Vasington-Brisel-Peking-Minsk-"3.svet".???opcije

Pobunjenik:
Заратустра,

Кинеска историја свакако није поље мог интересовања, али комунизам као феномен јесте, а он се провлачи кроз један мањи део кинеске историје, тако да о томе имам нешто података.

Циљ комунизма је УНИШТЕЊЕ ПОРОДИЦЕ, па отуда и такав однос кинеских комуниста према старцима, ако је оно што наводи «Фужн» тачно. Дакле, то није моје виђење, већ чланак из једних новина.

Познато је да сам ја изразити атникомуниста, па као такав не могу бити против комунизма у Србији а подржавати га у Кини. Комунизам је једно универзално зло. Европска комисија одређује квоте за увоз кинеске робе, што типично за командну економију. Тако нешто је практиковао Стаљин у Совјетском Савезу. Европска унија је такође комунистичка творевина, тако да њу не треба узимати као пример.

Толико се говори о некаквом „кинеском привредном буму”, али се намерно избегава помињање Тајвана, који је још увек знатно развијенији од од остатка земље. Али, на Тајвану не владају комунисти. Тамо је Чанг Кај Шек спровео ПРАВЕ реформе, а не „аграрну реформу” као Мао који је сељацима одузео земљу, што је и типично за комунисте. Власт у Кини у доба Чанг Кај Шека, према речима Џона Фербенка, била је „најмодернија и најефикаснија власт коју је Кина имала.” У периоду од 1927-1937 кинеска економија је ишла узлазном путањом, али онда су дошли Јапанци, а за њима и комунисти. Занимљиво је да су Сједињене Државе одбиле да пруже помоћ кинеским националистима на челу са Чанг Кај Шеком, па је ова земља пала под комунистичко ропство.

Данас је Кина и даље „црвена”, без обзира на козметичке промене које су извршене, и као таква представља ВЕЛИКУ ОПАСНОСТ. Неки ће рећи да се Кина не меша у послове других земаља. Да, то је тачно, али не заборавите да се ни Сједињене Државе нису мешале све до уласка у Први светски рат. Од тада оне постају „светска сила”.
Мислим да су креатори Новог светског поретка изабрали Кину као некога ко ће ускоро бити њихов предводник, премда се Сједињене Државе налазе пред банкротом.

П О Т П И С У Ј Е М ! :razz:

Zarathustra:
Slusaj batice, kad ti budes recimo jednog dana obisao New York i Peking, po mogucnosti i Moskvu, onda ces biti sposoban da napravises neke paralele na licu mesta kao ,na primer infrastruktura, velicina puteva i autoputa u Kini i USA.

Ako nisi shvatio poentu o kojoj ja govorim, ne interesuje me, a to sto me tako prepotentno saljes da zivim u Kinu, da znas i hteo bih pre nego u USA....mene interesuje cemu ce tebi po zavrsetku studija posluziti diploma ? Verovatno ces ovde ko i gomila freakova po NVO i ostalim fleksibilnim udruzenjima za ljudska prava nastaviti da iz prikrajka smaras ovaj narod kao i gomila smarackih politickih analiticara posle 5. okt. (pr. tvoj profesor sociologije Cupic bivsi vodja Otpora). Moj ti je predlog: diploma moze da ti posluzi u periodima nestasice da je upotrebis umesto toalet papira
40.gif

Ja nemam nista protiv da idem u Chinu, tamo je buducnost
53.gif

Duse Sekire, zasto uzalud gubis vreme da nadjes nekog tabisa, pa ovde imas zivi primerak
1.gif

Zarathustra, POTPISUJEM.

Petar_FPN:
pa naravno da je zavrsena

Ti si tipican primer nafuranog malog arogantnog $^%$&^%^& da ne upotrebim neku tesku rec !S obzirom na to da smatram da smo tu negde generacija koja godine gore dole,tebi stvarno ne bi bilo na zgorek da malo pratis iskusnije ljude u diskusijama kakvi su jabuchilo,duh sekire,bodonius,pobunjenik koji su zaista vrsni intelektualci i multidisciplinarni (pogledaj recimo na filosofiji ili istoriji neke njihove postove) i da gledas nesto da naucis.Ne da tako indijanski postavljas post od 3 recenice,a da na kraju sve ljude s njega odje?bavas.

Ponovicu jos jednom da je onaj toalet papir i homer slika i prilika tebe,jer je to simbol fah debilizma 21. veka !!!!
Uostalom ako ti se ne svidja ovde da cujes nesto alternativno, idi u tvoj tipicni ta(o)bor B92 pa se prose*avaj do mile volje sa tvojim istomisljenicima !

