Van Gal udario na Mesija: Zapitaj se zašto četiri sezone nisi osvojio Ligu šampiona!

Poruka
21.519
Van Gal udario na Mesija: Zapitaj se zašto četiri sezone nisi osvojio Ligu šampiona!

Holandski trener kaže da je Leo individualac i da ne igra za tim!?

Četiri pehara Lige šampiona pored imena Lionela Mesija. Deset trofeja La Lige, šest Kupa kralja, španske i evropske superkupove da ne računamo, golove ako bismo krenuli da brojimo zavrtelo bi se u glavi, a opet nekima nije dovoljno da Argentinca uzdignu na pijadestal, pa se tako pod stare dane javio Luj van Gal da pametuje i kaže kako as Barselone nije timski igrač!?

Već da tera loptu za sebe.

Proslavljeni holandski stručnjak, od marta ove godine zvanično u penziji, opelo je po Mesiju, tvrdeći da za zanimaju samo lični uspesi.
Koliko je Barselona puta osvojila Ligu šampiona sa onim za koga kažu da je najbolji igrač sveta? Pogledajte i Nejmara, koliko je on uzeo istih takvih pehara, a pričaju da je jedan od najboljih na planeti? Sve su to dobri individualnci, ali ne i timski igrači. Verujem da je fudbal kolektivni sport i da u njemu ništa nije tako važno kao što je timski igrač“, oštar je Van Gal u intervjuu za španski El Pais.

Od pomenuta četiri pehara Lige šampiona Mesi je jedan uzeo kad je tek bio tinejdžer, a Ronaldinjo tata na terenu (2006), naredna dva pod palicom Pepa Gvardiole kad je bio na vrhuncu moći (2009, 2011), a završni 2015. u Berlinu, dok je na klupi sedeo Luis Enrike. Posle toga - ćorak.
Mesi bi trebalo da se zapita kako je moguće da toliko dugo, već četiri sezone, nije osvojio najvažniji pehar u klupsko fudbalu. Sviđa mi se Leo kao individualac, njegova statistika je zadivljujuća, sve mi se to dopada, ali ako ne osvojite Ligu šampiona četiri uzastopne godine trebalo bi, kao kapiten, da se zapitate zašto je tako, zašto vaš tim nije uspešan u Evropi. Pritom, Barsa ima sjajnu ekipu, ne možete reći da su Ivan Rakitić, Felipe Kutinjo, Vidal, Artur ili Đordi Alba loši igrači ili da je Ter Štegen loš golmana. Mislim da je Mesi odgovoran za ovo što se dešava u Barseloni“.

Van Gal
je zapazio i promenu u načinu na koji se Leo Mesi odnosio prema klubu nekad i sad.
„Dok je igrao za Barselonu, Nejmar je bio u službi Lea Mesija. Nisam protiv Brazilca, veliki je igrač, ali ni on ne igra za tim. A ja verujem u suprotno. Na primer u Barseloni, imate 30 igrača i svi moraju da se prilagode Mesijevom stilu, umesto da bude suprotno. Pep Gvardiola je na Nou Kapu gledao isključivo korist tima, tako što je naterao Lea da prihvati njegov plan. Svi treneri posle njega su radili suprotno, previše su se prilagođavali Mesiju, umesto da su štitili timski duh“.

Kad su u pitanju igrači koje ceni izdvojio je jedno ime.
Za mene je Džejms Milner jedan od najboljih timski igrača na svetu. U Ligi šampiona bio je i levi bek i zadnji vezni. Sjajno je to šta radi na terenu u 33. godini života“, dodao je Holanđanin, Luj van Gal.

https://www.mozzartsport.com/fudbal...tiri-sezone-nisi-osvojio-ligu-sampiona/330753

Pa sta je covjek krivo rekao. Velicinu nekog igraca odredjuje i sto neki igrac da za svoju zemlju igrajuci za reprezentaciju. Messi nema nijednu titulu igrajuci za Argentinu, a igra vec 13 godina. Ima finale SP-a i to je za postovanje, ali nije titula. Zbog toga je Maradona koplje ispred Mesija. Zbog svojih nastupa za reprezentaciju. Messi svoju statistiku pumpa protiv lijevih klubova u Primeri. Onda se jedne sezone dogodi Roma, a druge Liverpul gdje se Messi ne vidi. Da ne govorim o onoj sramoti na SP-u u Rusiji.

Pa sta je covjek krivo rekao. Velicinu nekog igraca odredjuje i sto neki igrac da za svoju zemlju igrajuci za reprezentaciju. Messi nema nijednu titulu igrajuci za Argentinu, a igra vec 13 godina. Ima finale SP-a i to je za postovanje, ali nije titula. Zbog toga je Maradona koplje ispred Mesija. Zbog svojih nastupa za reprezentaciju. Messi svoju statistiku pumpa protiv lijevih klubova u Primeri. Onda se jedne sezone dogodi Roma, a druge Liverpul gdje se Messi ne vidi. Da ne govorim o onoj sramoti na SP-u u Rusiji.
Nema ni Djidji Bufon Ligu Sampiona, pa sta ? Nije jedan od najboljih golmana sveta u istoriji fudbala ?

Ne znam kako si dosao do Bufona kad je ovdje rijec o Mesiju. Mesi je velik igrac, ali ne spada u kategoriju Pelea i Maradone.
A da li je Van Gal pricao o Maradoni i komparaciji s Mesijem, koju si ti spomenuo, ili je pricao o tome kako nije osvojio Ligu Sampiona zadnjih par godina, koju Djdiji nije nikad osvojio?

