Za vašare znam od kada znam za sebe. Glasna muzika, baloni, ringišpili, balerina, autodromi i danas su bili na svom mestu, kao i svakog sedmog jula.
Masa naroda.
Najviše je omladine, a bračnih parava sa decom ili dede i babe sa unučićima.
Prodavaca razne fele, prodaje se sve što može da nađe kupca, a među svom tom robom primetio sam lepe male plastične svetleće rogove, baš onakve kakve mislimo da ima đavo.
Kao što rekoh, prodaje se sve što neko kupuje, a ove rogove su masovno kupovale mlade devojke, pa onako doterane sa sve rogovima koji svetle pravo u masu.
Da li su svesne šta rade?
Ne verujem.
Da li misle da je to zabavno?
Verovatno.
Da li znaju koliko su zla svojoj duši nanele?
Nemaju pojma.
Misle da je to obično parče plastike.
E pa drage devojke, niste u pravu. Stavivši ih na svoju glavu vi ste napravili jedan korak prema tami.
Indirekto se tim svojim delom sebe stavili na stranu onoga ko je suprostavljen Bogu, a samim tim i svemu pozitivnom.
Te iste devojke će se jednoga dana pitati zašto ime ne ide dobro u ljubavi ili životu.
Neće se naravno setiti komada plastike koji im je utisnuo svoj nevidljivi znak na mozgu.
Mislte li da preterujem?
Masa naroda.
Najviše je omladine, a bračnih parava sa decom ili dede i babe sa unučićima.
Prodavaca razne fele, prodaje se sve što može da nađe kupca, a među svom tom robom primetio sam lepe male plastične svetleće rogove, baš onakve kakve mislimo da ima đavo.
Kao što rekoh, prodaje se sve što neko kupuje, a ove rogove su masovno kupovale mlade devojke, pa onako doterane sa sve rogovima koji svetle pravo u masu.
Da li su svesne šta rade?
Ne verujem.
Da li misle da je to zabavno?
Verovatno.
Da li znaju koliko su zla svojoj duši nanele?
Nemaju pojma.
Misle da je to obično parče plastike.
E pa drage devojke, niste u pravu. Stavivši ih na svoju glavu vi ste napravili jedan korak prema tami.
Indirekto se tim svojim delom sebe stavili na stranu onoga ko je suprostavljen Bogu, a samim tim i svemu pozitivnom.
Te iste devojke će se jednoga dana pitati zašto ime ne ide dobro u ljubavi ili životu.
Neće se naravno setiti komada plastike koji im je utisnuo svoj nevidljivi znak na mozgu.
Mislte li da preterujem?