Varanje

gost 213266

Domaćin
Poruka
3.903
Sta mislite o ovome, zasto ljudi ovo rade, koji su razlozi po vasem misljenju?
Da li ste nekada nekoga prevarili i zasto?
Ja osudjujem varanje, ma kakav god razlog i izgovor za to bio, pa budimo ljudi, ako vec ne zelimo da budemo sa nekim, necemo ga ni praviti budalom, zasto jednostavno ne raskrstimo onda sa tom osobom, ne kazemo kako jeste?
Ali dobro, zasto bi tako, bolje je povrediti nekoga, pa tek onda kad se to otkrije, onda se raskrscava sa tim. :ljubomoran:
I ne razumem to, kakva je to potreba da varas nekoga ako ga zaista volis? Onda je i to bila cista laz, zar ne?
Posle nekoliko meseci, godina provedenih sa nekim, upustas se u neke veze na jedno vece i da ne kazem, ko zna sta jos.
Nikad mi nece biti jasno zasto se to desava, i cemu takva potreba? I zasto je u ovo vreme sex postao vazniji od ljubavi, lakse mozes naci nekoga ko ce pristati na sex, nego nekoga ko bi bio sa tobom iskljucivo zbog ljubavi i bez ikakve koristi.
Naravno, protiv seksa u vezi nemam nista protiv, to je sasvim normalno, ali naravno da se sama veza ne svodi iskljucivo na to.
Ili se meni cini, ili situacija po pitanju svega toga postaje sve gora, kako vreme prolazi sve je cudnije, i gube se prave vrednosti.

ma shta znam ionako na kraju umresh

Pa to znam, znam i za to da je zivot jedan, da ga treba maksimalno iskoristiti, ali sam i dalje covek, ne zivotinja, po tome covek treba da se razlikuje, zar ne? :)
To nikako nije razlog da povredimo nekoga, zasto uvek sve mora na tezi nacin. :dontunderstand:
Zivis i umres, i sa tim zavrsavas ovozemaljski zivot, ali je sustina svega toga da u tom zivotu budes covek, i da ostane secanje na tebe po necemu dobrom, svrha ovog zivota nikako nije to da zivis i na kraju umres, i to verovatno ima neki cilj, zbog cega bi inace postojali. :)

Poslednja izmena:
Pa ima...Eto,najvise volis visnje,ali jednoga dana pozelis i jagode,iako imas na stolu punu ciniju visanja.Tako je to i sa prevarom i njenim razlozima.

Ali zasto sve to nekome radimo iza ledja, zasto onda ne kazemo da ne mozemo vise sa tom osobom i cao, a ne da neko ima zabludu o vama i vezi kako je sve savrseno. I kad se to sazna, sok, tj. sve zavisi, nekoga verovatno i ne potrese, ali ima nekoga sigurno kome je jako stalo i ko je verovao toj osobi, a sta je dobio zauzvrat?
Ali sve to stoji sto si rekla, slazem se, ali pre toga raskristis sa osobom kojom si u vezi, ako ne mozes prebroditi iskusenje.

Ali da ih istinski volimo, onda bi prebrodili to iskusenje.
A zbog tog iskusenja neko mora patiti.
A iste te osobe koje varaju, kada bi se to njima desilo, bile bi povredjene i besne, bilo bi tu svakakvih osecanja.

I to je tacno,ali to nije tema.Pitao si sta su razlozi a ne da li treba varati ili ne.

Ali ne mogu, takav sam, tesko mi je da napravim takvu promenu i dopustim nesto takvo sebi, nije mi moralno.
Konzervativac sam, svaka promena mi tesko pada

Nije to promena, ali ok.

Inace, varanje nije fizicki cin, nego mentalni. Ako je u pitanju samo i iskljucivo neko fizicko izivljavanje, onda samo neko ko je tezak egoista i tupson to ne moze da oprosti svom najboljom prijatelju i zivotnom partneru. Ako nije u pitanju samo to, onda je to kompleksna prica i zavisi od situacije do situacije.

Nije to promena, ali ok.

Inace, varanje nije fizicki cin, nego mentalni. Ako je u pitanju samo i iskljucivo neko fizicko izivljavanje, onda samo neko ko je tezak egoista i tupson to ne moze da oprosti svom najboljom prijatelju i zivotnom partneru. Ako nije u pitanju samo to, onda je to kompleksna prica i zavisi od situacije do situacije.

