VASPITACICE

xpajamacax:
nema mesta panici.
pobogu pa nisu sve vasptačice kreteni.
tanja, bez uvrede, ali ja znam da postoje i nemoguća deca koja dovode te žene do ludila.
potpuno normalna i inteligentna, ali razmažena i nevaspitana deca.(baš kakvi su im i roditelji,
to su one majke doterane sa skupim odelima i tašnama dobrim parfemom i samo kolutaju očima,
a ne daj bože da joj se nešto kaže za njeno dete:roll:)
moram priznati da podržavam da se ta takva vaspitačica odstrani iz ustanove, ako je sve to istina.
ali, i mi roditelji moramo biti realni kakva su nam deca.
znam za slučaj koji je dizao neviđenu frku na vaspitačicu mog sina, koja je potpuno normalna i sjajna žena i odličan pedagog...a dete bi ja lično mlatila od jutra do sutra.
roditelji su stvar doterali do disciplinske, a potpuno bez razloga.
hvala bogu dete ispisano, ali ...eto nema za njega mesta u vrtićima već neko vreme.
milly ne paniči, ovo je jedna od 100 priča.
moja deca idu u državni vrtić i ja sam prezadovoljna.
žao mi je tanjinog klinca,
ali .....možda je problem malo naduvan.a?
Problem definitivno nije naduvan i ovo mi nije prvo dete, pa da sam od onih mama cije je dete savrseno a svi ostali kreteni, cak sam za mnoge vrlo stroga mama i zameraju mi na tome. I starije dete mi je islo u vrtic i nismo je ni osetili.Bili smo prezadovoljni i vaspitacicom i ovom istom ustanovom.

Potpuno ste u pravu!! Da li one (neke od njih) uopste shvataju svoju odgovornost, koja je izuzetno velika?Ja cu svoje dete- kada ga budem imala upisati u vrtic gde cu napismeno dobiti lekarsko uverenje o fizickom i psihickom zdravlju vaspitacica.

Dragana moja, ti si utopista ili možda planiraš da živiš u nekoj drugoj zemlji. Na planeti Srbiji je srećan onaj roditelj koji uopše uspe da upiše dete u vrtić! Kamo lepe sreće da svi koji rade po dečijim ustanovama, bez obzira bili domari ili vaspitači, nastavnici, medicinske sestre,...prođu stvarno takav test....

cvukut:
Dragana moja, ti si utopista ili možda planiraš da živiš u nekoj drugoj zemlji. Na planeti Srbiji je srećan onaj roditelj koji uopše uspe da upiše dete u vrtić! Kamo lepe sreće da svi koji rade po dečijim ustanovama, bez obzira bili domari ili vaspitači, nastavnici, medicinske sestre,...prođu stvarno takav test....
Што јес' јес'!

tanja74:
Problem definitivno nije naduvan i ovo mi nije prvo dete, pa da sam od onih mama cije je dete savrseno a svi ostali kreteni, cak sam za mnoge vrlo stroga mama i zameraju mi na tome. I starije dete mi je islo u vrtic i nismo je ni osetili.Bili smo prezadovoljni i vaspitacicom i ovom istom ustanovom.
nadala sam se da je tako:p:p:p
@dragana jeremić
darling...sjajna ideja !
možda da se objavi takav zahtev negde.
milioni bi ti bili zahvalni!
ma, šalim se.
bilo bi dobro.
alo ovo je s r b i j a :p
uhvatila sam jutros čistačicu iz vrtića kako kupuje "unuče" i mota ga u dzep....
šta reći?

xpajamacax:
nadala sam se da je tako:p:p:p
@dragana jeremić
darling...sjajna ideja !
možda da se objavi takav zahtev negde.
milioni bi ti bili zahvalni!
ma, šalim se.
bilo bi dobro.
alo ovo je s r b i j a :p
uhvatila sam jutros čistačicu iz vrtića kako kupuje "unuče" i mota ga u dzep....
šta reći?
Mozda za dezinfekciju:) , mislim toaleta8-)

