Vapaj: kako štedeti?

Dobro primećeno. Organizujem, ali ne plaćam. Priznaj, VEEELIKA razlika. Ova zemlja je stvarno puna malicioznih. Ja nekako, valjda polazeći od sebe, nikad ne pomislim, onako "na prvu loptu", da neko laže, da se folira...
A da si lepo pitao/la, u (ne)skladu sa svoim nickom, rekla bih iskreno da mi je plata 17.000 dinara (što rekao/napisao neko napred, i slovima: semanaest hiljada dinara!) i da se ta proslava pravi zbog rođendana jedne od devojčica (15 god) i povratka nje i njene mame iz inostranstva. Izgleda, forever. E zato, ta mama časti. Svoje i prijatelje svoje ćerke.
Dakle, kako štedeti?
Najpre, na nivou uštede u samom domaćinstvu. Mesiti hleb (na OVOLIKU struju), kupovati? Banka? Slamarica? Vratiti se pletivu? Preseliti se van grada, imati bašticu...? To su neka razmišljanja simpa za postovanje, isn't it?

Uošte nije bilo maliciozno, skroz me nisi razumela... pre mi je bilo simpatično, zato sam ti i poslala poljubac... nema veze...

predjite na vegetarijansku ishranu - ustedecete zdravlje :)
castite se samo kad necim odredjenim zasluzite - ustedecete vreme:)
kupujte akcije provereno uspesnih firmi - imacete veci prihod nego kamatu u banci
ili jednostavno dajte pare meni - ustedecete na razmisljanju i nece propasti :D

Tja, što se tiče nekretnine, ja (nasledila nešto novca) kupila mali stančić i izdajem ga više od deset godina.. izračunala sam, još četiriri godine, i dođe mi stan džabe.... :)

Mada, bolje je praviti novac, nego "otkidati od usta" pa ne živeti ni u mladosti ni u starosti.

Ipak, kad čovek dođe u godine kad nije više ili sposoban da radi, ili prosto niko i neće da mu da posao, najčešće ni zdravstveno nije u idealnom stanju, pa je dobro da ima pristojne prihode, tek da može da plati da ga neko posluži, eventualno lečenje, banju,i da ne mora da živi ispod ljudskog dostojanstva.

Uglavnom sve se svodi na: "pametno trošiti i pametno ulagati" - pa sad budi pametan u našoj zemlji... :(

U situacijama kao što je naša, to "pametno" bi verovatno trebalo da bude nešto atipično, čega se još nije niko setio, a potrebno je ljudima i moglo bi imati prođu. U svakom skučaju, nema ništa bez ulaganja, što rada, što novca, a nema "preko noći", osim na lutriji.:)

Neko gore reči da budemo vegetarijanci. Slažem se, mada, sasvim se lepo uštedi na lekovima kad se posti, onako pravoslavno, sreda i petak i ostali duži postovi.
U akcije ne mogu da ulažem kad nit' imam para, nit se ama ič razumem u iste. Ne mogu to da skapiram.
Mogu da šteduckam, da stavljam sa strane. Na nivou od šest meseci skupi se za bolje cipele. Ali, naravno, tad je taman vreme za registraciju kola, na primer. I mogu ono što dođu kući (oni iz osiguranja) pa ti sve nacrtaju. I to me ubediše, eto priznajem. I sad bih da podelim ushićenje : )

Back