vanbracne zajednice, konkubinat:) i zakonske zavrzlame...jel' imate iskustva?

• Začetnik teme Začetnik teme alal
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo sad imama malo vise vremena, pa i duzi post.
Jos uvek mi nije jasno zasto se lepo ne vencate i... svako cudo za 3 dana.
Ja sam ti predlozila onu varijantu u stanu, ja i moj muz smo se vencali na slican nacin, kumovi su dosli do nas odsetali smo se do opstine, rekli DA:razz:,DA:razz: ( sve je trajalo 10 minuta), jer nije bilo nikoga osim nas 4 + maticarka, odveli ih u restoran na klopu, sutra osvanuli sa burmama.
Nismo kupovali nista specijalno za odevanje, nego nasli malo pristojnije stvari u ormanu.
Sutra smo odneli po tortu i sokove na posao, objavili vencanje i primili cestitke, posle nekoliko dana dobili 2 identicna multipraktika od kolega (srecom jedan smo uspeli da zamenimo za nesto drugo:D ).
Onima koji sanjaju o romanticnom vencanju sigurno se dize kosa na glavi, ali ...:roll:, svako ima svoje.
Sa ekonnomskog aspekta vencanje bi vas kostalo koliko izlazak maticara na teren + klopa i pice i za vas i kumove, i za kolege, a burme su najveci trosak.
Vencanje u opstini ima svoje mane : saceka vas romski orkestar na izlasku, deca koja hoce pare, fotograf i kamerman koji vas posle nadju u restoranu i traze pare za slike i video kasetu ( u to vreme).
Vencanje mozete napraviti i na pocetku godisnjih odmora, tako da vam svadbeni put ujedno bude i godsnji, a kad se vratite, vec ste 15 dana u braku:D
Ja trenutno nisam zaposlena, tako da zdravstveno osiguranje ostvarujem preko muza.
Isto tako pokusavamo da usvojimo dete, po zakonu su bracna i vambracna zajednica izjednacene, ali... konkurencija je ogromna i ne znam da li bi pre dali dete nevencanom ili vencanom paru :?:
Ovo je samo hiptetski, ne znam ni da li uopste zelite decu, ali tek da znate...
Onda zovu te gospodjom i to sa pokricem :-)... ima brak i nekih prednosti.

Ja sam zivela u vanbracnoj zajednici iz iste imam i dete.Nikada nikakvih problema nisam imala,zbog papira i slicno.Moja cerka nosi njegovo prezime,uvek su nas svi smatrali muzem i zenom,i kad smo se rastali kazu "razveli su se".Sve to nije ni bitno,kako su nas drugi gledali,itd,vec samo hocu da kazem da je sve bilo bas isto kao da smo se vencali.Mozda je jedino bilo malo lakse oko ''razvoda'':-)

Evo ti moj predlog : posto ste iz Beograda, nije problem da vam maticar dodje i u stan i venca vas. Pozovete kuma i kumu,kupite sampanjac, tortu i burme. Posle izadjete na veceru i to je to.
Sutra se probudite i vec ste muz i zena :D. Saopstite drugima, dobijete poklone.:wink:
Nekoliko dana vam bude neobicno, posle sve dodje na svoje.

hehehe...kad vec spomenu poklone...vredi razmisliti;)

e sad sam tek procitala duzu poruku. pa tako nesto sam i ja mislila, da odemo do opstine i odradimo to, ali sam cisto htela da vidim ima li ljudi koji su uopste naletali na neke probleme zato sto zive vanbracno ili ne...mene vise brinu neke nepredvidjene stvari oko kojih bi on morao da donese odluku umesto mene (npr. saglasnost za operaciju, i neke tako malo crne stvari koje se na zalost u zivotu desavaju), a ako nismo u braku mozda ne bi mogao, pa malo razmisljam unapred...