tanja74:
Toliko sam besna da nisam sigurna da li cu moci da ispricam sta mi se desilo.Upisala sam dete u zabaviste u septembru i od prvog dana smo imali problema sa prilagodjavanjem, da bih ga na kraju odvela u razvojno savetovaliste da vidim da li mi je dete normalno, ne sluteci da je u pitanju neurancunljiva vaspitacica koja po svemu svudeci ima i problema sa alkoholom.Dete su mi ispregledali svi moguci i izmrcvarili ga da bi na kraju doticna pokazla kakva je i histericno mi se izvristala na dete rekavsi mu da je nenormalan i da se ispisuje iz vrtica.Jutros sam bila sa detetom kod direktorice koja se izvinjava i izicice nam u susret tako sto mozemo da biramo gde cemo da premestimo dete. Zasto??? Zbog jedno nepedagoga moje dete mora da menja grupu i zabaviste jer oni ne garantuju da se doticna nece svetiti detetu posle razgovora sa njima.Pa gde to jos ima? Strasno!U ovoj drzavi ni deca nemaju nikakva prava.

U pravu si da u ovoj drzavi deca nemaju nikakva prava a ja bi prosirila da ovde ljudi nemaju nikakva prava jer i deca su mali ljudi i svi smo bili deca.
Zanimljivo bi bilo da mi kazes kako se tvoje dete odnosi prema celoj toj situaciji i kako je dozivljava. Odrastao covek nije nesto sto se potpuno moze odvojiti od onog malog coveka u detinjstvu sto ovde ljudi cesto zaboravljaju tako da svaka nepravda ucinjena coveku se uvek na neki nacin prezivljava bez obzira na godine.
Tesko da ces negde naci pravo razumevanje zato sto su ljudi ovde uglavnom oguglali na nepravdu pa cak i kad je ucinjena detetu, kazu Srbija je to.
Ja sam nasuprot tome uvek za borbu jer jedino tako nam moze biti bolje, znaci nemoj tako lako da saginjes glavu i ako je vaspitacica zaista ozbiljnije povredila tvoje dete bilo psihicki ili fizicki vidi kakva su njegova i tvoja prava u okviru zakona takav kakav je.
Naravno da joj neces praviti "sacekusu" jer to nije ni ljudski ni civilizovano a od toga neces imati nikakve koristi, vec ako se osecas ugrozeno a narocito dete potrazi pravnu pomoc.
Ja se nadam da ce i u vrticima nekad biti bolje tj. da ce postojati pravila i procedure za cije ce se nepostovanje snositi zakonske posledice.

sanja&darko:
U pravu si da u ovoj drzavi deca nemaju nikakva prava a ja bi prosirila da ovde ljudi nemaju nikakva prava jer i deca su mali ljudi i svi smo bili deca.
Zanimljivo bi bilo da mi kazes kako se tvoje dete odnosi prema celoj toj situaciji i kako je dozivljava. Odrastao covek nije nesto sto se potpuno moze odvojiti od onog malog coveka u detinjstvu sto ovde ljudi cesto zaboravljaju tako da svaka nepravda ucinjena coveku se uvek na neki nacin prezivljava bez obzira na godine.
Tesko da ces negde naci pravo razumevanje zato sto su ljudi ovde uglavnom oguglali na nepravdu pa cak i kad je ucinjena detetu, kazu Srbija je to.
Ja sam nasuprot tome uvek za borbu jer jedino tako nam moze biti bolje, znaci nemoj tako lako da saginjes glavu i ako je vaspitacica zaista ozbiljnije povredila tvoje dete bilo psihicki ili fizicki vidi kakva su njegova i tvoja prava u okviru zakona takav kakav je.
Naravno da joj neces praviti "sacekusu" jer to nije ni ljudski ni civilizovano a od toga neces imati nikakve koristi, vec ako se osecas ugrozeno a narocito dete potrazi pravnu pomoc.
Ja se nadam da ce i u vrticima nekad biti bolje tj. da ce postojati pravila i procedure za cije ce se nepostovanje snositi zakonske posledice.
Sve sto ste naveli je istina.Ni odrasli a kamoli deca nemaju nikakva prava.U svakoj civilizovanoj zemlji garantujem da se ne bi moglo dogoditi da vam kazu da sklonite dete od vaspitacice.Nije normalno da dete placuci ide u vrtic ali je jos nenormalnije da se placuci vraca kuci jer je toliko izmrcvareno da ne moze vise.Kad vam dete dodje kuci i dva sata ne mozete da izadjete na kraj sa njim od neke negativne energije koju siri pomisilte da vam nesto nije uredu sa detetom.Onda ono polako pocinje da se smiruje ida vam prica sta mu se sve izdesavalo u vrticu i vi shvatate da je to posledica jednog stresnog dana.Mozda cete pomisliti da preuvelicavam ali vam garantujem da nisam.Ima jos dece koja ovako reaguju ali nisu imali direktan sukob sa vaspitacicom a i roditelji cute iz materijalnih razloga, nazalost.Velika je razlika izmedju celodnevnog i poludnevnog boravka.Kad je moje dete posle zadnjeg sukoba doslo kuci i kroz suze ispricalo sta se desilo i molilo da tamo vise ne ide i da ce ici bilo gde samo ne kod "nje", ja vise nisam imala kud.Na kraju krajeva i psiholog i pedagog i direktor te ustanove su bili jedinstveni u stavu da moje dete ne sme ni dana vise provesti u kontaktu sa njom.Sad je bolestan i nije jos krenuo u celodnevni boravak ali ne pokazuje toliku odbojnost jer mu je objasnjeno da "nje" vise nema.

