Vanredno skolovanje

• Začetnik teme Začetnik teme Nikbg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nikbg

Obećava
Poruka
54
Pozdrav svima. Ovako: Ja i drug smo zavrsili istu,skolu isti smer,ali je on u 3. godini preso na vanredno skolovanje. Zavrsio je pre mene godinu dana. . Hocemo zajedno da konkurisemo na visu. Da li ce on moci da upise ili nema veze to sto je zavrsio vanredno ? Hvala unapred

Nema veze da li je srednja skola zavrsena redovno ili vanredno ukoliko imate odgovarajuci stepen strucne spre,e, a cini mi se (mada nisam siguran) da vam treba 4. stepen odn. cetvorogodisnja skola za upis vise skole (ali mozda gresim). Medjutim redovno i vanredno skolovanje je kod nas izjednaceno i tu nema razlike.

Nema veze da li je srednja skola zavrsena redovno ili vanredno ukoliko imate odgovarajuci stepen strucne spre,e, a cini mi se (mada nisam siguran) da vam treba 4. stepen odn. cetvorogodisnja skola za upis vise skole (ali mozda gresim). Medjutim redovno i vanredno skolovanje je kod nas izjednaceno i tu nema razlike.

Da,jeste,4. stepen. Hvala

Sve je to ok. Ali npr. Zavrsi neko osnovnu skolu,pa krene vanredno u srednju i zavrsi 2 godine pre svoje generacije i ona moze da upise fax 2 godine ranije ? Jeste da nece imati predznanje za fax,ali fakticki to je moguce ? Omg

Sve je to ok. Ali npr. Zavrsi neko osnovnu skolu,pa krene vanredno u srednju i zavrsi 2 godine pre svoje generacije i ona moze da upise fax 2 godine ranije ? Jeste da nece imati predznanje za fax,ali fakticki to je moguce ? Omg

Imala sam jednu drugaricu koja je išla vanredno i koja mi je tada rekla da za jednu kalendarsku godinu, "samo" jednu godinu možeš da daš...Sad ne znam da li se zakon menjao od tada, to je bilo pre par godina...

Evo posto je u pitanju vanredno skolovanje, necu da zapocinjem novu temu vec samo da pitam. Okinuo sam 2. godinu opste gimnazije, sad idem opet u 2., tj ponavljam razred, jer nisam htio da prelazim u drugu sk. Pitanje glasi: da li mogu nakon sto zavrsim 2. razred, da polazem vanredno 3. i da idem 4. godinu sa svojom generacijom?

Teorijski je moguće, ali užasno teško, biće tu dosta odricanja. :think:
Bolje će biti da sad nabudžiš prosek, gradivo će ti biti dosta poznato. A za generaciju, ybg, ne znam šta bi ti rekao.
Mada kada odeš na faks taj odnos generacija se lako gubi, uprkos bolonji.

Evo posto je u pitanju vanredno skolovanje, necu da zapocinjem novu temu vec samo da pitam. Okinuo sam 2. godinu opste gimnazije, sad idem opet u 2., tj ponavljam razred, jer nisam htio da prelazim u drugu sk. Pitanje glasi: da li mogu nakon sto zavrsim 2. razred, da polazem vanredno 3. i da idem 4. godinu sa svojom generacijom?

Kasnim sa odgovorom,ali za one koji se budu raspitivali: Nije moguće ići vanredno u III i uporedno u IV redovno.
Ali postoji tzv.-ubrzano školovanje ,a to je da završiš 2 godine za jednu,tako što u februaru ili januaru polazes ispite iz svih predmeta,i tako prelazis u sledeci razred.
Ali uslov je da budeš 5,°° u školi.

Back