P. S. Ostali, nisam zaboravio na reply o Kini samo nemam jos vremena da ga posaljem

a ko su to kreatori novog svetskog poretka koji su izabrali kinu...?

JABUCHILO:
valjda isti oni koji su pre par vekova izabrali ameriku

ЈЕС!!!
И да се надовежем на дискусију:
1) Нови светски поредак није сам по себи лош. Он постоји од Кира Великог, оснивача персијске империје и неће бити да је баш увек било лоше. Кад год нека сила долази она уводи ПОРЕДАК (јер каква је то сила ако није заснована на реду) који је НОВ (докле год се уводи нешто ново имамо напредак те силе, касније неки други уводе нешто ново) и наравно је СВЕТСКИ ако га уводи светска сила.
2) Ево речи мог ортака. Амере ценим јер су од неких избеглица, секташа, робова постали сила. А не к'о они надмени Европљани. Иначе Французима и Енглезима замерам што су спречили да Цариград поново буде православан... Додао бих томе да је у овом веку време Америке прошло. Сада су они безразложно надмени, а народи који су били понижени - Кинези, Индуси се воздужу.

А Петар је Стена... помислих да нисам ја иако се ја позивам на Загора (те-неја) а не на Стену, Блека...

Наравно, оно за маркетинг стоји. Да би нешто урадио мораш прво људе убедити да је нешто тако не само исправно, него једино исправно.

Duh Sekire:
А Петар је Стена... помислих да нисам ја иако се ја позивам на Загора (те-неја) а не на Стену, Блека...

Наравно, оно за маркетинг стоји. Да би нешто урадио мораш прво људе убедити да је нешто тако не само исправно, него једино исправно.

ako zaista hoces da covek pocne da radi za tebe, moras direktno i nepokolebljivo konstatovati da on vec sada radi za tebe i da je pitanje samo kako ce da radi a ne da li hoce da radi. ako hoces da covek prihvati novi poredak moras direktno i nepokolepljivo konstatovati da on vec u tom poretku zivi i da tu niceg novog nema - da je pitanje samo koje je njegovo mesto u tom poretku a ne da li mu on pripada ili ne pripada. to je danas svakom jasno.
ali gotovo da nikom nije jasno kako se to objasnjenje sprovodi. kako predstaviti nesto fundamentalno novo kao nesto sto vec danas jeste. predstaviti ga coveku kao realnost ali podgrevati ka njemu odnos kao prema necem buducem, necem sto tek treba da se rodi?

zato pera ne razume o cemu ti govoris. ali od pere to niko i ne ocekuje. od pere se ne ocekuje da refleksira istoriju - od pere se ocekuje da sprovodi istoriju.

JABUCHILO:
ali gotovo da nikom nije jasno kako se to objasnjenje sprovodi. kako predstaviti nesto fundamentalno novo kao nesto sto vec danas jeste. predstaviti ga coveku kao realnost ali podgrevati ka njemu odnos kao prema necem buducem, necem sto tek treba da se rodi?

Jabuchilo, mozda ces se razocarati, ali odgovor je mnogo jednostavniji, tako i jeste jednostavan, a ne pojednostavljen, jer je vise nego ocigledan.
Danasnji covek je hronicno letargican, apatican i njegova priroda je postala da pribegava bilo kom sredstvu da bi se iz nje trgnuo, bar na trenutak i koristi svaku priliku kako bi isao linijom manjeg otpora.
To Ti je isto i sa marketingom u politici samo sto ona danas zaista ubrzano poprima hiper-mega razmere. Oni upravo rade na tome kroz citav "mehanizam" da stvore neuroticnog coveka potrosackog drustva koji zjapi samo da bi primio informacije od "gospodara", nekog pametnijeg, pouzdanijeg, da bi mu rekli sta da radi, da bi mu rekli kako da se ponasa, da postane jos i sugestibilniji da se utopi u masu i da postane TOTALNI konformista i mediokritet. To je problem modernog, tj. postmodernog doba, jer se individualizam (shvatiti ovo u odredjenom smislu, jer je ovaj termin i te kako skakljiv) vise uopste ne tolerise, moda postaje sve i sve postaje moda. Zivot i njegovi tokovi postaju ne vise od mode i trenda, isto tako i trenutacna politika ! Ovo je uzajamna uzrocno-posledicna veza takav sistem stvara takve ljude i isti takvi ljudi stvaraju ovakve sisteme. Znam da je Duh po pitanju postmoderne izneo jedan koncizan referat koji mi se jako svideo :)

Ako govorimo na mikro planu meni ne smeta ni jedan covek ma koje politicke orijentacije, ali me nerviraju ljudi koji forum, slozicete se jedan od izuzetno retkih demokratskih kanala ispoljavanja (naravno u zavisnosti od moderacije) zasipaju nekakvim svojim sadrzajima koji bilo politicko-stranacko obojeni ili neobojeni uzimaju kao jedini ispravan i pravi. Mislim, ovo bi se jednako moglo odnositi i na ove "agitatore" koji misle da svojim talasanjem na forumu mogu nesto da promene. Politicki forum bi iskljucivo trebalo da sluzi za potrebe da ljudi kroz spontane konverzacije mogu spontano da izraze i obogate svoje misljenje o odredjenoj temi.