Jesu li ga premestili u drugu grupu tj. kod druge vaspitacice?
Mada koliko znam, posto mi sin od 4 godine ide u vrtic one se cesto menjaju pa razne vaspitacice cuvaju istu decu, sto bi znacilo da ona opet moze da mu pridje.
Mislim da bi ona morala da bude sprecena da bilo kako dolazi u blizi kontakt sa detetom, tj da sa njim ne razgovara i nema uticaj na njega.
Zao mi je sto deca cesto moraju da trpe razne ljude i njihova trenutna raspolozenja.
Moj sin se skoro zalio da ga je vaspitacica bila po guzi.
Moj muz se detaljno o tome raspitao i bilo je istina.
Moj sin je jedno veoma spontano i duhom slobodno dete sto i treba da bude.
Ponekad je zato svojeglav a narocito kad se neko sluzi silom.
Imao je on svoje bisere tipa da je jednom sa 2 god razmazao bebi kremu koju vaspitacica nije sklonila svoj deci po licu i odeci, jedva su ih oprali.
Drugi put je plisanog medu udarao u pod i okretao u krug dok mu nisu ispale neke kuglice svud po sobi pa su morali dugo da ih skupljaju.
Ove batine koje sam spomenula dobio je jer nije hteo drugu da vrati njegov autic.
Sve je to normalno to su deca moraju biti malo i nestasna, dete koje samo sedi,cuti i posmatra mene bi licno zabrinulo.
Ali vaspitacice moraju biti obucena za rad sa raznom vrstom dece i moraju znati nacine kako da nesto postignu a da ne koriste fizicku silu i psihicko nasilje.
Malo po guzi, ili za uvo ili povisen glas, pa opomena i kazna svakako nisu stvari za paniku ali uvredljive reci i konstantno nanosenje fizickog bola i povreda svakako jesu.

Ponovo sam procitala sta si napisala pa nisam sigurna ili ste vi morali da promenite vrtic.
Ako je tako onda mislim da to ne treba raditi ali ako vec jeste sta je tu je.
Na taj nacin vi priznajete i prihvatate da vam je dete problematicno i da ste zbog problema koje je pravilo morali da ga premestite.
Tako predhodni vrtic, moguce je, ne mora vise da odgovara za postupke svoje vaspitacice, tj. kada bi ste je tuzili onda bi im to bilo opravdanje tj. ustanova ne bi bila optuzena.
Vodite racuna za ubuduce jer me ne bi cudilo da negde deci to upisuju u neki dosije, cudnovata je ovo drzava. Sto neko rece svi mi znamo koje su nam obaveze ali niko ne zna koja su nam prava.

Uredno sam procitala sve Vase zamerke na vaspitacki rad.Ja sam vaspitacica koja preko 15 godina predano i sa puno ljubavi radi ovaj posao,i jako me vredja kada se ovako generalizuje i u isti kos se stavljaju radnici i neradnici-koji priznacete postoje u svakoj profesiji.Savet svim nezadovoljnim roditeljima-ako ste OPRAVDANO nezadovoljni necijim radom,odnosno nemarom i neradom Vase pravo je da prvo odete kod glavnog vaspitaca i upoznate ga sa problemima.Ako on nije u mogucnosti da taj problem resi mozete da podnesete PISMENU ZALBU direktoru ali obavezno sa Vasim potpisom,i nakon toga ce direktor preduzeti potrebne mere.Sto se tice psiho-fizickih sposobnosti ,mi prilikom zaposlenja prilazemo potvrde koje nam izdaje medicina rada.
A zelela bih malo i Vama da skrenem paznju na otezavajucu okolnost-normativ dece od 25-35 dece u zavisnosti od uzrasta.

