Ваше дете је жртва насиља у школи, шта ћете урадити?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ali je zato sasvim kul...olajavati ili se to drukcije zove...mozda je..."raspad"
adekvatniji termin?

sto se Branke tice ona se obratila direktoru skole...
i dogodilo se...nista...?
e, sad...da li j epotom trebala zvati i Inspekciju...ja bih zvala, ali ja nisam ona...
samo, to jos uvijek ne... objasnjava ono...nista, odozgo...

pisanje na forumu nije olajavanje. a izraz je uvredljiv, veoma. i podlozan kaznjavanju.
a direktor je..? postavljen partijski? kao i svugde?
ova je drzava prepuna propusta i korupcije, na svim nivoima..zato i jeste nasilje u porastu, nazalost i medju mladima..
a ti ljudi u ucionicama jos se najvise trude..i bore. sa njim i za njih.

pisanje na forumu nije olajavanje. a izraz je uvredljiv, veoma. i podlozan kaznjavanju.
a direktor je..? postavljen partijski? kao i svugde?
ova je drzava prepuna propusta i korupcije, na svim nivoima..zato i jeste nasilje u porastu, nazalost i medju mladima..
a ti ljudi u ucionicama jos se najvise trude..i bore. sa njim i za njih.

aha...
a...izraz "raspad" upotrijebljen za neciju obitelj je...laskav? z:lol:

direktor, nebitno kako je postavljen, je postavljen da radi svoj posao...
zasto ga nije obavio, ako nije...?

no, ako zakljucimo da je on postavljen "partijski" sta da zakljucimo o tim...borcima
s prve linije fronta iz ucionica...posto ih zaposljava i aminuje upravo taj...partijski...direktor...?
elem, ako je tako kao sto ti ovdje rece onda sam ja debelo u pravu
kad kazem da su katedre pune...ljudskog olosa ili kako ih ti zoves "partijskih"...prvoboraca...
sto situaciju cini bas, bas...zjebanom...

aha...
a...izraz "raspad" upotrijebljen za neciju obitelj je...laskav? z:lol:

direktor, nebitno kako je postavljen, je postavljen da radi svoj posao...
zasto ga nije obavio, ako nije...?

no, ako zakljucimo da je on postavljen "partijski" sta da zakljucimo o tim...borcima
s prve linije fronta iz ucionica...posto ih zaposljava i aminuje upravo taj...partijski...direktor...?
elem, ako je tako kao sto ti ovdje rece onda sam ja debelo u pravu
kad kazem da su katedre pune...ljudskog olosa ili kako ih ti zoves "partijskih"...prvoboraca...
sto situaciju cini bas, bas...zjebanom...
to sto pricas je strasno.
prvo, izraz porodica u raspadu je cest izraz za porodicu koja se raspadaz:hm:
drugo, direktori se menjaju posle svakih izbora, a ucitelji i nastavnici rade tu desetine godina..
vredjas celu jednu profesiju. zasto?

to sto pricas je strasno.
prvo, izraz porodica u raspadu je cest izraz za porodicu koja se raspadaz:hm:
drugo, direktori se menjaju posle svakih izbora, a ucitelji i nastavnici rade tu desetine godina..
vredjas celu jednu profesiju. zasto?

ja?

pa ti rece da su direktori partijski kadrovi...?

ja samo napomenuh da te...prosvjetne radnike netko...bira i zaposljava...
tko je taj...neko i po kom to...principu radi?
konkursa...jel to ono kad moje kolege s faksa pozovu skolu
koja je raspisala...konkurs samo da bi im, opet, rekli da oni zapravo vec imaju nekog na tom radnom mjestu....?
po principu...desetina godina...kojima se osim staza osiguravaju i radna mjesta
potomcima...rodjacima...?

zanimljivo...koliko i tvrdnja da se direktori mijenjaju posije svakih izbora...odakle ih...biraju, kad ih mijenjaju?
i da se razumijemo, nikog ja ne vrijedjam...ako je ovo sto si ti ranije napisala, a ja
ovdje...dopunila istina...onda sami sebe degradiraju i vrijedjaju...

mozda je izraz...cest, ali razni...izrazi su cesti...to ih ne...ublazava, nimalo...