Jabuchilo, jos sam zaboravio ovo dodati, da je verovatno jos jedan od propusta zapadno-demokratskih politickih struja danas sto se jos uvek iskljucivo drze formule racionalizma da je iskljucivo "obrazovan i prosvecen covek bolji za sebe i okolinu od onoga koji to nije". Odatle je u danasnjem svetskom i ovdasnjem establismentu prisutan prezir prema "onima neobrazovanima" i onima koji se ne uklapaju u njihove uske okvire demokratije, odnosno onima koji bukvalno zele dogmatski da trasiraju njenu definiciju i njene crte.

Ako pogledamo posteno "primitivni covek" je imao svoj vrlo uskladjen zivot u obredima, obitavanju, radu-odmoru, duhovnom i svetovnom slavljenju imajuci znacajno razvijen registar pojmova, znakova i znacenja (prema Levi-Straussu) i mnogo je manje bio podlozan manipulacijama sa strane , kojima je danas podlozan covek danasnjice u beznadju i monistickom vakuum prostoru NSP jedne super sile, posebno preko medija i bizarne trash kulture, koja se sa nje plasira sa gomilom podkultura koje mlad svete zdravo za gotovo uzima za svoje autenticne kulture i oblike zivota.
28.gif

[quote="Pobunjenik]Толико се говори о некаквом „кинеском привредном буму”, али се намерно избегава помињање Тајвана, који је још увек знатно развијенији од од остатка земље. Али, на Тајвану не владају комунисти. Тамо је Чанг Кај Шек спровео ПРАВЕ реформе, а не „аграрну реформу” као Мао који је сељацима одузео земљу, што је и типично за комунисте. Власт у Кини у доба Чанг Кај Шека, према речима Џона Фербенка, била је „најмодернија и најефикаснија власт коју је Кина имала.” У периоду од 1927-1937 кинеска економија је ишла узлазном путањом, али онда су дошли Јапанци, а за њима и комунисти. Занимљиво је да су Сједињене Државе одбиле да пруже помоћ кинеским националистима на челу са Чанг Кај Шеком, па је ова земља пала под комунистичко ропство.

Данас је Кина и даље „црвена”, без обзира на козметичке промене које су извршене, и као таква представља ВЕЛИКУ ОПАСНОСТ. Неки ће рећи да се Кина не меша у послове других земаља. Да, то је тачно, али не заборавите да се ни Сједињене Државе нису мешале све до уласка у Први светски рат. Од тада оне постају „светска сила”.

Мислим да су креатори Новог светског поретка изабрали Кину као некога ко ће ускоро бити њихов предводник, премда се Сједињене Државе налазе пред банкротом.[/quote]

Prvo ne slazem se uopste da Tajvan treba bilo kako posmatrati odvojeno u odnosu na Kinu i to je jos jedna floskula koja je dosla sa Zapada, a pogotovo iz Amerike. Tajvan nikako i ni u jednom momentu nije bio kulturno teritorija izdvojena od kontinentalne Kine odakle je i potekla Kina, iz Sijana, takodje uvek je bio naseljen Kinezima. Ova odvojenost je proistekla iz potpuno ideoloskih razloga. Stoga, ja licno u potpunosti navijam za ujedinjenje Kine, pa makar to bilo pod, kako ti nazivas "crvenom Kinom" (iako crvena boja je njihova tradicionalna i nema nikakve veze sa komunizmom tamo) !

Znas tvoja komparacija razvijenosti me podseca, da zamislimo da ova situacija potraje kod nas, kao kad bi ovde neko rekao da je Republika Srpska razvijenija od Srbije,jer ne vladaju "srpski nacionalisti", kaze State Department
icon10.gif

Zelim da se sve zemlje ciji su narodi nepravedno zbog svetskih ideoloskih igrarija :( razjedinjeni ponovo ujedine kao Vijetnam, tako bi Koreja, Kina, neke africke zemlje i Srbija. Izuzetak cini Nemacke zbog koje mi je krivo sto se to desilo
40.gif

Jednu vrlo bitnu stvar si tacno konstatovao: u WWII licemeri zapadni su prestali da finansijski da pomazu Kuomin Tang i presli na komunjare isto tako kao i Churchillovo napustanje JVUO kod nas ! Tu se na tanjiru nudi pitanje zavere koja je moguce da je postojala. Ovo je kljucno !
30.gif

