Vašar

Za vašare znam od kada znam za sebe. Glasna muzika, baloni, ringišpili, balerina, autodromi i danas su bili na svom mestu, kao i svakog sedmog jula.
Masa naroda.
Najviše je omladine, a bračnih parava sa decom ili dede i babe sa unučićima.
Prodavaca razne fele, prodaje se sve što može da nađe kupca, a među svom tom robom primetio sam lepe male plastične svetleće rogove, baš onakve kakve mislimo da ima đavo.
Kao što rekoh, prodaje se sve što neko kupuje, a ove rogove su masovno kupovale mlade devojke, pa onako doterane sa sve rogovima koji svetle pravo u masu.

Da li su svesne šta rade?
Ne verujem.
Da li misle da je to zabavno?
Verovatno.
Da li znaju koliko su zla svojoj duši nanele?
Nemaju pojma.
Misle da je to obično parče plastike.
E pa drage devojke, niste u pravu. Stavivši ih na svoju glavu vi ste napravili jedan korak prema tami.
Indirekto se tim svojim delom sebe stavili na stranu onoga ko je suprostavljen Bogu, a samim tim i svemu pozitivnom.
Te iste devojke će se jednoga dana pitati zašto ime ne ide dobro u ljubavi ili životu.
Neće se naravno setiti komada plastike koji im je utisnuo svoj nevidljivi znak na mozgu.

Mislte li da preterujem?

54771.jpg
narod.9188.jpg
54771.jpg

Mislte li da preterujem?

Mislim da malo pretjeruješ,Nesho... Ako se plastični rogovi posmatraju kao obični komad plastike,ne vidim tu ništa loše,sasvim je druga stvar ako se ti isti rogovi koriste za neki satanistički obred.... Zašto misliš da običan komad plastike koji je kupljen radi zabave,zezanja,može da nekome nanese zlo,ako se upotrebljava baš za to za šta je i namjenjen,znači za zabavu a ne za nešto loše?

Može biti da sam ja malo staromodan, ali nisam rekao da to parče plastike direktno nanosi štetu.
Da objasnim.
Počeću pitanjem. Znaš li koja je đavolova najveća prevara?
Ubedio je ljude da ne postoji, a one koje nije ubedio da ne postoju smatraju ga manje opasnim nego što on stvarno jeste.
Elem, ti plastični roščići čine u očima onih đavola manje opasnim nego što on stvarno jeste.
Koliko je on opasan?
Mogu ti reći mnogo.
Kako znam?
Znam jer sam video znake njegovog prisustva.
Neka ostane na tome.
Na kraju krajeva svako ima svoj životni put pa neka radi kako želi jer mu je BOG dao slobodnu volju i svako može da bira kome će se carstvu prikloniti.

Back