ВАНУАТУ - НАЈСРЕЋНИЈА ЗЕМЉА

jomini:
Sila Boga ne moli. :lol:

manraylarmestearsqx9.jpg

Најсрећнија земља је Румунија. Ушла у "Европу" цене прате колико -толико стандард држављана............, а Румунке се и даље крешу за мале паре (две червене за неупућене).Неће да дижу цену да их не "убије малер".........

Лаку ноћ !

zezanje... :D
gledao sam nekoliko emisija o njima i slicnim domorocima...umirao sam od smeha

nema struje,telefona...ono sto ulove jedu,skupljaju sumske plodove ...luk ,strela.koplje...
zene rmbaju po ceo dan,a ''ratnici'' satro idu u lov i vracaju se sa 2..ma manje pticice nisam video u zivotu...vrabac je duplo veci :lol:
oni dolaze ''umorni'' iz lova...izvale se na livadu i prepricavaju kako je bilo u lovu :lol:
jedan ustaje i kaze kamermanu da ide u ''garden'' :lol: ...to im znaci da idu da vataju neku usamljenu(posto zena u selu ima skoro duplo vise)
kad padne sunce,svi posedeaju(samo muskarci)) i piju ''kavu''(neki alkohol,droga?)..prave je od nekog bilja i posle 5-6 casa,..svi popadaju u nesvest

sutra ista prica,zene kuvaju,peru,ciste..a muskarci igraju fudbal sa susednim selom...mislim,teren je 200 m u duzinu, sirina neogranicena,a fudbaleri bosi
...i opet se posle, izvale na ledinu i prepricavaju sta je bilo ...pa uvece opet ''kava''..''garden''....

realno..nije tako lose biti ''lovac'' tamo..i ziveti u najsrecnijoj zemlji na svetu.
bar,bi se muskarci slozili :wink:

Strela:
Шта мислите где бисмо ми били на овој ранг листи срећних земаља?

Ако је судећи по мени, веома високо.
Посебно сам срећан од поноћи. Испалио сам ватромет кад је почела изборна тишина. Вала сви сте ми се попели на врх планине...
Ето да видимо да срећу не носи оно што либерална теорија мисли да је срећа. Нити је демократија само везана за изборе и парламент, а ни слобода није само слобода да се бира и да те неко не угрожава по политичкој и изведеној линији. Слобода је и прошетати се парком у поноћ а да те немаш страха да ће те неко напасти/опљачкати. Демократија је и тамо где радиш да те неко нешто пита.
И наравно, клима у свему има пресудну улогу. Ипак је главно оно што долази од Бога.

Strela:
Судећи по индексу који је саставила британска НОВА ЕКОНОМСКА ФОНДАЦИЈА, ако желите да уживате у животу, преселите се на мало пацифичко острво ВАНУАТУ,
а размислите и о КОЛУМБИЈИ. Лондонски "Гардијан", како преноси Би-Би-Си на српском, данас објављује тај индекс по коме су управо Вануату и Колумбија заузели прво и друго место на листи која је састављена узимајући у обзир

ЖИВОТНИ ВЕК, ЗАДОВОЉСТВО СТАНОВНИКА и ЕКОЛОШКЕ КРИТЕРИЈУМЕ.

"Битлси" су нам, пише "Гардијан", рекли да се новцем не може купити љубав, а
сада нам економисти кажу да се не може купити ни срећа. Само тако може се објаснити чињеница да је на ранг-листи СРЕЋНИХ ЗЕМАЉА - КУБА шеста, док
чланице Групе 8 таворе при дну - Русија је од укупно 178 наведених држава на
172, САД на 150. а Француска 128. месту. Британија је заузела 108. место испред Лаоса, али иза Либије.
Ovi i ostrva prodaju? :-( I to kakva.....
south%20pacific%20island%20vanuatu.jpg

Back