Ne iskljucujem mogucnost postojanja iste, ali mislim da je nemoguce nju jasno okarakterisati, vec se svi pokusaji svode na ciste spekulacije. Tako pojedinci uveliko razradjuju teme poput sionskih mudraca, sionskog priorata, judeo-masonske organizacije, cionista, itd itd itd...
26.gif

Moram priznati da sam prilicno citao na ovu temu, ali da jos uvek mi se cini da sam jos uvek malo dete u odnosu na pojedine ovde na forumu
2.gif

Uostalom pored ovoga mislim da su Kinezi jedan najjstarijih naroda rame uz rame sa Jeverejima iako s njima nemaju nikakve kulturne spone. Uveren sam da ne bi dozvolili posle skoro 2 veka represije drugih dozvolili da budu iskorisceni nekim tamo "mudracima" za njihove ciljeve, pored toga sav kapital je jos uvek u Novom Svetu, Americi koja nikako nije pred bankrotstvom. Mudriji su oni od njih , tako da ako sutra postanu sila no. 1. moze se govoriti o zaveri samih Kineza protiv ostatka sveta, no ja nikako nisam za njihovu hegemoniju vec za polarizovan svet, a najvecu sansu da to uspostavi ima upravo Zvezda Novog Dana, Kina.
3.gif
.

33.gif

Zarathustra:
Jabuchilo, jos sam zaboravio ovo dodati, da je verovatno jos jedan od propusta zapadno-demokratskih politickih struja danas sto se jos uvek iskljucivo drze formule racionalizma da je iskljucivo "obrazovan i prosvecen covek bolji za sebe i okolinu od onoga koji to nije". Odatle je u danasnjem svetskom i ovdasnjem establismentu prisutan prezir prema "onima neobrazovanima" i onima koji se ne uklapaju u njihove uske okvire demokratije, odnosno onima koji bukvalno zele dogmatski da trasiraju njenu definiciju i njene crte.

Како рекох на оној дискусији о постмодерни, односно прихватио сам већ постојеће мишљење, да је разум у својим дометима ограничен. Ко је проучавао и мало источњачке мудрости, као што је рецимо таоизам, религија достојна једног бесмртника - то зна. Ко није проучавао, никад није касно: http://www.taoism.net/
А о школској образованости имам ја један стари афоризам:
БУДАЛА ЈЕ БУДАЛА СА ИЛИ БЕЗ ШКОЛЕ.

Zarathustra:
Ako pogledamo posteno "primitivni covek" je imao svoj vrlo uskladjen zivot u obredima, obitavanju, radu-odmoru, duhovnom i svetovnom slavljenju imajuci znacajno razvijen registar pojmova, znakova i znacenja (prema Levi-Straussu) i mnogo je manje bio podlozan manipulacijama sa strane , kojima je danas podlozan covek danasnjice u beznadju i monistickom vakuum prostoru NSP jedne super sile, posebno preko medija i bizarne trash kulture, koja se sa nje plasira sa gomilom podkultura koje mlad svete zdravo za gotovo uzima za svoje autenticne kulture i oblike zivota.

Наравно да човек укорењен у својој традицији и природном окружењу се много боље сналази у неким ситуацијама... Сетимо се Цунамија и чињенице да су људи са неких острва који су на нивоу каменог доба остали неповређени. Како? Зашто?
Па поросто - у њиховом сећању живо постоји неки цунами од пре 300 година и они сигурно не би, када виде да се мора повлачи рекли "ово је занимљиво", а кад виде висок талас рекли "баш супер, ајде да ово снимимо"...

Zarathustra:
Prvo ne slazem se uopste da Tajvan treba bilo kako posmatrati odvojeno u odnosu na Kinu i to je jos jedna floskula koja je dosla sa Zapada, a pogotovo iz Amerike. Tajvan nikako i ni u jednom momentu nije bio kulturno teritorija izdvojena od kontinentalne Kine odakle je i potekla Kina, iz Sijana, takodje uvek je bio naseljen Kinezima. Ova odvojenost je proistekla iz potpuno ideoloskih razloga. Stoga, ja licno u potpunosti navijam za ujedinjenje Kine, pa makar to bilo pod, kako ti nazivas "crvenom Kinom" (iako crvena boja je njihova tradicionalna i nema nikakve veze sa komunizmom tamo) !

Наравно
ЈЕДНА ЗЕМЉА ДВА СИСТЕМА
Није битно које је боје мачка, битно је да убија мишеве - ово се односи и на овдашње "антикомунисте".
taireu03.jpg

Персонификација уједињења.

Back