Vase dete - fasista

И кад видиш да не можеш, и да на сваку твоју примедбу има 100 одговора, из којих се види да је о тим стварима много размишљао и донео став? На пример, ти везе немаш о Јеврејима или неким појединостима везаним за светски распоред капитала и политичке околности јер о таквим стварима никад ниси ни размишљала, а дете ти (не теби, него хипотетички) зна Протоколе сионских мудраца, Мајн Кампф и Одабрана дела Димитрија Љотића напамет, и још милион других ствари о којима је чатовао са својим друговима са "Стормфронта".

Ако се и сама тим темама ниси озбиљно бавила, па да можеш на аргументован начин да га оповргаваш, не би имала никакве шансе. Или, још горе, да једноставно не жели да те слуша. Наравно, свима њима после неколико година дође "из дупета у главу", али не може бити твоја кривица ако је он својом слободном вољом одабрао шта ће да воли, шта да мрзи и за шта да се занима.
pa ovako.ja sam prvo shvatila da je rec o detetu mladjeg uzrasta (osnovna skola recimo) koje je to boga pitaj gde i kako pokupilo.

naravno,kad su u pitanju deca ne mozes da garantujes da ce ti se dete ponasati po odredjenom sablonu,svi znamo koliko dva deteta istih roditelja mogu da budu razlicita.niti ja imam decu pa da mogu da govorim sa sigurnoscu sta i kako bi bilo.
u sustini,secam se kako su mene moji odgajali i kada bih pravila greske,kako bi reagovali.temperament deteta jeste bitan faktor,ali opet mislim ne i najbitniji.
mislim da detetu treba od malih nogu nametnuti autoritet,u smislu da se zna ko je glavni u kuci i ko mora da se slusa a onda ga usmeravati u zivot,najbolje kako znas i umes,ali ne zabranama i ogranicenjima nego nateravsi ga da sam razmislja kriticki o tome,davati mu cinjenice,pricati sa njim,obrazlagati mu i dopustiti mu da sam dodje do zakljucka,kad si ti vec veci deo posla odradio.i tako godinama posvecivati mu dovoljno vremena da bi mogao da se formira ko licnost.sad ne znam koliko bih volela da mi dete obrazuje stormfront ili nesto slicno,i uopste koliko bih ja bila uspesan roditelj ako bi tako bilo :neutral: u sutini mislim da je od svega najbitnije nauciti dete kako da razmislja,a ne za svaku konkretnu situaciju reci mu da se ponasa na odredjeni nacin.

svakako, ne mogu da garantujem sa sigurnoscu nista kako bih se sama izborila sa tim - ali otprilike sam ja tako vaspitana i nikad mi nije palo na pamet da uzimam misljenja nepoznatih ljudi zdravo za gotovo bez da se zapitam za razloge,povode i cinjenice....

Ma treba ga izbubecati dobro.A i shto ga je mali nazvao Jevrejem.Sam Isusu je bio Jevrej.Treba biti ponosan ako je neko u toj veri.Jevreji su tako radan narod

Jesi li se upitao zasto se hristos bas pojavio medju jevrejima? Jedan vladika mi je dao odgovor - lekar uvek prvo obilazi najteze pacijente. A to je li bio jevrejin ili Palestinac, o tome se da raspravljati.
Ja svoje dete vaspitavam da nikada nikoga ne udari, ni u jednoj prilici prvo, niti da provocira. Ali ako ga neko udari, da mu iskopa oci.
A pedere,da ne zali ni u jednoj prilici, ako su agresivni.
Kakva razlika kod dece da li su jevreji ili ljudi?! Sva deca su ista i to su gluposti. To su Bozija bica. Andjeli.

jelika3eden - Jesi li se upitao zasto se hristos bas pojavio medju jevrejima? Jedan vladika mi je dao odgovor - lekar uvek prvo obilazi najteze pacijente.
naravoučenije - ako hoćeš da razgovaraš o Jevrejima - izbjegavaj vladike.
A to je li bio jevrejin ili Palestinac, o tome se da raspravljati.
Jel' Ti to vladika još nešto rekao ... samo nisi još uvijek spreman da to podijeliš sa nama?

p.s. Dobro što Jevreje pišeš sa malim slovom (to zapravo najviše govori o Tebi), ali što Hristosa malim?
Mogu samo zamisliti šta bi vladika na to rekao.

