Vaš desktop

Marko_smt

Aktivan član
Poruka
1.083
Uvek me je zanimalo kako ostali personalizuju svoj desktop.
Možda dobijemo neke nove ideje.
Kod mene je relativno jednostavno.
Linux desktop neću deliti jer korisim default pozadinu i par aplikacija.

Untitled.jpg

Moj desktop na poslu je sa wallpaperom fotografija iz Srbije i 4-5 ikonica (ne koristim aplikacije, koristim softwerske pakete) a radi na w11 ( za napomenu za linuxase: software na kom zaradjujem leba, evo vec 2 decenije, radi na win, na linuxu ne). Kuci nemam klasican racunar sem surfacea, tu su instalisane sve zezalice od aplikacija (za komunikaciju sirom sveta), za obradu fotografija i filmova, office i to je to. Desktop nisam dirao, samo sam izbacio 15-20 ikonica aplikacija koje koristim.
A ovo kucam sa telefona, sa iOSa.

Која разлика?
Razlika je sto recimo u Adobe (Ili Autodesk) paketu imas 7-8 aplikacija, razlika je sto su te aplikacije medjusobno integrisane ili podrzane u najmanju ruku pa ne moram da ostavljam 8 ikonica na desktopu za svaku aplikaciju. A stvarna razlika je zato sto su ono sto ti zoves aplikacijama znatno manje slozene od "aplikacije" tipa Ilustrator, Maya, Autocad ili Staad tj one u sebi imaju aplikacije. Na to sam mislio.

Poslednja izmena:
Nekad sam koristio Redshift ali je vremenom rumenilo i zatamnjivanje počelo da zamara oči, tako da uveče i kad je manje svetlo koristim tamniji wall i teme...

a preko dana i dok je svetlo, svetliji wall i temu...

...alternaciju obavljam gestom miša. Linux Mint Mate

Back