Vase misljenje?

• Začetnik teme Začetnik teme Fibi3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
nisam komp. strucnjak ali nije zakljucano,
ako ja nalepim 800, bude 800, sto znaci da moze,
do pre nekoliko meseci nije ni bilo pravilo vec dobra volja novih clanova da poslusaju savet starih a razlog je bio modemska veza
ne ne
Nisi razumeo.
Skoro je bio upgrade softvera sto ste mogli da vidite i sad je u attachmentu (kao i fotoalbumu) ograniceno na 640. (ako saljes sliku kao attachment) i on automatski vrsi resize na 640.
Ako se salje slika sa nekog drugog servera (recimo imageshack) onda nema ogranicenja i tada moderatori nastupaju pa brisu :D

Generalno ne razumem uopste u cemu je problem.
Ponasate se vrlo razmazeno. Zasto fotka mora da bude u punoj rezoluciji na forumu?
Mislite malo i na one koji nemaju sirokopojasni net i dolaze ovde preko dialup-a.
Zasto neko mora da sibne 3072x2304 na forum? (kad je ionako nece moci videti preko celog ekrana :D )
Postoji thumbnail.
Niko to od vas ne koristi a resilo bi sve probleme.
NA forumu stoji mala slika , svako moze da pristupi a koga zanima klikne na nju i dobije je veliku.
Uostalom evo ga primer.

Vrlo jednostavno i elegentno. A u dnu i pise kolika je velicina da se korisnik moze odluciti da li ce je ucitati ili ne.

Tako da postoje nacini da na forumu bude slika u punoj velicini i punoj rezoluciji .Samo je bitna dobra volja ;)

Poslednja izmena:
vidi tab, korisnici sa dialup-om mogu samo da komentarisu fotke.. a kako ce ih komentarisati ako ih ne vide ? dialup ako imas, mozes samo da sanjas da uploadujes neku fotku na host. treba vise od jednog dana. tako da oni mogu samo da komentarisu i postavljaju pitanja.. a ako postavimo male fotke nece ih ni videti. Ovde se fotografije postavljaju sa razlogom, a to je da ih ljudi vide da komentarisemo kritikujemo... ne posatvljamo eto tako radi reda pa hoe da gleda neka gleda ko nece ne mora. ovo je pdf fotografija i ko ne zeli da gleda fotke i da ih komentarise nema sta da trazi na ovom pdf. mozda avuci malo strogo ali tako je.

pa ok je to, tab što ti predlažeš, znamo mi to svi...niko i ne traži da fotka bude u punoj rezoluciji...već bi mogli malo da napredujemo sa 640 na 900, a da bude veličina manja od 200 kb...razumem kako je dolaziti sa dialup-om, pa svi mi to nekad imali...

ali sustinski opet nista nisi postigao prelaskom sa 640 na 900 osim sto dodatno opterecujes stranicu. Racunica je jednostavna. NA kraju ce stranica biti teska i par megabajta. Ljudi ce je ucitavati po 5 minuta.

Thumbnail elegantno resava problem.
Ja nisam video ni jedan konkretan razlog zasto thumbnail nije dobar ;)

niste mi jasni kakve veze ima ako je fotka max 640 a recimo velicine 300kb i ako je max 900 a velicine 200kb sta se opterecuje sa tim, vidim samo da komplikujete bespotrebno, mislim ovi sa visih nivoa...

Back