Da li bi ste se zapitali malo da vam dete dodje sa par rana na glavi, i kaze da se pobio sa deckom iz skole, i mrtav ladan isprica da je on tog decka vredjao zato sto je Jevrejin na sta ga je ovaj ubio od batina.

Da li bi ste se bar malcice zapitali?

Ozbiljno bih se zamislio gde je to moje vaspitanje zakazalo, izdepresirao bih se,
došao bih do zaključka da nisam dovoljno dobar roditelj i da nikada nisam ni trebao da
imam dete, počeo da se emotivno povlačim iz porodice, zadržavao bih se na poslu samo da ne bih išao kući, onda bih jednog dana svratio na piće posle posla, a onda i sledećeg dana, i sledećeg....
jednog dana bih se vratio kući i dok bih skidao mantil osetio bih stravičan bol
, okrenuo bih se i ugledao namrštenog istetoviranog ćelavca, kvarnih zuba i obrijane glave,
iz njegovog daha bi se osećala alkoholna mešavina svakakve brlje, držao bi krvav nož u rukama, koji je upravo izvukao iz mojeg desnog bubrega. Skljokao bih se na pod sa poslednjim trenucima svesti shvatajući da je to moj sin.

a sada ozbiljno:

angažovao bih to dete u praktičnim stvarima (da ne kažem poslovima)
kroz koje bi došlo do zaključka da nije važno koje si vere, nacije i boje kože.
(osim ako nisi političar neke jake države koji bi te faktore mogao da koristi kao
poluge moći i figure na šahovskom polju svetske ekonomije)

Potrudio bih se da prođe kroz neka iskustva koja će mu prirediti šansu da sam zaključi
da je u životu u stvari važno da si pametan, to jest pametniji od drugih.
da kad god naiđe na situaciju da se dva čopora majmuna zakrve na temu vere, rase i nacije,
da se izmakne dok se govna ne istrebe međusobno.

Kad sam bila mala, pet sest, moji su me vodili kao gratis personu na djacke ekskurzije. Secam se da se islo na Plitvicka jezera, i da su devojcice, sesti sedmi razred, vristale celim putem u autobusu: fa, fa, fa fasista, nemoj biti ti...

angažovao bih to dete u praktičnim stvarima (da ne kažem poslovima)
kroz koje bi došlo do zaključka da nije važno koje si vere, nacije i boje kože.

Тиме би му само помогао да се утврди у томе што верује.

Пази, ако се ангажује на "практичним стварима" који имају везе са људима друге боје коже у Србији, може да дође до нових података који му раније нису ни падали на памет.

...zaključka da nije važno koje si vere, nacije i boje kože.
Možda u nekom idiličnom svetu... utopiji... ali u stvarnom životu to je vrlo bitno.
Potrudio bih se da prođe kroz neka iskustva koja će mu prirediti šansu da sam zaključi da je u životu u stvari važno da si pametan, to jest pametniji od drugih.da kad god naiđe na situaciju da se dva čopora majmuna zakrve na temu vere, rase i nacije,
da se izmakne dok se govna ne istrebe međusobno.
Opet ne pali, jer ti uglavnom naebu najviše jer ih kasnije niko neće... jedina varijanta je da zapali za Ameriku, a opet tamo će da bude svedok važnosti boje kože, veroispovesti i nacionalnosti.

To je začaran krug.

Čak i da ne postoji sve to, šta onda?

Navijači Parizana i Vojvodine imaju istu nacionalnost i veroispovest, pa im to ne smeta da se poubijaju međusobno.

Osim jednog forumaša, svi ostali razmišljaju ekstremno plitko. Mi bi mu ovo, mi bi mu ono, zavezali za radijator i izdevetali... strašno.

U ostalom, kakve veze imaju Jevreji sa bilo čim? Koliko ja znam ima ih ~3000 u celoj državi i šansa da naletiš na nekog i da se potučeš sa njim je drastično mala.