"Да не дужим, цела прича је била у томе што је дете хтело да скрене пажњу родитеља који су у распаду..."

nismo se udaljili od teme. tema je dete kao zrtva nasilja. uzasno teska tema, i trazi se krivac
skola kaze krivi su roditelji
roditelji kazu kriva je skola
u ovom slucaju, vragani su nastavnici krivi za sve
a meni nisu
svi smo krivi rekla bih, jer ne umemo da se upoznamo sa osnovnim normama drustva.
sirota striptizeta cije dete niko nije hteo da zastiti.
postoje nacini da se zastiti sopstveno dete. ali sigurno ne pribegavajuci nasilju.

kad sam ja rekla da su nastavnici "krivi za sve"?

ono sto jesam rekla je da je postupak zaposljavanja
nastavnickih kadrova izuzetno los
zato se i ne trebamo cuditi rezultatima...ni u pogledu znanja, ni u pogledu ponasanja...
to nisam rekla prvi put, ovdje, i to je ono sto mislim;

takodjer, pitala sam sta je s poslom skolskih psihologa?
zar nije njihova uloga...savjetodavna...posrednicka...jer, realno, nastavnik
ne moze sve sam niti je za svaku konfliktnu situaciju adekvatno obucen?

Poslednja izmena od moderatora:
Kao da niste isli u skolu i sve ovo videli iz prve ruke.

Svega ovoga je bilo i ranije, uvek je u skolama bilo siledzija, uvek je bilo zrtava. To nema veze ni sa sistemom, ni sa trenutnom situacijom niti sa skolom...toga je uvek bilo i uvek ce biti.

Na kraju. osnovna skola je obavezna, sta se postize izbacivanjem? Siledzija se prebacuje u drugu skolu gde ce naci drugu zrtvu.
Takodje, izlisno je pricati o uzimanju "pravde" u svoje ruke jer onda i vi postajete siledzija, krecete na slabijeg od sebe, kao sto je i taj siledzija krenuo na vase dete, stim sto je ovo jos drasticniji slucaj jer za razliku od tog deteta vi imate svest koja ne bi smela da vam to dopusti.

Situacija je slozena i jedino resenje je aktiviranje roditelja tog problematicnog deteta, psihologa skole i razrednog... nema drugog resenja, ali kako god okenemo sve potice iz kuce pa su i kljucna meta roditelji problematicnog deteta, ako oni nista ne urade, niko ne moze...

Osim da vi "popricate" sa njegovim roditeljima....

jel to ono kad sam pitala zasto olajava roditelje svog djaka i svog djaka po forumu?
posto to jest bio moj prvi post ovdje, a jos uvijek jeste ono sto je napisala...
maestralno, ako si procitala...

zasto nitko nije ragovao jeste pitanje za inspekciju, ali
i srz teme...dakle, zasto nitko nije reagovao...zato sto je Branka..."raspad"? z:lol:
Врагана, а зашто ти није пало на памет да је можда употребила лажна имена?

Ја нпр. никад не употребљавам права имена људи које помињем у постовима, увек измислим име.

imena nisam ni pomenula kao...bitna
ono sto meni najozbiljnije smeta je cinjenica da prosvjetni radnik
tako dozivljava i prenosi situaciju...?
"roditelji su raspad"...dijete privlaci paznju...pa bira njenog sina...
sve lezerno...posprdno...
i tako...sve u svemu, ni truna profesionalnosti, empatije ili bilo cega drugog tu nema...
e, ako su prosvjetni radnici u ovoj zemlji takvi...vecinom...
onda je jasno da smo u problemu...
Ово је спорна реченица:
Да не дужим, цела прича је била у томе што је дете хтело да скрене пажњу родитеља који су у распаду...

Не делим твоје мишљење да се ради о олајавању. Не зато што је Ванда у питању јер би се и мени могло десити да напишем нешто овако, посебно кад покушавам да објасним психолошки аспект понашања неког детета. Јер ово је форум на коме време проводимо у ћаскању и не видим разлог да се не употреби израз који није увредљив већ је жаргонски.
И наравно да бира за пример оно дете које одговара теми побогу.
Па силни психолошки уџбеници су базирани на примерима са личним именима и презименима.
Ево, мој уџбеник из форензичке психологије садржи конкретне случајеве са именом, презименом, свим осталим генералијама особе против које је вођен поступак (провери: аутор- Милан Костић, Форензичка психологија)

Тема је злостављање деце, однос родитеља према томе, надлежних институција...
Ко би могао бољи допринос кроз конкретне случајеве да да од наставника у школи?

И не видим разлог дизања толике фрке буквално ни око чега.

Што се школа тиче, ја ћу ту бити објективна. Као што и за моју браншу говорим да има оних који не знају посао, тако је и у просвети...али тако је и у свим другим институцијама ове државе. То је Кото лепо објаснила.
Међутим, не може се генерализовати.
Нису сви лоши, нису сви ''крш'' и ''шљам'', далеко од тога.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back