Vanessa

cute-smile-vanessa-hudgens-hd-pic.jpg

Šta reći osim wow. Tek pre dve nedelje, a možda i manje, videla sam prvi film ove glumice. Kada sam bila tinejdžerka, znam da sam je videla u filmu High School Musical, ali u tom periodu nisam obraćala pažnju na to. Prvi film koji sam pogledala od nje jeste "The knight before Christmas". Uhvatio me je neki hype za romantične božićne filmove i tako sam naleteo na nju.

Obožavam je. Ima predivan osmeh, oči, lepu boju glasa. Dopada mi se kako glumi. Uglavnom su to ljubavni filmovi, ali je imala 2 ozbiljna filma, jedan od njih sa Nicolas Cage-om. Nekako me inspiriše da pozitivno razmišljam i da odbacim neke negativne navike koje sam imala kod sebe. Sjajan je osećaj.

Piskaraću tako nešto o filmovima u kojima je glumila i nešto iz njenog života što saznam. :heart: :heart: :heart: :heart:

Poslednja izmena od moderatora:
tmp_U4Z0Mo_23e26bd80e49d8c4_MCDKNBE_ZX008.jpg

Film "Knight before Christmas" jeste jedan od onih relaksirajućih, romantično božićnih filmova. Vanessa Hudgens još jednom pokazuje kako cute može biti sa svojim detinjastim glasom i predivnim osmehom. Film prati dešavanje viteza koja dolazi iz prošlosti u budućnost kako bi završio svoju potragu i time naučio najvažniju stvar za jednog viteza. Plot je naravno, morate to razumeti, površan kako obično biva i za ovakve filmove.

Ono što je važno kod ovih filmova je buđenje osećaja radosti, topline, važnosti prijateljstva, ljubavi, radost deljenja sa onima koji nemaju i na kraju, da ne puštate u kuću nepoznate muškarce koje ste tek udarili autom. :mrgreen:

Možemo videti i te neke manire viteza prema damama koji su se izgleda izgubili, a ono što je preostalo u fragmentima je uglavnom predmet podsmeha mačo muškaraca.

Ne znam za vas, ali meni je romantika nešto jako važno, značajno za posedovati. Taj neki osećaj prisnosti, kada male stvari postaju bitne, kada neki sitan kompliment ima veliku snagu. Čini mi se da živimo u društvu gde se najviše govori o seksu, gde se ljudskost dehumanizuje i dolazi u treći plan. Postali smo društvo gde se o ženama ne govori sa nekom vrstom uvažavanja, već rečenicama "Kakvo dupe ima / al je dobra riba, vidi te grudi / kako je ebozovna". I zašto se posle čuditi kada se neke žene ponašaju u skladu sa tim? Postavite standard ženama da je golotinja primarna i one će se razgolititi i istaći to.

85c4c3a0fbea313e5baf8e9b95efa167.jpg

hqdefault.jpg

Film "The Princess Switch" predstavlja pravi božićno romantični film. Pun je komedije, romantike, svega onoga što budi dete u nama zbog čega želimo da budemo deca opet. U filmu pratimo ljupku devojku koja vodi pekaru i koja učestvuje na takmičenju za najbolju tortu. Na svom putu pronalazi vojvotkinju koja izgleda identično kao i ona. Na sugestiju vojvotkinje, one menjaju mesta i svaka preuzima odgovornosti ove druge. Kroz vrtloge dešavanja, siromašna devojka koja ima pekaru zaljubljuje se u princa dok se vojvotkinja zaljubljuje u prijatelja siromašne devojke.

ThePrincessSwitch_Unit_22093-730x488.jpg

f8647f8313d4190f47eae9c2946b60ef.jpg

CZZ03kkVozgGKqRw56QiyLYJrgY8g4VkCvyP7JugiwYtPDQfZYCF83H88UA05bWdVN5vGYdsudnmFUVLcAxLSNF68CLwGIGJ0i3eo1cEVR4.jpg

Serija "Powerless" predstavlja office-type komediju. Jedinstvena je zato što uključuje superjunake iz DC univerzuma (samo manje poznate) gde ljudi bez moći rade u kompaniji za odbranu od posledica borbe između super heroja i negativaca. Vidimo mladu i veoma pozitivnu devojku koja ima za cilj da napreduje u karijeri do mesta direktorke ali pritom bivajući jako dobar prijatelj radnicima.
Tu nailazi na mnogo izazova, s obzirom da im je teško da je prihvate, ali joj je i sam šef veoma glup i pun sebe. Sve u svemu, dosta komičnih scena.

