Vaše mišljenje o otvaranju odgajivačnice pasa

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Dobro veče.

Zanima me vaše mišljenje i da li je isplativo otvaranje odgajvičnice određene pasmine. Ja sam ljubitelj pasa, imam svog psa o kojem se mnogo brinem i voleo bih da otvorim uzgajivačnicu u Srbiji. Kakva je procedura, da li je uopšte isplativo jer po mojim proračunima treba mi oko 6.000e samo da počnem (da napravim lepo i ugodno boravište za pse, da kupim dva kvalitetna psa za parenje, da platim učlanjenje u kinološko društvo, da pokupujem preparate za štence i ostalo) .
Pošto to nije mali novac, zanimaju me vaša iskustva ukoliko se neko bavi ovom poslom ili poznaje nekog bliskog ko se bavi. Svaka informacija je dobrodošla. Da li se treba upuštati u tako nešto, da li se psi mogu prodati na našem i na stranom tržištu? Koje su mane a koje prednosti ovog posla? Koju pasminu bi mi preporučili da odgajam? i sl...

Unapred zahvalan.

Ne treba ti ni blizu cifre koju si naveo.

Kontaktiraj kinološko društvo koje ti je u blizini i dobićeš informacije.

Koliko se ja sećam registracija odgajivačnice je ispod 200 evra.

Ne vreujem da se tu nešto drastično menjalo.

Sem toga ne moraš da imaš registrovanu odgajivačnicu.

Za rodovnike i uzgojne dozvole je potrebno imati odgajivacnicu ako neko misli da zaista napravi neki posao sa odgajanjem psa. E sada koliko je islativo... Tesko je reci. Stalno se menjaju trendovi koji su psi in, nikada niko nije sigurno koliko ce pasa kuja okotiti i u kom kvalitetu.... Razlicite rase imau razlicite cene... Sve je to subjektivno da li se isplati.

Za rodovnike i uzgojne dozvole je potrebno imati odgajivacnicu ako neko misli da zaista napravi neki posao sa odgajanjem psa. E sada koliko je islativo... Tesko je reci. Stalno se menjaju trendovi koji su psi in, nikada niko nije sigurno koliko ce pasa kuja okotiti i u kom kvalitetu.... Razlicite rase imau razlicite cene... Sve je to subjektivno da li se isplati.
Nije potrebno.
Prijavu legla moze da podnese svaki
vlasnik pozitivno ocenjene kuje uz potvrdu o parenju koji daje vlasnik ocenjenog muzjaka.

Poslednja izmena:
To moze da bude lep Hobi koji zahteva dosta odricanja i ulaganja a sto se zarade tice nije to sigurna investicija koja moze da se isplati na neki jednostavan nacin,Postoje vec dosta uzgajivacnica pasa kod nas i oni su svi povezani i dugo se vec svi poznaju pa je normalno i da saradjuju i razmenjuju iskustva a radi se tu i preko veze.Mislim da svaka roba ima svoje trziste pa tako i taj biznis a kod nas ne verujem da to moze da prodje nesto dobro finansijski Osim jedan lep Hobi.

Back