku decu da skuvaju rucak, spreme kolace, vec ih uce da poprave nesto oko auta, po kuci, cepaju drva, dok zensku decu vaspitavaju za kucne poslove.
Zavisi i od okruzenja, lako je zeni da bude dama, ako zive u stanu na 5-om spratu, rade oboje od 7 do 3, i posle toga kuci. Mozda se sredi nesto, namesti, okreci, ofarba i to je to.
A zamislite zivot na selu, njih dvoje, pa ima da rintaju samo tako i tu nema mesta za dame. Tu treba jaka zena koja moze da vuce, stoji, ne mora da radi sve, ali da se radi mora jer zivot na selu nikog ne stedi.
I ovako, zeni nije lose da zna da uradi nesto sama, a ne da bude dama i trepce okicama. Nece nista njoj da smeta sto ona zna da ofarba prozor, pokosi travu, zameni sijalicu ili sta ti ja znam, vec sutradan kada se uda moze da joj koristi samo, da pomogne muzu, ili ako je on neki smotanko da ona to odradi.
I sa muskarcem isto, nece ga ubiti da zna da skuva nesto, sprema, oriba, sta ce ako sutradan zivi sam, mama da kuva? Ne ide to.
Nego eto, mislim da je u ovom slucaju on samo lenj i razmazen, nema veze sto nije sportista, sto je mrsav, sto nije "musko" (ako musko znaci biti sportista sa stomacinom), problem je sto je lenj i razmazen, tj. bar tako deluje.