NUP_177395_1880.JPG

Njen šef levo na slici. Budala :D

3F99548800000578-4448088-image-a-6_1493218690093.jpg

Osoba veselog duha uvek spremna da oraspoloži svoje radnike.

frozen_ground_2619067b.jpg

The frozen ground je nešto drugačiji film od onih koje Vanessa uglavnom snima, a to su romantični filmovi i komedije. Film je rađen po istinitom događaju. Naime, Robert Hansen je između 1971 i 1983 seksualno zlostavljao i na kraju ubijao devojke (prostitutke). Uhvaćen je zahvaljujući jednoj prostitutki koja je pobegla pre nego što se ukrcala u njegov avion. U početku joj nisu verovali jer je u pitanju uzoran građanin (pekar). Zahvaljujući podršsci FBI agenata radi analize profila, detektiva koji je neumoljivo vršio pritisak da dobije nalog za pretres kuće i naravno žrtve Cindy, Robert je uhapšen.

Gledala sam film pre nekih nedelju dana i veoma sam zadovoljna konceptom i realizacijom. Glavni glumci, Vanessa Hudgens i Nicolas Cage sarađivali su sa ljudima koje tumače u filmu.

00e87823f29dd6642c3d2ebaf6108e4e48_675_489.jpg

Opet me hvata romanticni vibe.

75535534-tumblr_mjjcogLnmW1rbp843o1_500.gif

598110163-What_happened_to_romance_sappy_soppy_long-hand_love_letters.jpg

Istina. Gde je danas romansa? Digitalnom erom se sve to izgubilo. Ne pokazujemo koliko nam je stalo partneru. Uzimamo danas sve zdravo za gotovo. Gde je fizicki opipljiva poruka, pismo, koje smo morili da pisemo? Kasnije nasa voljena osoba drzala bi to parce papira znajuci da ima neku vrednost jer je neko tamo sedeo kuci i svoje emocije izbacio na taj papir.

Nadam se da ce romantika opstati uprkos ovoj odvratnoj eri.

Poslednja izmena od moderatora:
1890ca8b0d1eeeeb2ccc59f0d3029753.jpg

Kiša

Teške kišne kapi dobovale su o prozor moje sobe.
Posmatrala sam, slušala sam. To nije bila samo kiša, ne.
Bila je to muzika koju smo zaboravili.
Umetničko delo koje se stvara u trenutku,
Delo koje se više nikada neće ponoviti kao takvo.

Pomislih, da li smo zaboravili da volimo, da osećamo?
Zar umesto muzike čujemo buku?
Postajemo tako strani jedni drugima.
Tako mali, tako bezvredni u očima drugih.

Ljubav bez romantike je samo vetar,
Na početku brz, snažan, buran ali na kraju, ipak samo prolazan.
Reći “Volim te” postala je mantra koja je izgubila na vrednosti.
A mi, ponavljamo tu mantru, varamo sebe i na kraju poverujemo u laž.

Divila sam se kiši koja je lila.
Priroda govori jezikom kojim smo se nekada služili, a sada zaboravili.
Zovite me ludom što moje srce plače za čovečanstvom.
Što mi niz obraze teku suze nalik kiši koju tako volim.
Što tugujem za čovečanstvom koje je zaboravilo da voli.

Ljubav se ne može kupiti prstenjem, satovima, ogrlicama,
Ne može se kupiti skupim večerama, luksuznim hotelima,
Ljubav se ne kupuje, kupuju se ljudi.
A prodaju se oni koji smatraju sebe bezvrednim.

Kiša polako jenjava, ali ne i moja nada.
Svim srcem svojim verujem da romantika neće nestati.
Verujem u svet u kojem će ljudi umeti da vole.
Verujem...

