Vaš favorit

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ko je vas favorit i zasto ?

1.Tesla

2.Ajnštajn

3.Njutn

4.Hoking
Moj favorit je covek koji je otkrio lek penicilin.Do otkrica penicilina,umirali su milioni ljudi od banalnog zapaljena pluca,koje se brzo pretvaralo u TBC.
Bracni parovi,pre otkrica ovog leka,od desetoro dece,umiralo je osam devetoro.Zato je moj favorit,Ser Aleksandar Fleming pronalazac penicilina.!!!

Njutn i Tesla.Ajnstajn mi se gadi zbog te atomske bombe koju je napravio amerima,a Hoking je od svakog uzimao po malo,pa probao da napravi nesto,ali mu je to slabo islo za rukom.Stavio sam prvo Njutn,zbog vremena u kome je ziveo.Inace Tesla je neprevazidjeni um.Steta sto nije mogao da zivi jos jedan zivot i da je bio malo vise pri parama da moze da dokaze te svoje izume i krocenje te munje.Kako je rekao da od nje jedne bi mogla cela Amerika da se osvetli celih godinu dana.

Zasto moram da se izjasnim,samo za jednog od cetvorice,koje ste vi naznacili.Ja smatram Aleksandra Fleminga,za najveceg,po mom misljenju.
A vi po svom starom obicaju,izbrisite moj izbor...znate koliko cete da me "nasekirate".

Nr1. Newton

Nr2. Tesla, prvenstveno inovator, po mom mišljenju. Mislim da je bio dobar preduzetnik, sposoban da pridobije investitore. Bez obzira što se nije ostvario u podpunosti.

Inače nauka bez praktične primjene i objašnjenja je ko filozofija, može da bude a i ne mora.

Ko je vas favorit i zasto ?

1.Tesla

2.Ajnštajn

3.Njutn

4.Hoking
Po meni,po mom misljenju,najveci covek koji je moj favorit,je Ser Aleksandar Fleming,pronalazac penicilina.Do pronalaska tog epohalnog leka,ljudi su
umirali,od banalnog zapaljenja pluca,koje se skoro redovno pretvaralo u tuberkulozu.Do pronalaska tog cudesnog leka,u porodicama su deca umirala
masovno.Samo nas veliki literata,Zmaj Jovan Jovanovic,napisao je pesmu "djulici iuveoci",jer mu je od TBC-a umrlo sestoro dece.!

Back