Vapaj-mestana-poplavljenog-Majdanpeka-Hoce-li-neko-da-nam-pomogne

Denacifikator88

Aktivan član
Poruka
1.590
Vapaj meštana poplavljenog Majdanpeka: Hoće li neko da nam pomogne?!

Nekoliko desetina kuća u selu Debeli Lug nadomak Majdanpeka je pod vodom. Kiša koja u ovom kraju neprestano pada, prouzrokovala je prolivanje reke Pek.

-Ne pamtim kad je bilo ovako, ovo je strasno. Reka se izlila iz svog korita u toku noći i zatekla nas je nespremne. Poplavljene su nam oranice, ali i mnogo kuća u selu – priča Dobrivoje Kušlić.

Vodena bujica u potpunosti je poplavila kuću Svetolika i Stane Cajkić iz dela sela Debeli Lug pored glavne železničke stanice Majdanpek.

-Kuća je u potpunosti poplavljena, i ovo nije prvi put. Svake godine se meni dešava ovakav problem. Hoće li neko da dođe da nam pomogne i da napokon sredi korito reke koje se stalno izliva – kaže Svetolik Cajkić.
460399_majdanpek-popolavljene-kuce-u-debelom-lugu-foto-i.-popovic-6_f.jpg

Prema zvaničnim informacijama štaba za vanredne situacije u opštine Majdanpek veći deo opštine pod vodom.
460400_majdanpek-popolavljene-kuce-u-debelom-lugu-foto-i.-popovic-5_f.jpg

-Pod vodom je nekoliko sela u našom opštini. Upravo se jedan deo predstavnika opštine vratio sa terena iz Rudne Glave, gde smo pomagali meštanima da spasu stoku. Obilazimo sve poplavljene terene, i pomoćićemo najugroženijima – kaže Dejan Škorić, pomoćnik predsednika opštine Majdanpek.

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/459...ljenog-Majdanpeka-Hoce-li-neko-da-nam-pomogne

Vapaj meštana poplavljenog Majdanpeka: Hoće li neko da nam pomogne?!

Nekoliko desetina kuća u selu Debeli Lug nadomak Majdanpeka je pod vodom. Kiša koja u ovom kraju neprestano pada, prouzrokovala je prolivanje reke Pek.

-Ne pamtim kad je bilo ovako, ovo je strasno. Reka se izlila iz svog korita u toku noći i zatekla nas je nespremne. Poplavljene su nam oranice, ali i mnogo kuća u selu – priča Dobrivoje Kušlić.

Vodena bujica u potpunosti je poplavila kuću Svetolika i Stane Cajkić iz dela sela Debeli Lug pored glavne železničke stanice Majdanpek.

-Kuća je u potpunosti poplavljena, i ovo nije prvi put. Svake godine se meni dešava ovakav problem. Hoće li neko da dođe da nam pomogne i da napokon sredi korito reke koje se stalno izliva – kaže Svetolik Cajkić.
460399_majdanpek-popolavljene-kuce-u-debelom-lugu-foto-i.-popovic-6_f.jpg

Prema zvaničnim informacijama štaba za vanredne situacije u opštine Majdanpek veći deo opštine pod vodom.
460400_majdanpek-popolavljene-kuce-u-debelom-lugu-foto-i.-popovic-5_f.jpg

-Pod vodom je nekoliko sela u našom opštini. Upravo se jedan deo predstavnika opštine vratio sa terena iz Rudne Glave, gde smo pomagali meštanima da spasu stoku. Obilazimo sve poplavljene terene, i pomoćićemo najugroženijima – kaže Dejan Škorić, pomoćnik predsednika opštine Majdanpek.

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/459...ljenog-Majdanpeka-Hoce-li-neko-da-nam-pomogne

Sta inace radi taj stab za vanredne situacije, osim sto konstatuje cinjenicno stanje?

U Prokuplju dete odnela nabujala reka!

U trenutku dok je grupa Roma sakupljala drva iz reke, jedno dete je upalo u vodu i odmah ga je prekrila voda. Uz veliki napor su ga izvukli uz pomoć motke koja im je služila za izvlaćenje drva iz nabujale Toplice
Reka-Toplica-dete-spasavanje-2.jpg

Desetogodišnji romski dečak umalo nije stradao kada ga je sa obale Toplice odnela nabujala reka.

Do incidenta je došlo nedaleko do prokupačkog romskog naselja, dok je grupa Roma među kojima je bilo i dece vadila drva iz reke. U jednom trenutku mališan se približio vodi, okliznuo i pao u nju, a ona je počela da ga nosi nizvodno.
Reka-Toplica-dete-spasavanje-1.jpg

Odmah su dotrčali Romi i uz veliki napor ga izvukli uz pomoć motke koja im je služila za izvlaćenje drva iz nabujale reke.

- Prolazio sam mostom i baš sam upozorio Rome koji su sakupljanli drva iz reke da paze na decu, koje je u tom trenutku bilo mnogo na keju reka i koja su sa odraslima izvlačila drva iz nabujale reke. U tom trenutku jedno dete je upalo u vodu i odmah ga je prekrila voda. U sledećem trenutku mu se videla samo glava. Počelo je da doziva u pomoć, a ostali Romi koji su se tu našli trčali su nizvodno i pokušavali da ga uhvate granom koja im služi da iz vode izvudu drvo – priča svedok Slaviša Dojčinović, koji se u tom trenutku nalazio na mostu koji je blizu mesta gde je dete upalo u vodu.

http://www.telegraf.rs/vesti/1037377-u-prokuplju-dete-odnela-nabujala-reka-foto

Gde su Dveri,Obraz,radikali...dok narod nam se davi?:evil:

Jastrebačka kataklizma: Ovde je juče bilo zarobljeno 50 đaka

Pedesetak učenika kruševačke gimnazije bilo je juče zarobljeno na planini Jastrebac zbog odrona zemlje na putu.
460578_1026539210152355191864861343934412424243349  7o_f.jpg

Oni su sinoć bezbedno stigli u Kruševac, a sa Jastrepca su spaseni zahvaljujući članovima odeljenja za vanredne situacije, vatrogascima, šumarima, profesorima i dobrovoljcima.

Jedan od dobrovoljaca bio je i fotograf Veroljub Milovanović iz Kruševca koji se na planinu juče uputio da pomogne roditeljima koji tamo žive, a ostali su bez struje.
460577_1026221610152355097729861459387266946246092  4n_ff.jpg

- Imam kuću na Jastrepcu kod planinarskog doma, roditelji su mi javili da se desilo nešto u vezi sa rušenjem puta, ali je veza bila loša, zato što je prekinut optički kabl od mobilne antene i nisam ih najbolje razumeo, pa sam se sam uputio tamo - kaže Milovanović za "Blic".

Prizor na koji je naišao bio je, kako sam kaže, u najmanju ruku kataklizmičan.
460574_1025544210152356839029861261820776735398637  6o_f.jpg

Ništa slično pre nisam video - i dalje je pod utiskom ovaj fotograf, koji je juče iskoristio priliku da svojim objektivom dokumentuje situaciju na Jastrepcu.

Put ka Jastrepcu od juče praktično više ne postoji, jer odron nije mogao biti saniran. “Put je presečen na dva mesta, a na njemu je provalija široka 50 metara”.

Back