sanja&darko:
Ponovo sam procitala sta si napisala pa nisam sigurna ili ste vi morali da promenite vrtic.
Ako je tako onda mislim da to ne treba raditi ali ako vec jeste sta je tu je.
Na taj nacin vi priznajete i prihvatate da vam je dete problematicno i da ste zbog problema koje je pravilo morali da ga premestite.
Tako predhodni vrtic, moguce je, ne mora vise da odgovara za postupke svoje vaspitacice, tj. kada bi ste je tuzili onda bi im to bilo opravdanje tj. ustanova ne bi bila optuzena.
Vodite racuna za ubuduce jer me ne bi cudilo da negde deci to upisuju u neki dosije, cudnovata je ovo drzava. Sto neko rece svi mi znamo koje su nam obaveze ali niko ne zna koja su nam prava.
Nismo promenili vrtic vec grupu u istom vrticu, tj sad smo kod druge vaspitacice i sve je za sad OK.Hvala Bogu.

zekati:
Uredno sam procitala sve Vase zamerke na vaspitacki rad.Ja sam vaspitacica koja preko 15 godina predano i sa puno ljubavi radi ovaj posao,i jako me vredja kada se ovako generalizuje i u isti kos se stavljaju radnici i neradnici-koji priznacete postoje u svakoj profesiji.Savet svim nezadovoljnim roditeljima-ako ste OPRAVDANO nezadovoljni necijim radom,odnosno nemarom i neradom Vase pravo je da prvo odete kod glavnog vaspitaca i upoznate ga sa problemima.Ako on nije u mogucnosti da taj problem resi mozete da podnesete PISMENU ZALBU direktoru ali obavezno sa Vasim potpisom,i nakon toga ce direktor preduzeti potrebne mere.Sto se tice psiho-fizickih sposobnosti ,mi prilikom zaposlenja prilazemo potvrde koje nam izdaje medicina rada.
A zelela bih malo i Vama da skrenem paznju na otezavajucu okolnost-normativ dece od 25-35 dece u zavisnosti od uzrasta.
Potpuno razumem i vaspitace i njihov rad.Imala sam divno iskustvo sa vaspitacicom starije kcerke i zato mi je ovo jos teze palo.Definitivno ne generalizujem sve ljude u jednoj profesiji niti po bilo kojoj drugoj kategoriji, ne daj Boze."Koliko ljudi toliko cudi".Isto tako nista nismo Mi sami uradili.Isli smo po preporuci psihologa i pedagoga iz decijeg dispanzera kod direktorke vrtica i ona nam je licno omogucila premestaj u drugu grupu i to po hitnom postupku.

Ne znam gde bih ovo napisala pa mislim da je ovde najpogodnije. :|

Vozim se ja jutros busom na posao i u autobus uđe žena sa klincem koji ima možda 2-3 godine. Moj klinac ima 17 meseci pa po tome procenjujem koliko je ovaj mali star. Kako su ušli u autobus dete počinje da plače, pre toga je bilo mirno, i kroz plač govori "Neću u skolicu!". Na to će majka "Da si odmah ućutao!!!" Dete još malo plače, majka mu još nešto grubo kaže, i on se malo primiri. Izašli su odmah na sledečoj stanici. Ja sam poželela da tresnem ženu torbom po glavi. Dete se em traumira što ide negde gde ne želi, em mu se majka tako obraća! :evil: Kapiram ja da ona možda nema gde da ostavi dete, ali čemu takvo ponašanje prema detetu? :confused:

Ja sam nedavno počela da radim i dete mi čuvaju svekar i svekrva. Moj muž je protiv toga da ga šaljemo u obdanište, a ja mislim da dete ne treba da odrasta sa babama i dedama. Kakva su vaša iskustva sa privatnim obdaništima, pošto sam ukapirala da i ako bi ga prijavila u državno, na red za upis bi došao za koju godinu. Kakva su vam iskustva sa bebi-siterkama? Kako ste ih nalazili?

