~Petar~
Poznat
- Poruka
- 8.643
jedina istina je da si dogmaticno uzak lik..
jel si ti iz rs ili iz srbije btw?
jel si ti iz rs ili iz srbije btw?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pobunjenik:Заратустра,
Кинеска историја свакако није поље мог интересовања, али комунизам као феномен јесте, а он се провлачи кроз један мањи део кинеске историје, тако да о томе имам нешто података.
Циљ комунизма је УНИШТЕЊЕ ПОРОДИЦЕ, па отуда и такав однос кинеских комуниста према старцима, ако је оно што наводи «Фужн» тачно. Дакле, то није моје виђење, већ чланак из једних новина.
Познато је да сам ја изразити атникомуниста, па као такав не могу бити против комунизма у Србији а подржавати га у Кини. Комунизам је једно универзално зло. Европска комисија одређује квоте за увоз кинеске робе, што типично за командну економију. Тако нешто је практиковао Стаљин у Совјетском Савезу. Европска унија је такође комунистичка творевина, тако да њу не треба узимати као пример.
Толико се говори о некаквом „кинеском привредном буму”, али се намерно избегава помињање Тајвана, који је још увек знатно развијенији од од остатка земље. Али, на Тајвану не владају комунисти. Тамо је Чанг Кај Шек спровео ПРАВЕ реформе, а не „аграрну реформу” као Мао који је сељацима одузео земљу, што је и типично за комунисте. Власт у Кини у доба Чанг Кај Шека, према речима Џона Фербенка, била је „најмодернија и најефикаснија власт коју је Кина имала.” У периоду од 1927-1937 кинеска економија је ишла узлазном путањом, али онда су дошли Јапанци, а за њима и комунисти. Занимљиво је да су Сједињене Државе одбиле да пруже помоћ кинеским националистима на челу са Чанг Кај Шеком, па је ова земља пала под комунистичко ропство.
Данас је Кина и даље „црвена”, без обзира на козметичке промене које су извршене, и као таква представља ВЕЛИКУ ОПАСНОСТ. Неки ће рећи да се Кина не меша у послове других земаља. Да, то је тачно, али не заборавите да се ни Сједињене Државе нису мешале све до уласка у Први светски рат. Од тада оне постају „светска сила”.
Мислим да су креатори Новог светског поретка изабрали Кину као некога ко ће ускоро бити њихов предводник, премда се Сједињене Државе налазе пред банкротом.
Petar_FPN:a ko su to kreatori novog svetskog poretka koji su izabrali kinu...?
Zarathustra:Slusaj batice, kad ti budes recimo jednog dana obisao New York i Peking, po mogucnosti i Moskvu, onda ces biti sposoban da napravises neke paralele na licu mesta kao ,na primer infrastruktura, velicina puteva i autoputa u Kini i USA.
Ako nisi shvatio poentu o kojoj ja govorim, ne interesuje me, a to sto me tako prepotentno saljes da zivim u Kinu, da znas i hteo bih pre nego u USA....mene interesuje cemu ce tebi po zavrsetku studija posluziti diploma ? Verovatno ces ovde ko i gomila freakova po NVO i ostalim fleksibilnim udruzenjima za ljudska prava nastaviti da iz prikrajka smaras ovaj narod kao i gomila smarackih politickih analiticara posle 5. okt. (pr. tvoj profesor sociologije Cupic bivsi vodja Otpora). Moj ti je predlog: diploma moze da ti posluzi u periodima nestasice da je upotrebis umesto toalet papira![]()
Ja nemam nista protiv da idem u Chinu, tamo je buducnost![]()
Duse Sekire, zasto uzalud gubis vreme da nadjes nekog tabisa, pa ovde imas zivi primerak![]()
Petar_FPN:da,da..garant ih zamislas kao bradonje,zle masone,koje puse i piju za velikim stolom,satanski posmtraju globus i kazu-da,da izabrali smo kinu..(ima siroke autoputeve btw,neki to mnogo vole)
Petar_FPN:pa naravno da je zavrsena
Petar_FPN:jabuchilo,duh sekire,pobunjenik..sve sama eminencija..![]()
JABUCHILO:valjda isti oni koji su pre par vekova izabrali ameriku
Duh Sekire:А Петар је Стена... помислих да нисам ја иако се ја позивам на Загора (те-неја) а не на Стену, Блека...
Наравно, оно за маркетинг стоји. Да би нешто урадио мораш прво људе убедити да је нешто тако не само исправно, него једино исправно.
JABUCHILO:ali gotovo da nikom nije jasno kako se to objasnjenje sprovodi. kako predstaviti nesto fundamentalno novo kao nesto sto vec danas jeste. predstaviti ga coveku kao realnost ali podgrevati ka njemu odnos kao prema necem buducem, necem sto tek treba da se rodi?
Zarathustra:Jabuchilo, jos sam zaboravio ovo dodati, da je verovatno jos jedan od propusta zapadno-demokratskih politickih struja danas sto se jos uvek iskljucivo drze formule racionalizma da je iskljucivo "obrazovan i prosvecen covek bolji za sebe i okolinu od onoga koji to nije". Odatle je u danasnjem svetskom i ovdasnjem establismentu prisutan prezir prema "onima neobrazovanima" i onima koji se ne uklapaju u njihove uske okvire demokratije, odnosno onima koji bukvalno zele dogmatski da trasiraju njenu definiciju i njene crte.
Zarathustra:Ako pogledamo posteno "primitivni covek" je imao svoj vrlo uskladjen zivot u obredima, obitavanju, radu-odmoru, duhovnom i svetovnom slavljenju imajuci znacajno razvijen registar pojmova, znakova i znacenja (prema Levi-Straussu) i mnogo je manje bio podlozan manipulacijama sa strane , kojima je danas podlozan covek danasnjice u beznadju i monistickom vakuum prostoru NSP jedne super sile, posebno preko medija i bizarne trash kulture, koja se sa nje plasira sa gomilom podkultura koje mlad svete zdravo za gotovo uzima za svoje autenticne kulture i oblike zivota.
Zarathustra:Prvo ne slazem se uopste da Tajvan treba bilo kako posmatrati odvojeno u odnosu na Kinu i to je jos jedna floskula koja je dosla sa Zapada, a pogotovo iz Amerike. Tajvan nikako i ni u jednom momentu nije bio kulturno teritorija izdvojena od kontinentalne Kine odakle je i potekla Kina, iz Sijana, takodje uvek je bio naseljen Kinezima. Ova odvojenost je proistekla iz potpuno ideoloskih razloga. Stoga, ja licno u potpunosti navijam za ujedinjenje Kine, pa makar to bilo pod, kako ti nazivas "crvenom Kinom" (iako crvena boja je njihova tradicionalna i nema nikakve veze sa komunizmom tamo) !