U Srbiji Skin pokret (koji nije fašistički nego nacistički - NIKAD ne mešajte ta dva) je uglavnom okrenut protiv Roma, ali i protivh drugih belih, kao što su Hrvati, Bošnjaci i u poslednje vreme Crnogorci itd.

Govoreći o Stormfront pokretu, on je protiv religije i nacionalnosti, kao i podela među belcima... samo što je okrenut protiv ostalih... tako da kad god prelazite Gazelu i gledate Karton City sa mislima "treba ih sve popaliti", a na forumu širite priče o bratstvu i jedinstvu znajte da razmišljate kao prosečan Stormfrontovac.

naravoučenije - ako hoćeš da razgovaraš o Jevrejima - izbjegavaj vladike.

Jel' Ti to vladika još nešto rekao ... samo nisi još uvijek spreman da to podijeliš sa nama?

p.s. Dobro što Jevreje pišeš sa malim slovom (to zapravo najviše govori o Tebi), ali što Hristosa malim?
Mogu samo zamisliti šta bi vladika na to rekao.

Oprostaj za Hrista malim, ne radi mi tastatura, a kod jevreja sam bas pazila.O mestu rodjenja Hrista pisao tako o. Tadej.
Jeste rekao vl. "Ili judaizirana Evropa ili Hrist". Poz.

Jesi li se upitao zasto se hristos bas pojavio medju jevrejima? Jedan vladika mi je dao odgovor - lekar uvek prvo obilazi najteze pacijente. A to je li bio jevrejin ili Palestinac, o tome se da raspravljati.
Ja svoje dete vaspitavam da nikada nikoga ne udari, ni u jednoj prilici prvo, niti da provocira. Ali ako ga neko udari, da mu iskopa oci.
A pedere,da ne zali ni u jednoj prilici, ako su agresivni.
Kakva razlika kod dece da li su jevreji ili ljudi?! Sva deca su ista i to su gluposti. To su Bozija bica. Andjeli.

Da, ovo je baš jedan od postulata Hristovog učenja :roll: (Bože mi oprosti)

Oprostaj za Hrista malim, ne radi mi tastatura, a kod jevreja sam bas pazila.O mestu rodjenja Hrista pisao tako o. Tadej.
Jeste rekao vl. "Ili judaizirana Evropa ili Hrist". Poz.
Ako je to o. Tadej rekao, onda o. Tadeja treba izbjegavati kada se razgovara o Jevrejima, a ako je po njemu ono ("Ili judaizirana Evropa ili Hrist") ključna dilema, onda o. Tadej ima velikih problema, koji su, uzgred budi rečeno, zarazni .., Vi ste npr. gospođo podlegli tom virusu.

p.s. Hristos ne može (ebn tastatura), a Palestinci mogu?

Svakoga ko zagovara ideje superiornosti svoje nacije/rase/vere bih suočio sa
najgorim u toj grupi koju veliča.

Dakle, ako neko smatra da su (smo) Srbi najlepši, najbolji, najvredniji....
onda bih mu priredio putešestvije po delovima zemlje gde se uz ručak podrazumeva crni i beli luk, gde ljudi imaju više prstiju nego zuba, a i to je manje od deset,
gde se na groblju zidaju dnevne sobe za mrtve, a u kupatilima nemaju wc šolju nego pišaju u kadu, gde se momci "love" menstrualnom krvlju u kafi, a pop se ljubi u ruku koja smrdi na penis i testise, i gde svako, ali baš svako ima smrdljiv zadah iz usta.

A ono ruglo ispod gazele, i uopšte zaostalost i neuklopljenost cigana u naše društvo
i posle nekoliko vekova "zajedničkog" života, to više govori o našem društvu i kulturi, nego o njihovoj.

1. Bicu roditelj tek za jedno 12 god. ( po planu :) )
2. Nisam za to da se biju deca ...
ali ... ako bi mi se dete potuklo sa nekim/nekom zato shto je pripadnik druge rase , vere il nacionalnosti ...

znachi ...

OLEShIO BIH GA !!!
p.s. znam da to nije bash pedagoshki , al tek ce tad videti da neshto ne sme :D:D:D !!!
mada cu od pochetka "DRESIRATE ( :) ) " decu da to nerade :) !!!
poz.

Back