Citat :
hehehe...kad vec spomenu poklone...vredi razmisliti ;)
---------------------------------------------------------------------------------
A onda za Mladence dobijete jos multipraktika...
Vredi razmisliti:razz:

Prilozi

• 4355.jpg
    4355.jpg
    47,9 KB · Pregleda: 4
  • bof302.jpg
    bof302.jpg
    5,9 KB · Pregleda: 1
  • multipraktik.jpg
    multipraktik.jpg
    18,8 KB · Pregleda: 2
Citat :
hehehe...kad vec spomenu poklone...vredi razmisliti ;)
---------------------------------------------------------------------------------
A onda za Mladence dobijete jos multipraktika...
Vredi razmisliti:razz:
e pa onda resim i problem pokretanja privatnog binisa, dve muve jednim udarcem, em udata, em imam radnju sa multiprakticima po povoljnim cenama;):)

Jedna moja prijateljica zivi u vanbracnoj zajednici vec skoro trinaest godina. Veoma lepo funkcionisu, imaju slatku devojcicu koja je ove jeseni krenula u prvi razred. Nikad je nisam pitala za razloge takve odluke, mislim nije moja stvar, a ni oni bas nisu ljudi koji polazu na misljenje drugih.
Moja prijateljica se nedavno upoznala sa majkom cerkine >najbolje drugarice< iz razreda i ne znam kako su dosle na tu temu, tek, njihove devojcice vise nisu najbolje drugarice, pa ti sad vidi nas mentalitet, a obe porodice su akademski gradjani. Malena je sad veoma zbunjena i ocigledno pati.

Моја сестра је живела ванбрачно са својим мужем. Он је имао сина из првог брака који је живео са њима и кога сви у породици сматрамо и њеним дететом јер је био јако мали када су почели да живе заједно. Имали су и две ћерке.
Нису се венчали јер моја сестра није хтела, није јој било битно, али...
Муж јој је настрадао, она није могла да оствари право на његову пензију. Само су је деца примала док нису завршила школу.
Такође, син који је тада имао 17 година је имао проблема око пасоша, јер његова права мајка није хтела да му помогне:evil: а моја сестра није могла јер није његов старатељ. То су касније средили, помоћу неких веза и везица, али није било лако...

Слажем се да што се тиче свакодневног живота тај папир ништа не значи, али када се деси неки проблем мислим да је једноставније ако сте венчани.

Муж и ја смо се венчали у општини. Трајало је 15 минута са све горепоменутим циганима испред општине....после тога ручак са кумовима и то је то...
И баш ми је лепо што сам госпођа...:D;)

Stvar je vrlo prosta. Bracna i vranbracna zajednica jesu izjednacene po zakonu, ali je dokazivanje mnogo lakse kod bracne zajednice. Sve sto ti treba je izvod iz maticne knjige vencanih, i hvala lepo. Kod vanbracne zajednice problem je dokazivanje. Kako ce sud sutra znati koliko si ti zivela sa nekim, da li ste bili trajno ili povremeno zajedno itd. Dokazaces ti to, ali ces krv da propljujes. Sto se tice onih "sitnica" u zivotu, svacije iskustvo je drugacije. Neko je ziveci u vanbracnoj zajednici hiljadu i jedan put naisao na kocnice sto bi rekla postavljacica teme, a neko nikada.

Sto se tice samog razvoda braka ili rasturanja vanbracne zajednice, moze biti laksi razvod bez dece nego raspad vanbracne zajednice sa decom. Sve je to relativno. Slozila bih se sa Hellen, da su te institucije postoje da bi ti olaksale zivot i da bi pravno regulisale prava i obaveze koje vuces iz tog odnosa. Ne razumem, zasto bi neko to sebi uskracivao, kada vec sve uslove ispunjava.

mirka, bas o takvim vanrednim situacijama koje nikom u svakodnevnom zivotu ne padaju na pamet, sam i ja razmisljala... znaci ipak postoje zackoljice sa tim papirima...

И мој момак и ја смо живели скоро 3 године заједно и није нам био потребан тамо неки папир да бисмо били сигурни у нашу љубав или шта већ..
Али, беба је на путу и онда ми је некако нормално да будемо "права" породица.
А, то шта би рекла околина да се нисмо венчали ми је скроз небитно. Ни моји родитељи нису били венчани, а ја то никад нисам осетила.

Back