Vaš stil

Amaunet

Aktivan član
Poruka
1.245
Koji je vaš omiljeni stil? :)
Evo mog. Luda sam za Britanijom i njihovim malenim cottage stilom.

kinkade_foxgloveCottageB.jpg

callaloo_cottage_bedroom_1.jpg

1678922_cottage-kitchen_xl.jpg

cottage-living-room-l.jpg

ja nemam neki odredjeni stil, uglavnom volim kombinacije vise stilova. ono sto skoro uvek koristim su crno-beli pod i neobicni gipsarski radovi na plafonima. volim boje i sarene enterijere, animal print, neobicnu rasvetu... :lol:

Minimalizam, sta ce mi neshto sto ne koristim? :think:
Dnevna soba - garnitura, stochic, komoda sa muzikom i tv-om. Eventualno nekoliko polica bez nosacha sa sitnicama.
Spavaca soba - krevet i natkasne + jedna fotelja + lampa.
Radna soba - Biblioteka + radni sto + fotelja ili kauch + lampa.

Sve ostalo je pretrpavanje i kasnije je tesko odrzavati cistocu.

ma koliko vas vuklo da naguravate namestaj i kojeshta, suzdrzite se :)

Poslednja izmena:
Ne volim stanove koji su puni k`o sipak svega i svacega, pa cak neko i duplira i triplira belu tehniku! E to ne volim.
I ja volim da zivim u minimalistickom ambijentu, kad bih imala svoj stan i svoja primanja i te kako bih znala kako da ga sredim, ovako kao podstanar - zavezane su mi ruke.

...važno nam je bilo da postavimo dobru stolariju (drvo-hrast/aluminijum na prozorima), hrastovu unutrašnju stolariju i dobar hrastov parket...Ostalo su varijacije na temu...Dosadašnji stil u našoj kući je bio klasičan, sa teškim nameštajem, tepisima, zavesama...sad smo okrenuli priču na minimalizam-samo ono što je neophodno, ravnih i čistih linija, bez zavesa na prozorima ( sem u trpezariji gde nam je neophodno zbog sunca sa zapadne strane) , sa tepisima (koji su u planu:lol:) i biće oni antistatik/antialergik , ništa vuna, ništa teško...)...
Sve u svemu, vodimo se onom devizom: Less is more...;)

Ja vala ne mogu bez zavesa na prozorima, jednobojne bez boje i kraj. U studiju imam venecijanere. Prosle godine dok sam se nesto guzio u kuhinji u gacama da namestim neki kabl a srednjoskolke skoro poispadale kroz prozor na susednoj zgradi.. E neces ga majci, bambus na prozor :mrgreen:

...ja imam venecijanere u dečjim sobama, u starom delu...Ne pružaju sto posto "mrak", naročito leti ,kad sunce iskoči rano...No, nije ni to loše- natera ih da ustanu pre 12...:lol:

I za ovim sam luda ... Grčka, uopšte stil mediterana - prelepo, tradicionalno, jednostavno :)

9.jpg

Španija

offer-houses-countryside-10-and-over-sils-spain-17-12-2008__a304761

Italija

house%20in%20italy%20(2).jpg

Francuska

self-catering-accommodation__a5868

To su samo neki od eksterijera :D ali dovoljno za sada :)

Kada smo renovirali stan Rambuje je bio mala beba za nas...Ipak,nasli smo srednje resenje..Ima modernog namestaja,ima starih bakinih berzera,ima svega.U kupatilu smo takodje pravili kompromis..i tus kabina i djakuzi...Svadjali smo se u tom srovu sa tri tone peska na sredini,arhitekta nam se smejao uz konstataciju da ako preguramo adaptaciju zivecemo srecno do kraja zivota.
Elem,ja jako volim shabby chic..imam gomilu knjiga o enterijeru u tom stilu i sada u vikendici pravim kombinaciju izmedju toga i french style...
Ovako nesto:

