Vase misljenje na ovo moje iskustvo ?

dzonyds

Početnik
Poruka
1
Ovako jednom mi se desilo sledece,gledao sam slike iz starog albuma i video jednu gde moj otac drzi moju sestru u krilo (inače slikano kod jednog komšije) i bukvalno sam se se sećao tog dogadjaja kao da sam ja bio kod oca u krilu nesto neverovatno i rekao mu "jao secam se ovoga ovo je bilo za novu godinu jel?" on je rekao da jeste ali da ja nisam bio tad rodjen uopste i ovo me je vrlo zainteresovalo,kako je ovo moguce ? inace sestra je od mene starija 2 godine...

Ovako jednom mi se desilo sledece,gledao sam slike iz starog albuma i video jednu gde moj otac drzi moju sestru u krilo (inače slikano kod jednog komšije) i bukvalno sam se se sećao tog dogadjaja kao da sam ja bio kod oca u krilu nesto neverovatno i rekao mu "jao secam se ovoga ovo je bilo za novu godinu jel?" on je rekao da jeste ali da ja nisam bio tad rodjen uopste i ovo me je vrlo zainteresovalo,kako je ovo moguce ? inace sestra je od mene starija 2 godine...
omg ima tamo necega:worth:

Vec si nekad ranije video tu sliku...
ili ste pricali o tome da su se sestra i otac slikli za ng.

Samo si zaboravio.... ali je podsvest prordila, i dosla ti je ta informacija da je za NG.

Ali , ima svasta .... Postoji i vecnost, a ljudski um je tako slab da shvati mnoooogestvri,koje - postoje :eek:

Lazno, pseudosecanje koje se formiralo zbog nekih uzroka. Slicna fora i sa Deja Vu-om - isto kognitivni bug mozga kada mislis da si predvideo dogadjaj, a zapravo se uvek deja vu oseca u trenutku drazi neke koja provocira bug, a nikako da se desi raniej pa da predskaze tacan dogadjaj, a covek ima iluziju da jhe predvideo nesto a zapravo nikada nije, nego tek kada se desi nesto on kaze - E ovo sam znao da ce se desiti pre pola sata - eto ga (pseudo)dokaz a zapravo nema dokaza da je to znao pre poal sata niti ikada nekom kaze o predskazanju i pogodi ga, nego samo dobije LAZAN osecaj da je to odranije znao a zapravo nije.

Mozak je opasna masina koja kao i sve, je sklona greskama. U medicini postoji i stanje npr coveku odseku ruku i posle 10 godina on spava i oseca da ga svrbi odsecena ruka i on se trgne da se pocese i shvati da nema ruku pa se uplasi jao kako me svrbi a nemam ruku????

Mozak je sacuvao te nek stvari koje je upotrebljavao dok je imao ruku i trenutno je osvestio te stvari, ili ih ispitivao da li su jos uvek potrebne za zivot itd itd i tako se neke te "cudne stvari" desavaju.

Za onog ko detaljno poznaje nauku, sve je to nista posedno i nema tu niceg misticnog niti strasnog, senzacionalnog, tako da ne brini se.

- - - - - - - - - -

pa to ti je tamo za misterije

Nije nikako za misterije nego za ovde, za nauku. To je naucna pojava i stanje, i totalno je prosta i objasnjiva, nema tu niceg misterioznog. Mozda za nekog ko se ne bavi time.

Vec si nekad ranije video tu sliku...
ili ste pricali o tome da su se sestra i otac slikli za ng.

Samo si zaboravio.... ali je podsvest prordila, i dosla ti je ta informacija da je za NG.

Ali , ima svasta .... Postoji i vecnost, a ljudski um je tako slab da shvati mnoooogestvri,koje - postoje :eek:

Napravila si 3 zablude u logickom zakljucivanju i za nbi jednu nemas potvrdu i reproducibilan dokaz, metodoloski ispravan.

Ne znas da postoji vecnost.
Ne znas da li ej ljudksi um slab, jak, ovakav ili onakav, nisi neurolog.
"Mnoge stvari" je totalno antinaucni termin koji oznacava sve i nista, a postojanje "mnogih stvari" signalizira na senzacionalsiticke gluposti koje spadaju u teorije zavere, tako da NE POSTOJE, bar dok se ne dokazu. Znaci dok se ne dokazu ne tvrdi da ne postoje, ali ISTO TAKO NE TVRDI I NE IZRICI POZITIVAN STAV DA POSTOJE.

I nema svasta, postoji ono sto postoji i to je sve naucno utemeljeno i ono sto ne postoji i sto postoji samo kao ideja u glavama nekih ljudi.

Back