Generalno ne volim nove Gaucose ali volim staru generaciju poput Kanidje, Batistute dok je fudbal bio fudbal a ne samo biznis.
E bravo, iskreno ja sam oduvek gotivio Argentince (i Juznoamerikance generalno) jer su oduvek bili specificni, uvek su bili onako malo divlji, temperamentni, srcani, poznati ovako po dugim kosama, lucidnosti, ekscentricnom ponasanju, razuzdanom zivotu van terena i ekscesima, nisu mnogo marili za politicku korektnost ili sta drugi misle o njima a ni prgavost i prljavi potezi im bas nisu bili strani i bili su ovako susta suprotnost recimo Nemcima i ustogljenim Evropljanima, nekako su uvek imali harizmu i taj neki buntovnicki duh i nekako vise su bili kao rock zvezde nego fudbaleri.
Mislim setimo se Kanidje, lik je bio ono doslovno fudbalski Kurt Kobejn, pa jos sa onom dugom kosom, u pocepanim farmerkama i rokerskoj crnoj koznoj jakni, sa Guns N' Roses majicom i kad bi se pojavio bio je zaista kao prava rock zvezda naspram onih fudbalercica u onim nekim smesnim odelcima, lakiranim cipelama i sa kilo gela na glavi i onim frizuricama (mada recimo Mario Stanic koji je jedno vreme igrao sa njim u Benfici mislim kaze da je privatno ovako kul i cak onako vise povucena i mirna osoba).
Inace moji omiljeni argentinski fudbaleri bi bili Maradona (R.I.P.), Kanidja, Batistuta, Martin Palermo i Ernan Krespo , mojih Top 5 i Ariel Ortega kao honorable mention.

Nekako oni su mi "najvise" Argentinci od svih i najvise ih krase te tipicne njihove osobine zbog kojih sam oduvek i voleo Argentince.
A sad sto se tice cisto igrackih kvaliteta i fudbalskih stvari ne mogu a da ne pomenem recimo Huana Sebastijana Verona, Havihera Zanetija i Huana Romana Rikelmea.
E da da, nikako ne smemo zaboraviti ni legendarnog golmana Hermana Burgosa koji inace ima i svoj rock bend, koji je onda direktno nokautirao protivnickog igraca u svom 16-ercu kada se protivnicka ekipa pripremala da izvede korner i kada se 1999. privremeno povukao iz fudbala jer je verovao da ce te godine biti smak sveta kako se suskalo po nekim pricama, bas ono faca je bio.
Nazalost toga danas nema jer danas je sve automatizovano, sve dehumanizovano i sve se odvija sistemski i kao po sinama sve mora da ide i zato nazalost vise nema takvih likova u svetu fudbala, ono cim se neko malo razlikuje od ostalih i cim malo strci i odskace od sablona to se odma surovo kaznjava (sto je paradoksalno jer kao zivimo u svetu nekakve kurceve tolerancije i politicke korektnosti gde se kao satro promovise neka razlicitost i tolerancija) i taj neko odma na startu vec bude sasecen u korenu tj. postaje skrajnut, marginalizovan i nepozeljan jer jednostavno u surovom profesionalizmu nema vise mesta za takve i zato ja iskreno sve manje i gledam fudbal (pogotovo evropski) i sve manje mi je interesantan (realno da je u vreme dok sam ja bio klinac fudbal bio ovo sto je danas verovatno nikad ne bi postao neki zagrizeni fudbalski fan nit bi me fudbal interesovao previse).