A.A.

frozen_ground_2619067b.jpg

The frozen ground je nešto drugačiji film od onih koje Vanessa uglavnom snima, a to su romantični filmovi i komedije. Film je rađen po istinitom događaju. Naime, Robert Hansen je između 1971 i 1983 seksualno zlostavljao i na kraju ubijao devojke (prostitutke). Uhvaćen je zahvaljujući jednoj prostitutki koja je pobegla pre nego što se ukrcala u njegov avion. U početku joj nisu verovali jer je u pitanju uzoran građanin (pekar). Zahvaljujući podršsci FBI agenata radi analize profila, detektiva koji je neumoljivo vršio pritisak da dobije nalog za pretres kuće i naravno žrtve Cindy, Robert je uhapšen.

Gledala sam film pre nekih nedelju dana i veoma sam zadovoljna konceptom i realizacijom. Glavni glumci, Vanessa Hudgens i Nicolas Cage sarađivali su sa ljudima koje tumače u filmu.

00e87823f29dd6642c3d2ebaf6108e4e48_675_489.jpg

Dobar film, dobra priča.

Odgledala sam sva tri dela High school musical. Zelela sam to u jednom danu da zavrsim. Filmovi su, pa, mjuzikl vecim delom. Ples, gluma, pevanje... Za tinejdzere su filmovi ali su okej. Naravno, ne bih mogla ni trojku da dodelim kao prosecnu ocenu za sva tri filma. Postoji ta simpaticna ljubavna prica. Ona naivna, prva ljubav. Nekako trapava, neistrazena.

Fino prati temu upoznavanja, zaljubljivanja i onog velikog pitanja kada se zavrsava srednja skola, a polazi na univerzitet. Kako odrzati ljubav?

zac efron love GIF

zac efron GIF

717Ehe5e9WL.jpg

Lepotica i zver predstavlja jednu veoma zanimljivu priču, jedno važno pitanje koje prožima ljudsko društvo. Kako gledamo jedni na druge? Kako donosimo sud o ljudima? Zašto je lepota bitna? Postoji fizička lepota i duhovna lepota. Ova druga se teško primeti ako je spoljašnja zastrašujuća. Upravo to prokletstvo opselo je princa zbog njegove ružnoće iznutra. Ono što je iznutra, postao je spolja.

Kako se zaljubiti u zver? Da li je to uopšte moguće? Pa, u filmovima i bajkama je sve moguće, ali u stvarnom životu? Malo verovatno. Svejedno, preporučila bih vam film.
de920f29cbf0a00da5b2eeae6f4d6e38.gif

AAAABURixsSus9MJO6NKpEeEyP07Gk_gRGQOlT2GMoJfkgEfiNtsFDWBJnsXw9iBg9k0uQtuTD8CK-Kpf2Y0j2P1MOL2g4aW8UQGdIiRRBqdvdY6hNdLX0_o31foU5z3BA.jpg

Odlgedala sam jedan fantastičan Božićni film koji uključuje elemente romantike, ali više komedije. Par koji se slučajno upoznaje i ostvaruje dogovor da budu par samo za praznike kako ne bi provodili iste sami. Sve je dogovoreno bez obaveza zbog čega su opušteno govorili šta misle jedno o drugom bez pritiska da li će reći nešto pogrešno. Međutim, vremenom se zaljubljuju jedno u drugo (klasika).

10/10
bab94a76147d2f459b9d28a42df0e212bf09f0d6.gifv

MV5BYjllYmNiZDctYTFhNC00ODljLWFkNTctZmUxZTI0ZGQxYTQ3XkEyXkFqcGdeQXVyMTYzMDM0NTU@._V1_.jpg

Odgledala sam film Lepotica i Zver, ovoga puta francuski film. Dopada mi se više od Diznijevog iz razloga što je u nekim slučajevima daleko bliži pravoj bajci. Takođe nema pevanja, nema satovi i sveća (baš kao i u bajci). Naravno, dodali su mnogo šta mimo onoga što je u bajci da bi film trajao dva sata uopšte.
Imaju dosta zanimljivih CGI, premda je zver mogla malo bolje da se odradi. Mogli su joj dati malo hrapaviji glas ali su sigurno išli na to da je on spolja zver, po izgledu, ali mu je glas ipak ljudski. Preporučujem film. :)

3e9484c91a2e50b6832f0bb2c1776433.gif

846671a22918e6140761e75b361b7edf.gif

Back