Vase prezime

hm a moje prezime KANGRGA.....kojeg li je ono porekla....mozda sam ja poreklom od mongola....mozda je bio neki vojskovodja KAN grga......kao npr Dzingis -KAN......da li neko zna nesto o nastanku mog prezimena i kako bih nesto mogao vise o tome saznati?

hm a moje prezime KANGRGA.....kojeg li je ono porekla....mozda sam ja poreklom od mongola....mozda je bio neki vojskovodja KAN grga......kao npr Dzingis -KAN......da li neko zna nesto o nastanku mog prezimena i kako bih nesto mogao vise o tome saznati?

Ima tu jedna zanimljiva prica o neobicnim srpskim prezimenima.Tokom Austrougarske aneksije Bosne,vrsena je evidencija stanovnistva,popisi.Da bi Srbi naudili Svabama prijavljivali su nadimke umesto prezimena ili se trudili da kazu sto nezgodnije ili neobicnije ,naravno da to nije bilo njihovo pravo prezime.Ali ne lezi vraze,pedantne Svabe su to sve uredno belezile i upisivale u knjige.Kad je posle bilo potrebno izvaditi neki dokument,ili pak upisati dete u knjigu rodjenih,pisalo je naravno prezime koje si prijavio,pa ma koliko ono bilo "neobicno",Svabama je sve to bilo isto.Nije se moglo menjati,to sto si prijavio "iz sale",ostajalo ti je za pokoljenja.Tako je,verovatno nastalo i tvoje neobicno prezime.Ima ih bas neobicnih i cudnih i danas,cak podsmesljivih.

bila je sala,a svakako sumnjam da je hrvatskog porijekla,vjerovatno vlasko

Ако узмемо у обзир да се Јафетов син звао Јован и да смо ми директни потомци тог Јована, онда је јасно зашто код нас има највише Јована и Јовановића.

Da bas to znaci........
Svako ima pravo na licno svoje nacionalno osecanje, i niko nema pravo da mu to osporava.

A aluzija o Ciganima, iliti Romima nije uopste na mestu.
Znam mnogo Roma koji mnogo vise postuju srpske obicaje, tradiciju od mnogih Srba.

Па могу они да се осећају како хоће али замисли сад да тај циган што се осећа србином, каже ми Срби смо се борили против Турака на косову...
Видиш да твоја дефиниција нације(Француска) не стоји логички.
Или замисли да циган каже: ми срби потомци славног кнеза Лазара...и после тога му сви аплаудирају.Па јел су се цигански преци борили на Косову? Тачно би после тога постао православни Хрват!
Срамота је што се ти цигани које знаш одричу своје културе(која је јако слаба) и присвајају туђу.

Poslednja izmena od moderatora:
Па могу они да се осећају како хоће али замисли сад да тај циган што се осећа србином, каже ми Срби смо се борили против Турака на косову...
Видиш да твоја дефиниција нације(Француска) не стоји логички.
Или замисли да циган каже: ми срби потомци славног кнеза Лазара...и после тога му сви аплаудирају.Па јел су се цигански преци борили на Косову? Тачно би после тога постао православни Хрват!
Срамота је што се ти цигани које знаш одричу своје културе(која је јако слаба) и присвајају туђу.

Samo ne mogu da shvatim zbog cega je uopste bitno da li ce neki Rom da kaze da su se njegovi preci borili na Kosovu?
Mozda i jesu..ti sigurno znas da nisu?
Takodje, obzirom na stalne migracije, na stalno mesanje stanovnistva, skoro sam siguran da mnogo onih koji se smatraju 100000% Srbima imaju manje srpske krvi od mnogih roma odavde......
To brojanje krvnih zrnaca te dovodi i istu ravan sa fasistima, sovinistima, i nema apsolutno nikakvog smisla.

Poslednja izmena od moderatora:

Back