Van Gal prica o tome kako nece osvojit ligu sampiona ; nije uopste ni spomenuo svetsko prvenstvo
Uostalom, clanak kaze sledece

Četiri pehara Lige šampiona pored imena Lionela Mesija. Deset trofeja La Lige, šest Kupa kralja, španske i evropske superkupove da ne računamo, golove ako bismo krenuli da brojimo zavrtelo bi se u glavi, a opet nekima nije dovoljno da Argentinca uzdignu na pijadestal, pa se tako pod stare dane javio Luj van Gal da pametuje i kaže kako as Barselone nije timski igrač!?

Ovo je neverovatna glupost kao i izjava Van Gala....
Pa nije Mesi pretplacen na osvajanje ls,konkurencija je paklena.
Mesi je sam pobedjivao bajern,rela,mancester,psz i ostale velikane i to po vise puta u karijeri.
Svakom se desi liverpul pa i Mesiju,nije on bog,ima i on pravo na los dan.
Druga je bila era fudbala,da je Maradona bio radnik kao sto je Mesi,sigurno bi bio koplje ispred,Maradona je cisto ludilo u glavi,nevidjen talenat i ne sportski zivot,Mesi je nevidjeni talenat i sportski zivot.Po meni je Maradona za milimetar ispred Mesija bas zbog tog njegovog ludila.
Greska sa reprezentacijom je u tome sto se Mesi bavi previse stvarima van fudbala,on je tamo sve predsednik,selektor igrac.

O cemu vi pisete,covek je driblao po 5/6/7 igraca u cugu,davao golove iz svih mogucih pozicija i to protiv najboljih klubova Evrope.
Koga je ugusio,Xavija,Inijestu,Suareza,Eto/a,.... :think: Svi su oni ugalvnom postali bolji igraci upravo zahvaljujuci Mesiju.
Pa ne mozes da pravis rezultate tako sto ces na terenu da das slobodu Buskecu,Maskeranu ili nekom defanzivcu,jedan mora da bude vodja na terenu.

Ovo je neverovatna glupost kao i izjava Van Gala....
Pa nije Mesi pretplacen na osvajanje ls,konkurencija je paklena.
Mesi je sam pobedjivao bajern,rela,mancester,psz i ostale velikane i to po vise puta u karijeri.
Svakom se desi liverpul pa i Mesiju,nije on bog,ima i on pravo na los dan.
Druga je bila era fudbala,da je Maradona bio radnik kao sto je Mesi,sigurno bi bio koplje ispred,Maradona je cisto ludilo u glavi,nevidjen talenat i ne sportski zivot,Mesi je nevidjeni talenat i sportski zivot.Po meni je Maradona za milimetar ispred Mesija bas zbog tog njegovog ludila.
Greska sa reprezentacijom je u tome sto se Mesi bavi previse stvarima van fudbala,on je tamo sve predsednik,selektor igrac.

Meni je najvažniji pokazatelj kvalitete nekog igrača što je osvojio sa reprezentacijom. Messi nije uspio osvojit ni smiješno natjecanje Copa Americu u kojoj sudjeluju četiri ozbiljne reprezentacije, ovo ostalo je smijurija.

Mesiju jedino što može da se 'zameri' je što nema osvojeno SP sa Argentinom. Da ima to, ne bi bilo uopšte postojao deo njegove karijere koji bi mogao da se opljune. Mislim nije osvojio LŠ 4 sezone? Pa kakve su to gluposti? Igraju i druge ekipe fudbal, ne igra samo Barselona, niti je fudbal individualni sport pa da jedan igrač može sam da osvaja. A za njegovo omalovažavanje kao igrača, ne znam šta da kažem. Ljudi se ponašaju kao da ga nikad nisu gledali, neki doduše možda i nisu, dok neki nemaju osnovno razumevanje fudbala i ne znaju šta su gledali, pa se eto hejtuje veština jednog od najboljih igrača ikada.

Da se vratim na temu, Van Gal naravno svira kurrcu i to žestoko. Milner mu prototip super igrača a Mesi mu loš. Ajde bre molim te liče, ono prestani da se blamiraš.

Meni je najvažniji pokazatelj kvalitete nekog igrača što je osvojio sa reprezentacijom. Messi nije uspio osvojit ni smiješno natjecanje Copa Americu u kojoj sudjeluju četiri ozbiljne reprezentacije, ovo ostalo je smijurija.

Repka ti najvaznija stvar ? Dobro ; sta cemo onda za ljude koji, zbog nekih razloga, nisu pozvani u repku uopste, zbog razlicitih razloga ? Oni nisu vredni paznje ?
Evo npr. Benzema ; covek je osvojio toliko stvari sa Realom a uopste nije pozvan u repku zadnjih godina iz internih svadja sa savezom (postoji dokumentarac o tome)

Cetiri ozbiljne repke u Kopa Amerika, kazes ?

Brazil, Argentina, Kolumbija, Cile, Urugvaj - to je vec pet ; a gde je Paragvaj ... i ostali

Isto tako mozete da tvrdite i za Ronaldinja ili Zubu Ronalda,Zidana,C.Ronalda.
Navedite mi jednog igraca koji je sam vukao neku ekipu i tako osvojio ls.

Ali svi ti igraci koje si naveo imaju osvojeno SP, osim Kikija koji nema SP ali ima Evropsko, a Mesi nema Kopa Ameriku. Mozda osvoji ove godine doduse, videcemo posle nocasnje utakmice.

Back