Verovatno ima veze sa tim što sam iz srca Šumadije, ranije ne, ali što sam starija i enterijer i eksterijer u šumadijskom stilu mi topi dušu....naravno jednostavan spomenuti stil.....naše šarenice, gipsano posuđe, dunje na ormaru....imam par ćupova moje pokojne bake u kojim je ona držala, mast, sir, džem od šljiva itd....drvene kašike, jedan komplet plitak i dubok tanjir za ručavanje...terakot boje sa koncetričnim krugovima,a unutar njega žute linije (jedan je malo okrnjen)...što se tiče nameštaja nemam ništa, a volela bih da imam.....volim neravne zidove i male prozore tamno braon boje najčešće pravljenih sa sa šest kockica ili malih okana kako se već zove....mada prozori mogu biti i u nekoj drugoj boji... plava ili zelena....avlija ograđena primitivnom šiljastom ogradom....e samo ne volim niske plafone, mada ako su prostorije veće može i to da dođe u obzir....sviđa mi se i crnogorski stil seljačkih kuća oko Podgorice podsećaju na Italiju (Sicilija, film Kum i tako to), ima dosta kamena, debeli unutrašnji zidovi, leti žuta opaljena trava i bodljikavo šiblje oko kuća i puteva, nestašica vode, miriše nar...ma ko' na filmu Lepota poroka...ma sve što nije moderno i vuče na rustiku i rural...

Poslednja izmena:
Stil ko stil nemam .... zavisi za koju namenu šta radim ....

Najbitnije mi je da je kuća u malom brdu, da je visočija od svih drugih i da nema niko iza mene, osim šume, drveća itd.... i da je položaj kuće takav da imaš pogled na sve ... napred ... spavaće sobe posebno :)

Recimo nešto što bi mi bilo samo za odmor, npr spavaća soba, tu bi koristio samo drvo i obične bele zidove, sa ponekom kombinacijom kamena. Ne previše drveta, ali umereno. Neke grede po plafonu, i možda jedan-dva zida lamperija. I ceo enterijer nešto tako slično, samo prirodni materijali :)

Fasada naravno od kamena, mali unutrašnji bazen, zastakljen, sa pogledom na neku dolinu/more :)

Ovako nešto, Hotel Bianca Kolašin, bio sam tamo 3 dana, odmorio sam se ko veliki :)
5.JPG

Stil ko stil nemam .... zavisi za koju namenu šta radim ....

Najbitnije mi je da je kuća u malom brdu, da je visočija od svih drugih i da nema niko iza mene, osim šume, drveća itd.... i da je položaj kuće takav da imaš pogled na sve ... napred ... spavaće sobe posebno :)

Recimo nešto što bi mi bilo samo za odmor, npr spavaća soba, tu bi koristio samo drvo i obične bele zidove, sa ponekom kombinacijom kamena. Ne previše drveta, ali umereno. Neke grede po plafonu, i možda jedan-dva zida lamperija. I ceo enterijer nešto tako slično, samo prirodni materijali :)

Fasada naravno od kamena, mali unutrašnji bazen, zastakljen, sa pogledom na neku dolinu/more :)

Ovako nešto, Hotel Bianca Kolašin, bio sam tamo 3 dana, odmorio sam se ko veliki :)
5.JPG

Jel ovo nesto na Zabljaku?:)

Na to sam i mislila...a iskreno nisam citala to uz samu sliku...slika mi je odmah privukla paznju..
Odlicna Je Bianca...bila sam tamo pre vise godina nesto neposredno posle otvaranja...Pravi odmor, mada za isti novac sam mogla i u Apenine ( ukljucujuci mali soping u Veroni npr!)

Ocu da puknem od muke sto od svih brda u Srbiji, nemam gde da metnem ovako nesto. :(
http://www.********************/images/2008/05/19/future-systems-1_FFUKf_58.jpg
http://www.********************/images/2008/05/19/future-systems_Z6L3J_58.jpg

Nisam sigurna da li je Kina ili Japan i ne bitno....tamo postoje stanovi od pa veličine bračnog kreveta malo možda više....interesantno, al' bre klaustrofobično.......meni je interesantna i ona fotografija sa, da nazovem stambenim objektom na krovu zgrade....živim na potkrovlju i moj krov je ravan, eto meni ideje.....ali ja ne volem modernističko i futurističko.....naravno poštujem tvoj ukus...zato i komentar na tvoje slike....vrlo...vrlo ne obično

Back