Vaš omiljeni muzički period...

U pravu si kraj '80-tih i pocetak '90-tih. To je bilo vreme kada je muzicka produkcija dosegla jedan potpuno novi nivo, kada je MTV bio najbolja televizija na svetu, kada su stariji muzicari i bendovi snimali svoje najbolje albume, a poceo je i da ga tako nazovemo poslednji rok talas. Kada se to zavrsilo sredinom devedesetih, kada je propao MTV, veterani su otisli u penziju, a mladi se okrenuli nekoj levoj muzici... Onda je sve otislo u persun...

80e..90e najgore

Pa ono, ne biramo najbolje i najgore, nego reci koji tebi period u muzici najviše odgovara... Ako ima neki period koji posebno voliš...
Meni se sviđa ta produkcija, iz tog vremena + ovo što Tzar kaže - tu su još uvek stari dobri, a pojavili se i novi dobri. :mrgreen:

Inače, mislim da su muziku krajem '90-ih upropastili kompjuteri - direktno, sa previše elektronike, autotune itd.
I indirektno - piraterija, download sa neta, pa mi deluje kao da se sad prave što zaraznije pesme kako bi se iole nešto prodalo, ali takve pesme se slušaju 3 meseca i nikada više posle toga.
Niko više ne pravi pesme za sva vremena. Al' to je off-topic, neću više o tome...

Rane dvadeste, kod nekih muzicara i 25-6 pa do pocetka 30ih.
Mislim da su to najplodnije (all pun intended) godine za izvodjaca.

Npr. James Blake (21):

i Zomby (nepoznate godine, ali moja pretpostavka na osnovu semplova, referenci... bi bila nekih 24-5):

TOKiMONSTA :heart:

...mada opet, zavisi i od muzickog izraza.

Neki izvodjaci pred sam kraj zivota znaju da iznesu
sjajne stvari i priblize se remek delima koje su snimali
kao mladi, energicni i sta ne.
To je ta kao mudrost koja se otkrije na samom kraju puta
i te fore.
Naravno, to uglavnom budu obrade uz pomoc priznatih
producenata, ipak ko ce sad da pise melodije, tekstove i
sranja kad zadje u 7. deceniju.

Npr. Gil-Scott Heron:

Pa ono, ne biramo najbolje i najgore, nego reci koji tebi period u muzici najviše odgovara... Ako ima neki period koji posebno voliš...
Meni se sviđa ta produkcija, iz tog vremena + ovo što Tzar kaže - tu su još uvek stari dobri, a pojavili se i novi dobri. :mrgreen:

Inače, mislim da su muziku krajem '90-ih upropastili kompjuteri - direktno, sa previše elektronike, autotune itd.
I indirektno - piraterija, download sa neta, pa mi deluje kao da se sad prave što zaraznije pesme kako bi se iole nešto prodalo, ali takve pesme se slušaju 3 meseca i nikada više posle toga.
Niko više ne pravi pesme za sva vremena. Al' to je off-topic, neću više o tome...

Ima toga tona na 80im i disco temama smo postavljali..dance pretezno

Back