Naravno, zato i kazem da je diskutabilno, zavisi kako ko posmatra stvari.
Prevara svakako moze biti i na samom mentalnom nivou, slazem se.
A sto se tice oprastanja, ne verujem da bih nesto takvo mogao da oprostim, sto iz straha da se opet ne nastavi, sto zbog ponosa nazalost.
Nekome da pruzim poverenje, a taj isti to iskoristi, ako mene pitas, to nije u redu.

:think: ipak na kraju svega najvise volimo sebi da ugodimo....neki ljudi ne povezuju ljubav i privrzenost sa vernoscu a i ne pada im tesko da lazu i zive dvostruke zivote....svoje potrebe stavljaju iznad svega.....

Sta mislite o ovome, zasto ljudi ovo rade, koji su razlozi po vasem misljenju?
Da li ste nekada nekoga prevarili i zasto?
Ja osudjujem varanje, ma kakav god razlog i izgovor za to bio, pa budimo ljudi, ako vec ne zelimo da budemo sa nekim, necemo ga ni praviti budalom, zasto jednostavno ne raskrstimo onda sa tom osobom, ne kazemo kako jeste?
Ali dobro, zasto bi tako, bolje je povrediti nekoga, pa tek onda kad se to otkrije, onda se raskrscava sa tim. :ljubomoran:
I ne razumem to, kakva je to potreba da varas nekoga ako ga zaista volis? Onda je i to bila cista laz, zar ne?
Posle nekoliko meseci, godina provedenih sa nekim, upustas se u neke veze na jedno vece i da ne kazem, ko zna sta jos.
Nikad mi nece biti jasno zasto se to desava, i cemu takva potreba? I zasto je u ovo vreme sex postao vazniji od ljubavi, lakse mozes naci nekoga ko ce pristati na sex, nego nekoga ko bi bio sa tobom iskljucivo zbog ljubavi i bez ikakve koristi.
Naravno, protiv seksa u vezi nemam nista protiv, to je sasvim normalno, ali naravno da se sama veza ne svodi iskljucivo na to.
Ili se meni cini, ili situacija po pitanju svega toga postaje sve gora, kako vreme prolazi sve je cudnije, i gube se prave vrednosti.
pa evo sace ti bide jasno miki sine..naviknemo na jednu osobu al nam dosadi..i onda malo sexica avanturice trazimo u drugoj..a ovu prvu ne ostavljamo jer je sigurica i volimo je na druge nacine..a mozda i dobro kuva

pa evo sace ti bide jasno miki sine..naviknemo na jednu osobu al nam dosadi..i onda malo sexica avanturice trazimo u drugoj..a ovu prvu ne ostavljamo jer je sigurica i volimo je na druge nacine..a mozda i dobro kuva

nije samo to, nego znas da nema buducnosti znas da te ne voli iako prica pricice ko i sve a jasno ti je da gleda samo sebe ,ali kao primas se klimas glavom i taslacis boli te uvo sta misli prica radi, jasno ti je da nije prava za kucu trazi se i dalje naravno ne varas nju sexualno ja nijednu nisam varao ali cim me ne voli ne moze da mi prebaci iko da sam djubre slobodan sam da jurim i dalje moze ona zove to kako oce to je kres sxema, i obavezno flertujes koju god naleti naravno tada si najjaci kad imas ribu bolje si raspolozen mirises na sex lakse ide sa muvanjem drugih nego kad si sam , i tako ides dalje lozis neku novu i ispitujes kakva je ako ti se cini boljom sve manje bivsu zoves i kad pocnu izlasci pripremas teren da ovu otkacis.

Nisam neki puritanac po tom pitanju mada ja licno nikada nisam to uradila... Ima ljudi koji imaju jaci libido od svog partnera i treba im veca kolicina seksa... Pa svrljnu sa strane...

Ali ono sto mi nikada nece biti jasno jesu partneri koji znaju da ih ovaj drugi vara nasiroko i naveliko i ostaju u takvoj vezi. I naravno prebacuju svom partneru da je ovakav i onakav ali ga se drze kao pijan plota.

Kad o svemu ovome pricam mislim i na muskarce i na zene.

Једном не знам кога су питали зашто вара, одговорили су "зато што нам се може", то би ти био реалан одговор..

Vara onaj koji ne zna sta hoce, u tome je cela mudrost.
Hoce
s slobodu? Nemoj se vezivati.
Hoce
s vezu (bracnu ili vanbracnu)? Budi u njoj, dok zelis, kad pocne da te gusi idi.
Ne moze oboje.

Back