Hvala vam unapred na odgovorima! :)

E sad ja sam novopeceni vaspitac i zaista mislim da cu svoj posao raditi kako treba i jako mi je zao sto se takve stvari desavaju. Kada sam bila na akademiji cudila sam se za mnoge ljude kako su uopste tu i kakvi ce oni biti vaspitaci! Ne mislim za sebe da sam idealna Boze sacuvaj ali stvarno mislim da za decu treba imati talenta i to velikog, deca su nesto najvrednije na svetu i pri upisu u skolu za vaspitaca bih najpre uvela jedan veliki razgovor sa psihologom pa onda dalje!

U svakoj profesiji postoje ljudi koji dobro rade svoj posao, oni koji ga rade prosecno, oni koji ga otaljavaju, i oni za koje se pitamo da nisu pogresili zgradu kad su dolazili.
Ja sam npr. imala vaspitacicu koja se lecila na nervnom. Kada pogledam iz ove perspektive ja sebe tamo ne bih ostavila ni 5 minuta. Svako jutro kad bismo dosli u vrtic poredjali bi stolicice u polukrug i ona bi nam davala bombone.Samo sto ih nije davala svakom detetu nego onom cije su mame i tate skoro donele bombone ili tortu, oni kojima nisu bi bili izostavljeni, i ti tako kukas a ona ti iako imas 4 godine kaze:"Kad tvoji budu kupili bombone, i ti ces dobiti."
Secam se da sam im za 8. mart kupila neke vazice,jedna vaspitacica je bila odusevljena, a ova je rekla:"Mogla je mama i nesto pametnije da kupi."Malo je falilo da mi vrati poklon.
Ja nisam volela da spavam popodne nego dok su druga deca spavala, ja sam lezala ili listala "Mikijev zabavnik" (mama mi ga je kupovala jer je znala da ne mogu da spavam), a ona bi uzela prutic i tukla po glavi decu koja nece da spavaju.Nije ne znam koliko jako ali je svejedno bolelo.
Jednom se izdrala na mene sto sam donela pastu za zube koja nije decja, kao da sam ja sa 4 godine razlikovala paste.
Vrhunac svega je bio, kad sam je pitala da li mogu da idem u cosak posto nisam nikad bila, jer mi je bilo zanimljivo kako druga deca idu, ona mi je rekla da moram da budem nemirna da bi me poslala u cosak. Ja sam tada kockom gadjala drugo dete. Ona me tada postavila u cosak na stolicu i terala drugu decu da me dok placem gadjaju kockama.
Vaspitna mera je bila i da deca koja su nemirna presede ceo dan ispod stola.
Zena nije bila normalna i znam da su mnogi imali traume od nje, mislim da je radila jos par godina, ne znam sta je sad s njom. Najcrnje je sto nam roditelji nisu verovali, mene su moji ispisali iz vrtica tak posle incidenta sa kockama posto su dvojica mojih malih komsija potvrdila pricu. I dan danas se najezim kad se setim vrtica. To je bilo malo mesto pa se radilo svasta, mogo si da budes i iz Topolnice ali ako si rodjak sa direktorom imao si posao. Druga vaspitacica je bila ok, ali nije pomagalo kad je ova prva bila lunetic.
Moj brat je imao super vaspitacice,a i ja sam u predskolskom imala divnu vaspitacicu koju sam posecivala do 5. razreda.

pozdrav svima. nije mi bas drago da kazem da sam vaspitac posle svih ovih poruka. ali, nazalost, moram se sloziti da danas svako moze sve da radi samo ako ima vezu. tu se ne gleda prosek i znanje, te s toga svako moze da radi tako jedan odgovoran posao. nije redak slucaj maltretiranja dece. no sa druge strane ima i roditelja koji ocekuju da vaspitac gleda samo na njegovo dete, a zaboravljaju da je dete upravo tu da bi se socijalizovalo i naucilo kako sa drugom decom. vaspitaci nisu cuvari dece, nego osobe koje su osposobljene za podizanje psiho- fizickih sposobnosti kod dece. zato postoje razne metodike: likovno,muzicko, matematika, razvoj govora, fizicko... zaista je potrebno sve to raditi sa decom. no velik broj roditelja ne zna ni da kaze dobar dan i porazgovara, nego se upravo ponasa kao da smo ga mi samo cuvale. sa druge strane ni privatni vrtici nisu bajka, jer ko moze da ih otvori? pa onaj ko ima para, a to naravno ne znaci da je i strucan. slazem se da treba da se izbaci svaka osoba koja nije strucna, a narocito ako maltretira decu. pa kako je prosla pregled kod psihijatra za zaposljavanje??? isto preko veze?? verovatno. a to je STRASNO! zato ucinimo sve da se nesto menja!!!

Javljam se posle nekog vremena da vam javim da nam je u vrticu sad super. Dete mi je odusevljeno i vaspitacicama i grupom. Nisam ni znala da nas vrtic, izuzev, zabavista u koje smo prvobitno krenuli, spada u experimentalni.Naime sva deca su zajedno bez obzira na uzrast i u toku dana se sa njima radi ono za sta je dete taj dan raspolozeno.Pomazu se medjusobno od presvlacenja, jela, spavanja, rada.Fantasticno je.Dete mi je odusevljeno a i mi.Napredak za ovo kratko vreme je itekako vidljiv.Vaspitacice su fantasticne i ni jedna nema apsolutno nikakvu primedbu na moje dete, cak naprotiv.To je dokaz da sve moze da se uradi kako treba ako se hoce i voli ono sto se radi.A sto se tice doticne vaspitacice, ne mali broj roditelja se sve vise zali i jedva cekaju da se ova godina zavrsi i da "zbrisu" odatle.

Само је штета што не могу да "збришу" дотичну васпитачицу која остаје да загорчава живот другој дечици, што ми је јако жао!
Дивно што сте решили проблем и што је дете срећно! Баш ми је драго.
А мој "малац" је кренуо пре више у 2 недеље у вртић, али приватни и то исти онај где ми је ишао и старији, и то је једино место у коме са пуним поверењем остављам своје дете. Малац се препородио и пресрећан се. Тачно се види колико им је битно да имају пријатну атмосферу и испуњено време. Иначе, још ме нису звали из државног вртића и чујем да је тамо сад навала богиња (овчјих)! А у овом никада није било таквих болести. Ни уопште било какве болести. Ту се јако води рачуна.

tanja74:
Toliko sam besna da nisam sigurna da li cu moci da ispricam sta mi se desilo.Upisala sam dete u zabaviste u septembru i od prvog dana smo imali problema sa prilagodjavanjem, da bih ga na kraju odvela u razvojno savetovaliste da vidim da li mi je dete normalno, ne sluteci da je u pitanju neurancunljiva vaspitacica koja po svemu svudeci ima i problema sa alkoholom.Dete su mi ispregledali svi moguci i izmrcvarili ga da bi na kraju doticna pokazla kakva je i histericno mi se izvristala na dete rekavsi mu da je nenormalan i da se ispisuje iz vrtica.Jutros sam bila sa detetom kod direktorice koja se izvinjava i izicice nam u susret tako sto mozemo da biramo gde cemo da premestimo dete. Zasto??? Zbog jedno nepedagoga moje dete mora da menja grupu i zabaviste jer oni ne garantuju da se doticna nece svetiti detetu posle razgovora sa njima.Pa gde to jos ima? Strasno!U ovoj drzavi ni deca nemaju nikakva prava.

Pa zaboga jedinoga, naravno da nemaju nikakva prava. Prvo uzmite u obzir da deca ne mogu da glasaju.

Juče je u Press-u bio članak o nekoj vaspitačici koja je zlostavljala decu u nekom vrtiću u Beogradu. Majka jednog deteta se naoštrila da je izvede na sud jer je njen sin dobio upalu pluća zbog dotične, imao je gomilu masnica, itd... A kad je jednom uletela na prepad u vrtić, zatekla je dotičnu vapitačicu kako šutira neko dete. Direktorka tog vrtića je rekla da ce da vaspitačica biti PREMEŠTENA, ali žena planira da na sudu istera pravdu tj. da se ovoj zabrani rad... Ne znam detalje teksta jer je mm zaboravio novine na poslu, pa me zanima da li je neko nešto pročitao u vezi sa ovim slučajem i ako jeste molila bih da malo detaljnije napiše o tome. :roll:

Uzasssss.Upoznala sam coveka iz Makedonije koji je bio do te mere uporan da je dve vaspitacice izbacio sa posla.Nije hteo da kaze sta se stvarno desavalo ali kaze da su jos dobro i prosle na sta je sve bio spreman. Svaka cast svim odgovornim vaspitacima ali mnogo je onih koji nisu sposobni za taj posao.

Back